Reklama

Reklama

Kairo

Trailer

Obsahy(1)

Napínavý apokalyptický příběh sleduje několik mladých lidí, kteří jsou svědky záhadných sebevražd a mizení lidí v okolí. Zdá se, že na vině je rostoucí vliv světa mrtvých. Duchové už nemají místo pro své bytí, a začínají pohlcovat náš svět. Existuje způsob, jak uniknout, jak to zastavit? Mladý Ryosuke Kawashima se o to snaží... (-bad-mad-wolf-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Taková variace na Kruh, jen je to trošku velkolepější a přehnanější. Příběh může být pro lidi, co se na podobné žánry moc nedívají, celkem napínavý a strašidelný, se znalými ale asi nic neudělá. Ti se navíc budou asi smát hlavním rysům příběhu. Máme tu totiž čest s jakýmisi duchy, kteří se šíří díky síti. Že vás tohle nikdy nenapadlo? Blázínci, tohle je běžná vysokoškolská fyzika - čtvrtý Newtonův zákon: Nelaď frekvenci X, jinak probudíš duchy. To byste znát přeci mohli, ne? ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Těžko tohle hodnotit, jelikož horor je to založenej hodně na hutný atmosféře a na skvělých mrazivých duchařských scénách, který samy o sobě jsou perfektní, ale když se to rozvrství do těch dvou hodin, co film má, tak to už znatelně ztrácí na napínavý atmosféře a s blížícím se koncem se to ještě zhoršuje, navíc je to zbytečně složitě vyprávěný a člověk se pak spíš zajímá, co měla která scéna znamenat než aby se nechal pohltit a stejně sem během filmu příběh plně nepochopil, abych si, bez přečtení zdejšího obsahu, dokázal sám udělat obrázek o čem ten film vlastně přesně byl. Ale přesto je to zajímavá netradiční duchařina, která nabídne něco víc než všechny ty ostatní asijský a o to je větší škoda, že to neni dotáhnutý k dokonalosti. 3,5* ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Očakával som tak málo(poriadne lakačky a nejaký ten príbeh, ktorý nenudí) no a dostal som ako to už v poslednej dobe pri japonských ducharinách býva omnoho viac ako by som si v danej situácii zaslúžil. Atmosféra úplne strhujúca zanecháva ešte aj pár hodín po dopozeraní nepríjemný pocit pri každom otočení, či vidaní sa na nebespečné pátranie očami po tmavej miestnosti. Určite sa nejedná o dokonalí filmík a najmä pochopenia veľmi zložitého deja a dialógov medzi spleťou postáv je obťiažne, možno až nemožné na prvý krát. Táto studnica inšpirácie pre tvorcov v tomto žánri proste zasadí svoje obete do kresiel a na dve hodiny obnaží všetok iracionálny strach a hrôzu vychádzajúcu z ľudskej osamelosti a stratenosti. Za originalitu, neopakovateĺný zvukový doprovod, absenciu lacných lakačiek, veľmi efektný záver a niektoré scény plíživej hrôzy vpálené do temného centra ľudskej iracionality je 4,5* zaslúžených. Let the fear consume you!!! ()

KubykF 

všechny recenze uživatele

Ocenil jsem hutnou temnou a depresivní atmosféru, vlastně i myšlenka filmu nebyla špatná. Vyprávění mi ale chvílemi přišlo trochu nepřehledné, takže jsem měl občas potíž se v příběhu orientovat, a některé scény byly neúměrně přetažené, takže jsem si chvílemi už nervozně podupával abychom se posunuli někam dál. Mít to třeba o dvacet minut míň, neváhal bych jít ještě výš. ()

Eriol 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že patřím k těm, kteří dokážou vnímat atmosféru filmu a ne jen děj odehrávající se na plátně. Naštěstí neočekávám od hororu potoky krve ani souložící rozleskávačky ve výřivce. *** Pro všechny kteří vědí, že i když ji na světle nevidí, ta příšera pod jejich postelí ukrytá prostě je. A má VŽDYCKY hlad... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v japonském Tokiu. (Terva)

Související novinky

Weinsteinovci si zmerajú Pulz

Weinsteinovci si zmerajú Pulz

05.06.2005

Bratia Weinsteinovci chystajú remake japonského hororu KAÏRO (anglicky Pulse) o záhadných úmrtiach súvisiacich s tajomnou internetovou stránkou ponúkajúcou návštevníkom kontakt so svetom mŕtvych.… (více)

Reklama

Reklama