Reklama

Reklama

Gigant

Trailer

Obsahy(1)

Velkolepý epos o soupeření pozemkových vlastníků s naftovými magnáty v americkém Texasu. Přetékající ropné vrty, peníze, intriky, rvačky. Zámožný Texasan Bick Benedict (Rock Hudson) se ožení s krásnou, cílevědomou a houževnatou Leslie (Elizabeth Taylor) z Marylandu. Jejich život na ranči není vůbec jednotvárný. Musí denně řešit problémy s honáky dobytka, pomocnými dělníky z Mexika i s jejich mladým předákem (James Dean), ze kterého se nakonec stane mocný ropný magnát. V roli Jetta Rinka se objeví legendární James Dean, který zemřel pouhé dva týdny po dokončení tohoto filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

ambron 

všechny recenze uživatele

Už od prvých minút ma Obor zaujal krásnou kamerou a pozerať film vo vysokom rozlíšení bola pastva pre moje oči. Gerorge Stevens priniesol s veľkými hereckými esami tej doby na plátno veľkolepé predstavenie, ktoré dokáže vtiahnuť diváka do deja takým spôsobom, že má pocit, akoby šedivel spolu s postavami. Zlatý vek filmárčiny v plnej sile. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Saga rodu Euingu - ehm prequel k Dallasu? Mel jsem obavy vzhledem ke stopazi i zanru - nebojte se nejedna se o western - to je spatny ftip mistniho popisu - romantika pro zeny to taky uplne neni ale velky film a la Jih proti severu to ano. Hodne komplikovanych postav v prubehu nekolika dekad me nakonec docela zaujalo, takze nelituju casu a i svuj pohled na rebela bez priciny prehodnocuji - umel hrat a uz to ma za sebou stejne jako vetsina z filmu - tedka teta Liza, co zemrela pozdejs nez jeji syn Denis ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Uzasny film, ktery si zaslouzi temer 200 minut vasi pozornosti a casu, jen tak se odvdeci (nedelat z tohoto velkofilmu serial). Vyborny scenar, ktery v maximalnim rozsahu da nahlednout pod rodinnou poklicku jedne rancherske rodiny z Texasu. Velmi kvalitni herecke obsazeni v cele s Liz Taylor, Hudsonem a Jamesem Deanem, velka skoda jeho tragicke smrti, marne totiz v pameti hledam podobny herecky typ jako byl prave Dean... Zaverecna bitka v motorestu je natocena hodne verohodne a jen podtrhuje celkovy filmovy zazitek! Jedinou slabinu, vidim v maskach, ty se skutecne moc nepovedly, hlavne v pripade Jetta Rinka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velice poutavá rodinná sága, o novomanželech, jejíchž budoucnost je ukrytá v ropě. První půlka je opravdu zajímavá a skrývá nejednu krásnou scénu. Bohužel druhá půle, kdy všichni hlavní hrdinové zestárnou a začnou řešit rodinné problémy už tak zajímavá není a ke konci začne film dost nudit. Výsledný dojem bohužel nezachraňují ani slušné výkony a velkolepá výprava. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rozmáchlá rodinná sága, která si, díky své délce, může dovolit skutečně hodně propracovat vývoj postav, nastínit hodně závažné téma a šarmantně holywoodsky naservírovat pár těch životních pravd. Rock Hudson je skvělej ikonickej rancher typu Gregoryho Pecka, Elizabeth Taylor to nejlepší z oldschoolového holywoodu a James Dean má překvapivě málo prostoru. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (22)

  • Premiéra se konala 10. října 1956 v honosném Roxy Theatr na Times Square v New Yorku. [Zdroj: Jiří Žák – kniha Elizabeth Taylorová – Nebezpečný život] (Pavlínka9)
  • Až do roku 1978 a příchodu Supermana byl Giant nejvýdělečnějším filmem Warner bros. (candy_daze)

Reklama

Reklama