Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva mladí - Standa a Olinka se seznámí na sportovní olympiádě. Protože bydlí každý jinde (Olinka v Brně a Standa v Hlubúčkách), píší si každý den. Po roce této dopisové známosti napíše Olinka Standovi : "Stando, přijeď v sobotu na večeři a pokud budeš chtít, můžeš tady i spát." Do tohoto okamžiku vkládají oba velké naděje. Jenomže ještě nikdy s nikým nespali. Nastupují rady "Jak na to". Začínají se odvíjet i příběhy dalších postav: Jarda - Standův bratr ho učí jak nasadit ochranu a ukazují si spolu v lékařském atlasu. Ženy z domu kde Olinka bydlí - každá poznala ten okamžik trochu jinak. Konečně nastane kýžené setkáníVšichni rádcové a další postavy v praxi sami ukazují, zda věta z Brněnské televizní inscenace z úvodu filmu "V Brně proběhne každý večer sto padesát tisíc souloží" nadsazuje nebo ubírá. Každý z deseti hrdinů filmu dopadne jinak. Většinou hůře, než by chtěl.

Ve filmu hrají vedle již známých a oblíbených tváří i vynikající divadelní herci, kteří se sice už zabydleli na scénách Národního divadla, Hadivadla, Klicperova divadla a dalších, ale pro svůj věk budou široké veřejnosti teprve objeveni. Komedie je plná vkusného vtipu okolo sexu a erotiky. Mnoho sloganů filmu se jistě objeví a zůstane ve slovníku diváků. Životní výkon v roli Miroslava Norbachera podal Miroslav Donutil. Písně do filmu nazpívali Eva Urbanová a Richard Krajčo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (477)

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Jedna noc v Brně a jednoduchý film nejen o prvním sexu, který ani není nějakou velkou komedií či romantikou. Je ale natočený tak mile až poeticky a má v sobě tolik vnitřní energie a napětí, že mám u jeho sledování většinu času přiblblý úsměv na tváři, a i pár výbuchů smíchu by se našlo. Pro mě jeden z nejlepších českých porevolučních filmů vůbec. ()

hroso 

všechny recenze uživatele

4 trocha prelinajuce sa pribehy z Brna.A pritom divaka zaujme len jeden hlavny o Olinke a Standovi a trocha ten kde hra Donutil ale len jeho vykonom.Ostatne su dost dobra nuda.Film kde je malo akcie potrebuje bud super dialogy alebo super kameru abi sa bolo na co pozerat.Nuda v brne nema ani jedno.Dialogy sa tak trocha chceli hrat na "Godeonovske" ale na majstra nemaju.A obraz povedal bi som ze ciernobiele to spravili az potom co si pozreli farebnu verziu abi to malo aspon nejaky nadych. ()

Marg 

všechny recenze uživatele

Působivý a zábavný film se skvělými herci. Některé scény a dialogy se jistě stanou kultovními, námatkou lekce sexuální výchovy aneb jak správně použít prezervativ. ()

seba 

všechny recenze uživatele

Prvních 10-15 minut výborné, zbytek slabota. Kromě ústředního příběhu, zbytek naprosto nezajímavý. Tudíž průměrný průměr. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

8/10... Český film, ktorý ma hlavu, pätu a aj srdce... Občas k českým filmárom zavíta aj Ježiško a dá im štipku dobrého nápadu... Vďaka aspoň za to... ()

JohnKEANE 

všechny recenze uživatele

Tento príbeh priniesol do českej kinematografie nový svieží vietor.A nepotreboval nato velké výpravy.známych hercov ani bohviejaké lokácie.Všetko stojí a padá na výbornom scenári a skvelých hercoch!Aj ked mna osobne si získali hlavne Liška a Donutil.Po tomto filme som začal mat k brnákom vätčie sympatie než k prážákom! ()

pavliCZECH odpad!

všechny recenze uživatele

Nemějte mi to za zlé, Brno mám fakt rád, ale podle mě by film neměl být nuda, ani když má nudu obsaženou v názvu... Navíc Budař mě irituje jako herec i hudebník, zkrátka tak nějak celkově. ()

Z0MBi 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se dá buď dát "plnej" nebo nic. Když jsem to viděl poprvé, tak bych řekl to druhý. Podruhé mazec. Možná dost záleží na náladě, se kterou si film pouštím. Každopádně trubka od vysavače je super :-D ()

blanic 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem si říkal, co to proboha je? Co je to zase za pokus? Vydržel jsem jen proto, abych zjistil, jestli se křivka napětí nezvrátí rapidně vzhůru. A nezvrátila. A právě asi uprostřed filmu, v době největší nudy, jsem najednou zpozoroval, že mě to vlastně začíná bavit. Syrová pravda a parodie na v podstatě docela řešitelné životní situace v jednom. Humor zapuštěný do trapného prostředí nabývá na intenzitě. Budař a Liška jsou v tomto mistry v oboru. Obdivuji odvahu se do takového pojetí pustit. Velmi dobré. Poprvé jsem v tomto komorním dílku objevil Jana Budaře a od té doby na něj nedám dopustit. ()

dadinka 

všechny recenze uživatele

Správňácká Olinka s krásným úsměvem, Jarda, který je "nad věcí", Jaroslava, co má smůlu na kretény, Honza, co má problém s egem, maminka, co odmítá "sraz", a několik dalších postav, kterým se život nevyvedl tak, jak předpokládaly, a tak se více či méně viditelně začínají utápět v beznaději šedivé reality. A potom Standa, Janem Budařem tak dokonale zahraný, že to je podle mě jednoznačně na Oscara. Černobílý obraz a velice přesvědčivě ukázaná absurdní životní realita obyčejného každodenního života. Rozesmálo mě to jako už dlouho nic a naprosto mě to nadchlo. Jo, a srovnání s teenagerským American Pie dle mého poněkud pokulhává, protože mají společné snad jen téma, jinak je Nuda v Brně naprosto jiná liga. "Všechno se stane dneska v noci...(krájení rohlíku), budu na to sám a bez pomoci...(krájení rohlíku)...tralala":-) ()

Perchta6 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který spojuje příběhy jednotlivých účastníků a popisuje je s humorem a nadsázkou. Celou dobu máte pocit, že jsou to lidé, které dobře znáte a máte je rádi, takže jim odpustíte jejich lidské omyly a trapasy... Od té doby, co jsem tento film viděla, mám ráda Jana Budaře a chovám jistou úctu k žárovkám... ()

infernet 

všechny recenze uživatele

No tak zas taková nuda v tom brněnskym činžáku nebyla. Silnější momenty sice střídají slabší, ale ústřední mladá dvojce je kouzelná a i ostatní nejsou špatní, takže za sebe můžu říct, že jsem se dobře bavil a některé scény si budu ještě dlouho pamatovat. "Tohle je na hovno! Jaruno skoč pro trubku od vysavače!" ()

Ateina 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie o tom, jak jsou ti "nenormální" mezi námi vlastně "normální" úplně nejvíc. Standa a Olinka vůbec nejsou průměrní, ale jejich způsob prožívání vzájemného sbližování se na pozadí příběhů ostatních hrdinů jeví fakt jako ten "nejnormálnější". Spoustu hlášek používám do teď, na film se rád podívám znovu a vždycky objevím něco, čeho jsem si naposledy nevšimla. Zajímavé herecké obsazení, zvláštní zpomalená a lehce ponurá kamera, krásně pojatá jedna noc v jednom městě. "Dáme si kafíčko, maminko?" ()

Související novinky

Nová naděje pro český film?

Nová naděje pro český film?

15.02.2007

Česká kinematografie už tradičně trpí nedostatkem peněz. Fond pro rozvoj kinematografie se svými 80 miliony ročně nestačí pokrýt celý potenciál našeho filmového průmyslu. Zvlášť když český film stojí… (více)

Reklama

Reklama