Reklama

Reklama

Kriminální drama, které brilantně splétá historická fakta s fikcí, vypráví příběh třech přátel, kteří se ocitnou uprostřed jednoho z nejvíce šokujících spiknutí v americké historii. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (112)

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Občas to dokázalo být vizuálně atraktivní, ale scénáristicky je to natolik zmršený, že jsem se tím bez jakéhokoliv zaujetí pronudil. Skáče to mezi žánry, ale nefunguje to ani v jednom. Nebyl jsem pobaven, napjat ani zvědavý, oč tam vlastně jde. Přehuštěný (a přesto nezajímavý) děj se ve své uspěchanosti a zmatenosti za doprovodu hromady blbých keců od známých tváří doklopítá k závěru, kterému chybí jakákoliv gradace a celé to vyčpí do prázdna. Díky za 130 minut promarněného času. Těžkej fail. Nechápu, proč do toho všechna ta herecká esa šla. Po právu propadák, který mi opět ukazuje, že nefunkční scénář nelze vyvážit ničím. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

David O Russel musí být budˇextrémně oblíbený a nebo musí na někoho něco vědět, protože sehnat takhle našlapané obsazení do jednoho filmu je snem asi každého tvůrce. Bohužel pro něj ovšem tady víc než kdy jindy platí, že skvělé obsazení automaticky neznamená dobrý film a ač Amsterdam není vyloženě špatný, úplně dobrý také není. O. Russel vytvořil extrémní eintopf, který se snaží být chvíli detektivkou, chvíli regulérním dramatem, chvíli něčím jako satira a místy se překlápí někam směrem k nechtěné parodii a to vše navíc na velmi štědré minutové ploše. Platí tak okřídlené "méně je někdy více" a kdyby šel Amsterdam cestou čistě protifašistické satiry protkané kriminální linkou, byl by dojem mnohem lepší. Takhle je to pro mě osobně těžko stravitelné, stejně jako kdysi dávno také O. Russelův AmericanHustle. Ten sem vzal na milost až na druhý-třetí pokus, což v tomhle případě asi úplně platit nebude, protože i když se na Amsterdam poměrně hezky kouká, nemá vůbec chuť ho kdykoliv vidět ještě jednou...60% ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Amsterdam vlastně neví, jakým filmem chce být. Protože mixuje všechny možné žánry a režisér dokáže mít kontrolu snad jenom nad jedním (komedie) a tou ani snímek nemá být, což už samotné je trochu k smíchu. Zápletka se motá okolo nejvíce klišé tématu (záhadný vražedník). Jenže skoro celý průběh vyšetřování je střídán i s "flashbacky" o poznání hlavních postav, které melou tolik zbytečných věcí od tématu vedle, že už je vám vlastně celá hlavní pointa filmu naprosto u prdele, a tak koukáte jenom s radostí na herecké výkony výborných herců (DeNiro, Bale,´Robbie, Anya, Olyphant, Malek), prostě všechny herecké esa! A právě proto jako celek nějakým způsobem snímek funguje a nudí jenom někde v polovině (zkrácení na slušných 100 minut by vůbec neuškodilo). Poslední 15 minutovka konečně trošku zatahá za nitky a vytahuje film z podprůměru na slušnou jednohubku. Násilí zde nečekejte. Neukápla ani kapička:) ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Skvele ustredne trio, ale najma fenomenalny Christian Bale, tahaju film, ktory by obsahovo v sucasnej dobe zaplnil minimalne jednu serialovu seriu. Amsterdam je vsak jeden velky mismas, ktory akoby nevedel kam smeruje, co len pociarkuje aj (subjektivne) necakane dejove vyvrcholenie. Radikalne nizkym hodnoteniam v zasade nerozumiem, za mna slusne 3,5/5* ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Skvělý herec se může vzepřít špatnému scénáři, ale film samotný to nedokáže. Připadalo mi, jako kdyby David O. Russell vzal námět na lehce zamotanou kriminálku, rozepsal ho do hodinu a půl dlouhého filmu, a pak do děje nacpal další hodinu různých nesouvisejících nápadů. V průběhu zmateného příběhu se řeší snad úplně všechny motivy které kdy kinematografie zmínila - kromě nebezpečí umělé inteligence. Ale možná autor nakousl i tohle, protože se přiznám, že poslední čtvrtinu už jsem moc nevnímal. To už jsem dávno vzdal bláhovou naději, že na své čím dál urputněji pokládané otázky dostanu smysluplnou odpověd. Pochopitelně že jsem ji nedostal. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Příběh tří přátel je smyšlený, ale odehrává se na pozadí skutečné události, tzv. Obchodního spiknutí. V roce 1933 proběhl ve Spojených státech pokus svrhnout vládu prezidenta Franklina D. Roosevelta a dosadit Smedleyho Butlera (postava generála Dillenbaecka – Robert De Niro) jako diktátora. Ten ovšem celou záležitost vynesl na světlo a přestože se nakonec nepodařilo nikoho usvědčit, zabránil tím vzniku fašistické organizace v USA. Generálmajor námořní pěchoty ve výslužbě Smedley Butler tvrdil, že bohatí obchodníci plánují vytvořit organizaci fašistických veteránů a s ním v jejich čele provést státní převrat a svržení Roosevelta. (Martrix)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)

Související novinky

Gosling a Robbie opět spojí síly

Gosling a Robbie opět spojí síly

20.08.2022

Hvězdy chystané Barbie Margot Robbie (Vlk z Wall Street) a Ryan Gosling (Blade Runner 2049) se znovu shledají. A to vlastně už velmi brzy, Gosling se totiž podle všeho čerstvě upsal chystanému… (více)

Reklama

Reklama