Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 4

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (241)

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Mám Sonica rád, ale nevidím důvod, proč by film s ním měl mít dvě hodiny. Navíc když jsou animovaní hrdinové často upozaďování na úkor nezajímavých a otravných lidských postav. Vím, že jde o rodinný film, ale dvojka se mi zdála podstatně dětinštější než jednička. Nejvíc trapně mi bylo při tanečním souboji a dr. Robotnik čáru trapnosti několikrát překročil. Romantická scéna o porušení prvního pravidla tajných agentů úplně navíc. A proboha, kdo v roce 2022 dělá floss dance? ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar prvního dílu, Sonic je pomalejší, hloupější, to se nějak přeneslo i na normální lidi. Velkým kladem je Knuckles a Tails. Knuckles prvotřídní. Takovej Teal'c ze StarGate. Je tam jedna scéna - svatba - to kdyby vynechali, ty 4 hvězdy možná i dám, ale ta to naprosto, ale naprosto zabila... Je to jako kdyby nějaký nýmand, syn režiséra, řekl "vymyslel jsem scénu, nějak ji tam zabudujete, nebo nebude celej film, tatínek to zakáže"... Všehovšudy vcelku pěkné pokračování. Jim Carrey naprosto výtečný, role mu sedne jak vyšitá a bez něj by to bylo hodně nemastné neslané. Nebýt Jima Carreyho, Knucklese a Tailse, tak se pohybuji na 2*... Not so fast, hey? 65 % ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než jednička, v zásadě ale pořád stejná (dobrá) sázka na jistotu. Akce se vede, humor se vede, nápady se vedou, Sonic, Tails a Knuckles jsou sympaťáci a Jim Carrey si to z pochopitelných důvodů užívá snad ještě víc než minule. Jen ta stopáž je fakt přepálená, poslední třetina už byla trochu utahaná, o dvacet minut méně by to klidně sneslo. Ale to je tak asi všechno. Já si to zase užil a bavil se. Jsem spokojen. 7/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Žádné velké překvapení se nekoná, jelikož jsme v podstatě dostali přesně to samé, co v roce 2020. Jistě, Sonic opět srší sympaticky střeleným humorem a solidní akcí, Jim Carrey si zjevně ulítlého padoucha velmi užívá a nové postavy jsou jaksepatří zajímavé, nicméně toto všechno rámuje velmi předvídatelný scénář a neuvěřitelně přepálená stopáž. Právě ta je asi největší slabinou snímku Sonic the Hedgehog 2, protože se zejména v druhé polovině odehrávají nedůležité a absolutně nezajímavé věci (scéna s falešnou svatbou aspiruje na největší WTF roku). Ve finále tedy znovu dostaneme krásně vypadající, avšak trestuhodně průměrnou jednohubku, na níž si za pár měsíců vzpomenou snad jen ti opravdu nejzarytější fanoušci původní slavné videohry. „Today's forecast calls for a 100% chance of adventure!“ ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jednička mi sedla a na dvojku jsem se opravdu dost těšil. A to je možná ten největší problém, protože jsem dostal jen "fajn pokračování". Tím neříkám, že je film špatný, jelikož špatný rozhodně není. Jen je to klasické pokračování, které je větší a hlasitější. Trochu mi zde chybělo srdíčko z prvního dílu, který přeci jenom byl více o charakterech. Režisér Jeff Fowler odvedl dobrou práci a natočil dobrý rodinný film, který neurazí a má místy luxusní momenty. Fowler zvládl představit nové postavy, využil nové prostředí, pohrál si s akční stránkou filmu a dal hodně prostoru Jimu Carreymu, který se královsky baví. Jako zábavný oddychový film to funguje na jedničku, přesto jsem čekal a hlavně chtěl o trochu více. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Tomovo vyzvánění, které naruší běh svatebního obřadu, je originální melodií úrovně „Green Hill“ ze hry „Sonic The Hedgehog“. (Ryuuhei)
  • Design nepřátelských robotů přímo vychází z těch herních. Nejvýraznější jsou např. robotické vosy, které byly mezi vůbec prvními nepřáteli ve hře „Sonic The Hedgehog“. (Ryuuhei)
  • Film obsahuje řadu odkazů na prvky z herních předloh. Většina scén přímo vychází z herních úrovní hry „Sonic 3 & Knuckles“. Prostředí planety hub je odkazem na „Mushroom Hill“, ledová jeskyně a následná jízda na improvizovaném snowboardu zase odpovídá „Ice Cap“, maličký ostrov u Havaje, kde dojde k otevření vstupu do podvodního paláce, je zřejmě miniaturní verzí „Angel Islandu“ a již zmíněný palác je kombinací „Hydrocity“ a „Hidden Palace“. Robotnikův ohromný robot devastující městečko odpovídá závěrečnému bossovi ze hry „Sonic The Hedgehog 2“. A styl závěrečného souboje, kde tři úhlavní postavy spojí síly dohromady, je přímou referencí na hru „Sonic Heroes“. (Ryuuhei)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama