Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 4

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (241)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $110miliónov║ Tržby USA $190,872,904║ Tržby Celosvetovo $402,656,846▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,853,327║ Tržby za predaj DVD v USA $2,473,841║ Úvod ešte fajn, odsýpa, zabáva, ale postupne tu začne vyznievať čoraz viac plocho a na tej slušnej minutáži to poslednú pol hodinu skôr otravuje. Jim Carrey občas fajn, občas prestrelí. Tých otravných miest tu je viac než dosť. /45%/ ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Tak jednička byla přece jen lepší. Jim skvělý, o tom žádná. Ale jinak všechno ostatní bylo špatně. Jako linka s tajnou organizací a svatbou, byla vyloženě trapná, z Marsdena se stal nesympatický hňup, proč je Knuckles takový hlupáček a proč je Tails jak bezpohlavní? Prostě všechno špatně. Další díl už nechci. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Klasické pokračování - více postav, velkolepější akce a servirování něčeho podobného co jsme viděli už v úvodním filmu. Jim Carrey se v roli záporáka opět vyřádil a předváděl ksichty jako za starých časů, občas tu padla i nějáka ta dobrá hláška, ale za mě bych trošku přiškrtil stopáž. Mladším divákům se určitě bude film líbit, protože se dobře odkazuje na herní předlohu. Už je navíc oznámena i trojka na rok 2024 tak snad bude držet kvalitu na podobné úrovní jako první da filmy...6/10. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý "modrý bodlináč" mi přišel kvalitativně srovnatelný s jedničkou a vlastně bych mohl u dvojky napsat takřka to samé jako u jejího předchůdce. Ježec Sonic 2 je oddychovka se vším všudy, cílená především na mladší publikum, přesto dokáže oslovit i dospělého diváka. Jim Carrey coby Robotnik sice změnil knír, ale jeho (místy otravná) afektovanost přetrvala. Mimozemská rodinka se rozrostla o dva další charaktery (Tails a Knuckles), které však nebyly tak zábavné jako Sonic. O značnou porci humoru se opět postarala Natasha Rothwell coby hodně bad-ass nevěsta. V poslední třetině filmu tvůrci okatě pomrkávali po MCU - Magneto a Captain Marvel, mrk-mrk. Děti v kině se bavily nahlas, já spíše jen tak vnitřně. Na další díl, k němuž závěr dvojky lákal, ale milerád zajdu. Lepší tři hvězdičky! ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

První Ježek Sonic byl pro mě příjemné překvapení, tudíž jsem měl od dvojky možná až moc velká očekávání. Je to fajn film pro celou rodinu, ale už to nemá to kouzlo jedničky, která se držela více při zemi. Tady je víc akce a postav, díky čemuž to občas všechno působí až přeplácaně. Například u finále mě už fakt bolela hlava. Taky mě mrzí, že James Marsden tady nemá tolik prostoru, ale na druhou stranu mě strašně bavil Tails. No a Jim Carrey je bůh, o tom není pochyb. Na třetí díl si do kina asi zajdu, jelikož mě zajímá, jak se tenhle svět bude rozvíjet, ale těšit se budu trochu opatrněji. 6/10. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Film obsahuje krátkou mezititulkovou filmovou scénu. (Rominator)
  • Design nepřátelských robotů přímo vychází z těch herních. Nejvýraznější jsou např. robotické vosy, které byly mezi vůbec prvními nepřáteli ve hře „Sonic The Hedgehog“. (Ryuuhei)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama