Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

  • Japonsko Cowboy Bebop: Tengoku no tobira (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Animovaná sci-fi, natočená podle úspěšného japonského televizního seriálu, začíná v roce 2071. Mars je v ohrožení! V předvečer svátku Halloween vybuchne na dálnici nedaleko kráteru, kde leží hustě obydlené město, teroristická bomba. Výbuch má děsivé následky - 500 mrtvých a zraněných, jež zřejmě zasáhla chemická zbraň. Na dopadení útočníků je vypsána vysoká odměna, a tak se na scéně objeví Bebop a jeho parta a dají se do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (114)

John8 

všechny recenze uživatele

Po téměř čistě epizodickém rázu seriálu působí film jako jeho nejlepší, nejdelší a nejpropracovanější epizoda. Postrádá sice větší hloubku, ta je ale nahrazena okulibou animací a velkou porcí zábavy. Oproti jiným anime filmům, které mají základ v seriálu jsem se do CB-KoHD pouštěl se skepsí, ale podle mne je to nejlepší film této kategorie. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý. Celovečerní formát Bebopovi prospěl. Seriál nemohl díky nenávaznosti epizod a jejich krátkosti na ploše 20 minut plně rozvinout nějakou zápletku, filmu se to podařilo. Skvělá animace a perfektní hudba po celý film a kvůli úvodnímu songu Ask DNA a závěrečné Gotta Knock A Little Harder jsem si úvodní a závěrečné titulky pustil několikrát po sobě. 9/10 ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavé anime, které mě lehce zklamalo. Očekával jsem jistých 5*, ale nakonec to je nejisté 4*. Neznám podrobně seriál ani nejsem žádný velký znalec anime. Příběh byl zajímavý, ale spíše mi vadilo pár naprostých zbytečností a postav, které se neprojevili. To je možná škoda. Kdybych znal celou historii tohoto anime a chápal schopnosti a minulost postav asi bych hodnotil jinak, ale to se prostě nekonná :-) ()

Marius 

všechny recenze uživatele

I keď moje výsledné hodnotenie bude rovnaké ako pri seriáli tentokrát to bude za plný počet. Dôvodom bude to, že príbeh je o niečo temnejší než bola väčšina epizód seriálu a dve nesmierne charizmatické nové postavy, z ktorých mi prirástol k srdcu najmä Vincent. Stará osádka tu plní svoju úlohu zo seriálu a ich postavy sa nikam neposúvajú. Faktom však je, že na rozdiel od seriálu má celovečerák pomerne rýchly spád, animácia výrazne pokročila a to čo predviedla Yoko Kanno sa nedá nazvať inak ako OST orgazmus, čím mám na mysli, že tento japonský hudobný génius v sukni tentokrát tromfol i svoju vlastnú genialitu. Ešte som na niečo zabudol .... top Faye Faye popiera (nanešťastie) zákony gravitácie, inak by sme videli veci....... 9/10 ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dost odlišné od původního seriálu. Jenže - a to je dost důležité zmínit - stěží jednoznačně říct, zda k horšímu nebo k lepšímu. Hudba je jiná. Příběh je jiný - a to nejen vzhledem k delší stopáži (komplikovanější stavba atd.), ale i svou zápletkou a vyzněním, i když tu zase nechci tvrdit, že by se k seriálu nehodil, jen mi nepřišel moc podobný čemukoli, co jsem v těch uplynulých 26ti dílech viděl. A koneckonců i ty známé postavy na mě působily lehce odlišně (myšleno lépe). Trochu škoda několika slabších míst ve druhé polovině, ale jinak si moc stěžovat nemůžu - zajímavý příběh a atmosféra, skvělé vizuály a hlavně našlapaná akce, to všechno tu je v množství větším než velkém, a dokáže se tak postarat o velmi dobrou zábavu. 9/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli nedostatku času požádal Shinichiro Watanabe své dva kolegy, aby za něj vytvořili dvě stylově odlišné části filmu. Hiroyuki Okiura tak režíroval úvodní titulkovou sekvenci a Tensai Okamura westernový film, jež sleduje Jet v autokině. (Raztubyl)
  • Jako i v seriálu Kovboj Bebop: Lovec odměn (od r. 1998) se i ve filmu pokračuje v tradici pojmenovávání dílů podle známých písniček. V případě filmu se jedná o skladbu "Knockin' on Heaven's Door" od populárního písničkáře Boba Dylana. (P. J. D.)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama