Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do strašidelného mlýna, kde žije se svým otcem, mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se Elišce líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna a on ve mlýně zůstává jako pomocník. To se nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi, kteří si na mlynářovu dceru myslí. Snaží se, seč jim sily stačí, pomocí intrik a kouzel mládence ze mlýna vypudit. Ve mlýně se objevuje třetí ženich: starý, bohatý Knížepán, a protože Eliška všechny nápadníky odmítá, mlynář se rozzlobí. Urči lhůtu: buď si do úplňku ženicha sama vybere, nebo ji dostane ten, co si první o ruku řekne. Nastává boj mezi ženichy... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (625)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Česká pohádka, která určitě dokáže oslovit malé děti a rodiče se u ní možná nebudou nudit tolik jako u jiných příběhů o princeznách a princích. Blanarovičová je dokonalý dáblík, kterého určitě děti budou milovat. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Začátek devadesátých let, doba, kdy se Troška ještě úplně neutrhl ze řetězu a i přes pitvoření (co si budeme povídat, v takové Jasněnce je taky) dokázal udržet příběh pohromadě, pohádka nepůsobí levně a celkově je opravdu na míle vzdálená tomu peklu, které Zdenda točil potom. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozně střelená pohádka, která to v té době vyhrála na celé čáře také proto, že měla solidní hudební podklad. Já osobně jsem si k ní cestu nikdy nijak zvlášť nenašel. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

At si kazdy rika co chce Princeznu ze mlejna povazuje jednoznacne za nejlepsi ceskou pohadku devadesatych let - i kdyz je zcela nezakryte namirena na nejmensi divaky a komercnost z ni cisi ze vsech stran. ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tuhle kravinu nemůžete řadit mezi české POHÁDKY!!. Tohle by si snad nedovolil ani Ed Wood natož Čech!Nemyslíte?A děti:Jsem malej a šikovnej BBLÉÉÉÉÉ HŮ ESD BBBŮŮŮŮŮŮŮŮ EEECHHH ASS ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprostý Troška to není. Jestliže se v babovřeskách a kameňácích šourkuje a erektuje, tak v pohádkovém světě pro ten nejprimitivnější lascívní humor naštěstí není místo, tady dal slovutný režisér prostor (jen) cukrkandlu, pitvoření, kýčovitosti a pastelovým barvám... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vrchol Troškovy tvorby z doby, kdy angažování populární osobnosti do vedlejší role nezavánělo ostudou. Dodnes nedokážu uvěřit tomu, jak je v Princezně bez většího zádrhelu ukočírovaná jak romantika, tak pohádka a stejně tak i fungující hlášky. Bez rozpačitě bodrých vesnických vsuvek by si to Jindřich s Eliškou troufale namířili až na tuzemský pohádkový trůn. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Fuj to sem se lek´!“ Sympatická Troškova rozprávka, stojaca predovšetkým na občas vtipných dialógoch a hláškach („To ´ste si zajeli, kdepak tudyhle do Hoštic.“), drevených hercoch, príjemnej atmosfére a krásnej výprave. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Podle me jedna z nejlepsich novodobejch pohadek a to hlavne diky faktu, ze spis nez pohadka to je komedie a to hlavne zasluhou vedlejsich postav. Hlavni dvojice je takova sice krapet netradicni, ale prece jen klasicka pohadkova romantika, ale postavy jako vodnik, knizepan, carodejnice a hlavne cert dodavaj filmu 90% vtipu a to vtipu na pohadku velice slusnejch. A ani se neomrzi to certovo kvikani, za coz muze hlavne Blanarovicova, ktera je fakt skvela. Moc prijemna a vtipna pohadka. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Ako malému sa mi to páčilo a sám seba by som za také nízke hodnotenie vyfackal, no nedá sa inak - Princezná ze mlejna rozhodne nie je taká strašná ako to, čo Troška vyprodukoval neskôr, ale žeby to bol nejaký zázrak, tak to teba nie. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vousáč z Jižních Čech své sexuální preference ve filmu nezapře. Hlavně že se tam hodně piští a trylkuje, zvláště čertík v transsexuálním podání paní Blanarovičové. Jedna za Andreu Černou. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Na Trošku vcelku povedená pohádka, která má nějaký smysl a je vtipnější a sympatičtější než zbytek jeho děl. ()

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama