Reklama

Reklama

Barbaři

(seriál)
Trailer
Německo, (2020–2022), 9 h 28 min (Minutáž: 42–55 min)

Hrají:

Gaetano Aronica, Jeanne Goursaud, Jeremy Miliker, Laurence Rupp, David Schütter, Bernhard Schütz, Eva Verena Müller, Sergej Onopko, Florian Schmidtke (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Osudy tří postav se propojují v bitvě v Teutoburském lese, kde germánští válečníci v roce 9. n. l. zastavili rozpínání Římské říše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je hodně odvážné natočit seriál o imigrantovi, který využije vzdělání civilizované říše k jejímu zničení. Z německých seriálů jde rozhodně o jeden z nejlepších. Určitě kvalitativně překonává Doktora z hor i Komisaře Rexe. Barbaři jsou nesympatická směska s výbornými maskami a makeupem, Římani zase machrují v latině. Působí to důvěryhodně. Rupp hraje zrádného Římana velice dobře. A Goursaudová si ukradla druhou nejlepší scénu (její oběť Wotanovi!). Tou první je skvěle provedený přepad v Teutoburském lese. S hořícími Římany (Obelix se raduje) a hlavami napíchnutými na kopí. Vadou na kráse jsou velké časové skoky, zejména v posledních dvou dílech a otevřený konec, který záměrně neuzavírá vstahové linie. Přesto dobrá práce. Danke. ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

Vše směřovalo k velkému finále... k bitvě v Teutoburském lese, kde zanikly 3 římské legie do jediného muže. Myslím si, že ta bitva by si zasloužila mnohem lepší finále, zpracování a realizaci, než do které to došlo. Je vidět, že na to nebyl Hollywoodský rozpočet. Nejspíš nezbylo ani pár tisíc dolarů pro historika, který by ten poslední díl nějakým způsobem pozdvihl. Je to dost velká škoda. Tedy hlavně pro lidi, kteří si zjistí co to vlastně ta bitva v Teutoburském lese byla. HISTORICKÉ SPOILERY Spojení většiny barbarských kmenů, kteří převýšili svým počtem ony legie, k tomu bitvy probíhaly několik dní a jen v lesích. Tady se právě projevila ona, u germánů nevídaná, disciplína, kdy se nenechali vytáhnout Římany na louky a naopak čekali na to, až oni proti nim vstoupí do lesa, kde se nedala použít Římská taktika. Takže...žádná šachovnice z ohně... Poslední díl byl naopak pro mě zklamáním. EDIT: Druhá serie nedokoukaná. Skončil jsem u třetího dílu. Bukvi, cernosi, rodinne problemy... presne novodobi Netflix. 3 dily odpadu a pro me nulova motivace v tomto pokračovat. Hodnoceni tedy je jen dle prvni serie--->85% ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo mi hodně dlouho než jsem Barbary konečně dosledovala. Začátek mi přišel hodně nudný a hlavně plytký. Napotřetí jsem to už konečně sjela do konce a byla jsem vlastně mile překvapena. Hlavní postavy jsou buď sympatické nebo na druhé straně ( otec nevěsty) těžce odpornězrádcovské, nicméně je to tak nějak moc přímočaře jednostranné. Pro znalé diváky všech možných historických filmů s touto tematikou to dle mého bude patřit k té slabší větévce ovšem úplně bych tento seroš nezavrhla. Za mě 70% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Miestami instantné, inokedy bez hĺbky či nápadu. Scenár kombinuje všetko, čo sme už v okolitých lesoch videli, či už u Vikingov, alebo u Gladiátora. To spôsobuje u sledovania divný pocit predvídateľnosti a prázdnoty, keď dokážete odhadnúť ešte aj ďalší záber kamery, ako keby ste režírovali svôj amatérsky vysnený projekt o rímanoch a barbaroch. Kôli názvu som to musel vidieť, ale silne dúfam, že to téma niekto spracuje adekvátne kvalitne svojím možnostiam. --- Po dlhých rokoch pozerania filmov a seriálov v originálnom znení je nadabingovaná angličtina k nezneseniu. Dalo sa to prepnúť na nemčinu? ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Bohužel je to odbyté. Římané mluví středověkou kostelní latinou, jejich poslední vojáci jsou našňoření jako legáti a jména si dávají po vzoru Monty Pythona. Naposledy mě dostal oheň v uzavřeném stanu a ve stodole. Historický seriál by chtěl filmaře, kteří zažili alespoň jeden turistický výlet do přírody. Čekala jsem od Němců víc, ale jejich produkce si nezadá s producenty české Ulice. A tímto se omlouvám Hollywoodu, jejichž historické seriály mají méně přešlapů než tato evropská záležitost. Odinovi díky, že tam (prozatím) nenarvali černochy a hlavní postavy jsou pohlavně binární. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach v Maďarsku a trvalo od 12. augusta do 30. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Během scény, kdy jde římský důstojník oznámit germánským žoldákům, že budou nasazeni v boji, má na sobě vůdce žoldáků roucho, které mu splývá přes rameno. Během celé scény se ale vlivem střihu několikrát změní, které rameno zůstává odhaleno. (kukkik)
  • Herci, ktorí v seriáli zobrazujú nemeckých kmeňových obyvateľov, hovoria modernou nemčinou. Seriál je však pozoruhodný tým, že dialóg medzi rímskymi postavami sa odohráva v klasickej latinčine. (Weezy22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama