Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (143)

Matty 

všechny recenze uživatele

Míň toxické než jiné filmy Petra Kolečka. Zdrojem humoru zde není znásilnění, ale „jen“ vyjadřování člověka po mrtvici nebo to, že „ženský neuměj couvat“. Navíc nechybí náznak mravního ponaučení. Nevěrník je potrestán imobilitou, afázií a univerzální hnědou omáčkou. Jinému nedospěle jednajícímu muži, jehož zájmy začínají u hulení a končí u aut, je na druhou stranu odpuštěno bez toho, aby na svém chování cokoli změnil. Ženy pak v závěru smířeně přijímají, že všichni chlapi dělají stejné chyby, a vracejí se buď k lahvi tvrdého alkoholu, nebo k vaření a pečení (slibný motiv pozdní ženské emancipace rozveden není). Nic víc než kefírovou buchtu a nadívané kuře ostatně Kolečkovi hrdinové ke štěstí nepotřebují. Strukturou to připomíná pásmo situačních scének s předvídatelnými pointami, jejichž přítomnost ve vyprávění často opodstatňuje jen možnost dát některému z herců prostor k jeho kreacím (pomalu se bojím jít na český film, aby na mě nevyskočil Kozub, nehodící se do většiny rolí, do nichž je obsazován). Když se nicméně vyprávění těkající mezi půltuctem postav zaměří na Zuzanu Kronerovou, která jako vždy hraje naplno a jako jediná své podváděné manželce dokáže dodat jistou věrohodnost, dokonce to ani nebolí sledovat. Jen bych se rád dožil toho, že autoři českých romantických komedií přijdou s konfliktem spočívajícím v něčem jiném než je mimomanželský poměr, ženská hysterie nebo neschopnost postav říkat si věci na rovinu. 40% ()

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Proč ty nekonečný Tygří mutace, proč Bartoškovi nepíšou do huby text, ale stokrát omletý (a trapný: každá dějinná událost má své kuře s nádivkou... jako fakt?) glosy, proč je to drama bez dramatu, komedie bez humoru, film bez špetky nápadu? Co se vzrušuju, NinadeL to vystihla jedním slovem: Škodlivé. ()

Reklama

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Neviem, kde nechal náš ,,dôležitý" pán Bartoška rozum, keď prijal úlohu v takomto filme, ale očividne, peniažky zase nesmrdeli.⚪Strašný gýč skoro bez dejového oblúka, v ktorom Bartoška polovicu filmu vlastne len mlčky preleží, čiže vlastne už asi chápem, prečo rolu prijal.⚪ Chce to byť komediálne a zároveň dramatické, ale nakoniec je to len fraška, ktorá nevzbudí žiadne emócie, ani ten smiech nie. Krúti sa to v jednej tej istej premise, ktorá aj tak nijako nevypointuje, Kronerová hovoriaca po česky je skôr smutná na pohľad, ,,epileptické dítě" Kozub hrá tak, ako v každom filme, keďže jeho herecká poloha je prakticky len jedna a jeho rola je úplne zbytočná. Začínam sa báť, že Kozub na mňa vyskočí už aj z chladničky. Obligátny Langmajer a Hřebíčková, bez tých sa v Čechách ani nezapne kamera :/⚪A zapojenie Žbirkovej hudby v tomto patvare je skôr dehonestujúce pre Mekyho.⚪ ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Petr Kolečko se přes šílené Kdyby byly ryby nebo hodně podprůměrné Bajkery a Padesátku zmohl na vcelku koukatelný film o muži, kterého dohnala vlastní minulost. To co vyčítal svému zeťákovi na něj vyplulo na povrch. Jenže zároveň s tím přišel i trest boží a to skoro doslova. Zhrzená manželka pak logicky reaguje po svém. Chvílemi to úsměvná komedie je, chvílemi není, místy sledujeme tragikomedii. Herecké obsazení je nadstandartní, to si řekněme rovnou, podle toho jsou i herecké výkony skvělé, hudba je výborná, ale má to své mouchy. Zdeněk dělá rychlé pokroky, skoro až zázračné a dokonce je brzy schopen řídit auto, což ale nepodpoří dalším zlepšením po dokončení jízdy. Je to jistě možnost zamyslet se nad vlastními hříchy, které nás jednou doženou, na druhé straně manželka o jeho nevěře věděla a to jsem tušil o dost dřív, než se k tomu přiznala. Pak je ale otázkou, proč nevěru tolerovala a proč také reagovala neochotou se o muže starat, když pro ni odhalení překvapivé nebylo. I tak si ale myslím, že Petr Kolečko by se přeci jen mohl oprostit od klasických stereotypů v těchto typech filmů a více se zaměřit na vytěžení veškeré komediálnosti. ()

Filumena 

všechny recenze uživatele

Klasicky nízké hodnocení českého počinu. Já než bych koukala na emerickou romanťárnu raději zkouknu toto. Příběh trošku sladkobolný ale vychutnala jsem si výběr herců, mile mne překvapila i Martina Czyžová. Pokud chceme raději akčňák nebo horor tak nekoukejme na kolečkovu tvorbu. Jediné co bych změnila ve scénáři je to že kdyby nějaká vyzobaná slunečnice dala facku mojí dceři tak by jí nezůstal chlup na hlavě. Myslím že příběh je pro mnohé nepochopitelný, vždyť rodinná soudržnost už není moderní. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Jiří Bartoška původně ve filmu hrát nechtěl, ale po přečtení scénáře změnil názor. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo během srpna a září 2020 v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády proti šíření Covid-19. (ČSFD)

Reklama

Reklama