Reklama

Reklama

Special Ops: Lioness

(seriál)
  • USA Lioness (pracovní název)
Trailer 1

Epizody(8)

Pracovní skupina tajných agentek CIA operuje na hranici mezi tím, co je nutné a co je legální, aby udržela svět v bezpečí. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (55)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jeden z nejelpší akčních seriálů poslední doby. Ano netflix i prime toho také dost produkují a ve vysoké kvalitě, ale tohle bylo kurevsky dobrý. Hlavní "hrdinky" tady nejsou za největší drsňáky na světě a ani si nemyslím, že někdo výjma filmů existuje. Seriál je syrový, akční, brutální, nápaditý a velice koukatelný. Jestli mohu doporučit něco po 13 hodin v benghazi, tak je to tento skvost. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se bál, co z toho nakonec vyleze. Ale Sheridan zase potvrdil svou kvalitu. Jeho rukopis vidí člověk na každém kroku. Jak už z názvu vyplývá, tak si tentokrát Sheridan vzal na paškál speciální jednotky. A vzešlo z toho opět nepříjemné drama s excelentní audiovizuální stránkou. Zoe Saldana coby velitelka perfektní, do své role se naplno ponořila, jednoduše skvělý výkon. Jinak potěší i přítomnost Michaela Kellyho (ten člověk se fakt narodil do těchto politických rolí) a minirole Morgana Freemana (ten nikdy nezklame). Je fakt neuvěřitelné, jak autenticky dokáže Sheridan podávat příběh ve svých dílech. Fakticky parádní podívaná ve všech ohledech. A závěr, kdy došlo na věc, tam jsem zapomněl i dýchat....Malinko jen zamrzí, že jsme se nedočkali tučnějšího zastoupení akčních sekvencí. Těch tam totiž bylo jako šafránu. Za mě dávám 7,5/10 ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jednoho dne i ona bude mít děti. A ty se budou ptát, kde je jejich dědeček. Jediné, čeho jsme jeho zabitím dosáhli, je že jsme vytvořili další generaci teroristů." Sheridan! You did it again! Ani si nepamatuju, kdy by mě Ty Sheridan zklamal, tenhle člověk je pro jeho práci zrozen a má to v malíku a tady nám servíruje další hutnou, špionážně-akčně-infiltrativně-politickou minisérii s vibem Sicaria (!!!), která bere dech. Zoe Saldana je velitelkou operativců a úžasná Laysla De Oliveira je v roli infiltrujícího agenta, který se má seznámit s dcerou ropného bosse a postupem času se k němu dostat a zabít jej. Strašně se mi líbí herecká ženská dvojka, obě mají něco do sebe a Zoe v roli nekompromisní badass velitelky je v kontrastu s citlivou Layslou skvělá, obě si časem šikovně vybudují své charaktery a tenhle mix drtivé akce, špionáže, rodinného dramatu (které má taky něco do sebe a naštěstí mě nenudilo) a politických hrátek za oponou je prostě fantastický. Má to drajv, má to srdíčko a emoce, celý tým agentů je sympatický a každá z osmi postav má své zapamatovatelné rysy, dokázalo mě to zabavit v dramtických částech, nadchnout v akci a závěrečná 15minutovka, kdy se dostáváme do grand finále a kdy se agentka dostane k cíli, jsou možná jedny z nejintenzivnějších minut v seriálové historii posledních let a já seděl s husí kůží a hltal každou scénu. Současně jde i o výbornou ukázku toho, jak jsou všichni agenti v terénu jen loutkami politiků a kancelářských vysoce postavených krys a jak emočně zdrcující jejich akce pro ně osobně mohou být, tohle tady Laysla předvedla prostě autenticky jako svině. Nemám výhrady - nejde sice o žádný originální, zapamatovatelný life-changing klenot, ale pozornost si to udrželo bez problému a sjel jsem to na jeden zátah. Chci hned druhou sérii a ještě více stealth akcí s neutralizací cílů, jelikož autenticita z nich tady doslova tryskala!! ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech to není vůbec špatný. Ale ani nijak geniální. Je to hodně pomalý a o postavách. To je největší plu, protože nikdo neumí ženský hrdinky tak dobře jako Sheridan.  Tak i po konci jsem so so spokojený někam mezi 6 až 7 z deseti. Sheridan umí ženské hrdinky jako nikdo a docela imituje Camerona i v chemii ústřední vojenský partičky. Docela překvapí, že není Saldana hlavní postava, ale je to moc hezká ženská, záporka z Locke & Key. Jenom to působilo místy trapně, když se snažil psát Sheridan teritorium Faudy nebo Teheránu. To prostě nefungovalo. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Sicario meets Homeland meets Jack Ryan. Metodické dávkování akce, dramatu i vztahů, jasně načrtnutý příběh, uvěřitelné postavy, svět, politika, chladnokrevně a přesto poutavě realizovaný military rámec a nakonec chirurgicky přesné finále v tom co bylo zadáno, a co bylo splněno. Není to úplný top, rozjezd je pomalejší, vynikající Zoe Saldana by si zasloužila ještě o něco víc prostoru, a bojuju s tím, že nutně potřebuju vidět něco jako "a co se stalo pak", ale jinak poctivých silných 8/10. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v španielskej Malorke. Natáčalo sa aj v Paríži a v amerických mestách Washington D.C., Baltimore, Severn, Fort Richie a scény z pláže (v seriáli Hamptons) na Cape Henlopen v am. štáte Delaware. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

14.01.2023

Scenárista, režisér a producent Taylor Sheridan (Wind River) se nezastaví ani v letošním roce. Po nedávné premiéře páté řady Yellowstone a také prequelu 1923 (obojí má nyní několikatýdenní pauzu) a… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama