Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Gregg O´Hara vypátrá v afrických horách legendárního obřího gorilího samce. Ten při dramatickém střetu zničí několik vozů a zmocní se Gregga, jehož v poslední chvíli zachrání jednadvacetiletá Jill Young, kterou téměř pětimetrový op poslouchá na slovo. Před dvanácti lety studovala její matka Ruth život skupiny horských goril, mezi nimiž bylo také rychle rostoucí mládě Joe. Když byla zvířata přepadena pytláky, zahynula nejen matka gorilího mláděte, ale také Ruth, kterou jeden z pytláků postřelil a nechal bez pomoci. Od té doby vyrůstali Jill a Joe spolu. Gregg, který se do Jill zamiloval, dívku přesvědčí, aby opičáka dopravila do kalifornské rezervace, kde bude v bezpečí před pytláky. Zatímco Jill se marně pokouší přesvědčit předsedu správní rady rezervace Bakera, aby odložil párty, na které chce ukázat opici sponzorům, zahlédne zprávu o obrovské opici v televizi boháč Strasser, pytlák a vrah, který před lety zabil Ruth. Ten se rozhodne s pomocí svého poskoka Gartha opici získat a společně během večírku vyprovokují zvíře k záchvatu zuřivosti... (TV Nova)

(více)

Recenze (86)

majo25 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemný jemne dobrodružný príbeh s nádychom eko-agitky, ktorý sa viac blížil filmom pre dospelých ako rodinným filmom od Disneyho. Na rok 98 obsahuje viac než dobré špeciálne efekty. Vadil mi iba klišovitý záver zo záchranou dieťaťa, pri ktorej hl. hrdina takmer zomiera. Slovo "takmer" silno podčiarkujem. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Velký Joe je ideální rodinný film na víkendové odpoledne. Děti prožijí eticky dezinfikované filmové dobrodružství a popláčí si nad pohnutými osudy hodného opičáka. Rodiče, pokud zrovna neproflámovali minulou noc, také nudou neusnou, a chlípní tatínkové si mohou ztepilou Theronovou představovat ve filmu úplně jiného žánru. Třeba v romantické komedii. 60 % (Tomáš Hoffman, Ci 03/1999, str. 86) ()

Reklama

Tyna.Simko 

všechny recenze uživatele

To, že je to podle někoho klišé mě vůbec nezajímá. Možná si někdo řekneš, že je to jenom ubohá fraška a další napodobenina King Konga. Já mám na to názor takovej, že tohle se King Konga týká, ale nemá to stejný příběh. Rozhodně mám Velkého Joea radši, než King Konga z roku 2006, který měl smutný konec. Vím, že každý konec nemůže bejt šťastný, ale v tomhle případě mě to bylo strašně líto. Velký Joe má příběh, skvělá herečka Charlize Theron se do své role moc hodila a vizuální efekty velké Joea se opravdu povedli. Na to, že je to film z roku 1998, kdy ještě nebyli takové grafické možnosti jako dnes, si ten film zaslouží rozhodně lepší hodnocení než pouhých 55%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Sacred Guardian Of The Mountain ,2. Poachers ,3. Attempted Capture ,4. The Trees ,5. Our Last Chance - A New World ,6. A Broken Promise ,7. Leaving By Night ,8. Hollywood Boulevard ,9. Freeway Crossing ,10. The Carnival ,11. The Burning Ferris Wheel ,12. Dedication And Windsong, ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nebudete vedľa ak tipujete, že je to niečo ako King Kong. Filmy majú mnoho spoločného. Podobný dej, krásnu blondínku, ktorá nad ním drží ochrannú ruku i zloduchov, ktorí na ňom chcú zarobiť. Podobnosť mi nevadila, film má čo ponúknuť, hlavne mladšiemu publiku, pre ktoré je určené predovšetkým. Na mladú Ch. Theron je radosť pozerať, vtedy ešte taká hviezda nebola, ale talent i krásu mala na rozdávanie už vtedy. Finále s ruským kolom v závere bolo veľkolepé, nečakal som žiadne veľké deštrukcie. Úroveň trikov je rôzna, ale gorila je na tom prekvapivo dobre. Ako rodinný film spĺňa takmer všetky požiadavky. Nemám veľmi, čo vytýkať, deti budú určite spokojné a ja štvrtú hviezdu pridávam za krásnu a talentovanú Ch. Theron. 80%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Když Bill Paxton a Charlize Theron stojí ve vchodu do divadla, na pozadí je vidět filmový plakát Knihy džunglí od Disneyho. (Mr.Critic)

Reklama

Reklama