Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Gregg O´Hara vypátrá v afrických horách legendárního obřího gorilího samce. Ten při dramatickém střetu zničí několik vozů a zmocní se Gregga, jehož v poslední chvíli zachrání jednadvacetiletá Jill Young, kterou téměř pětimetrový op poslouchá na slovo. Před dvanácti lety studovala její matka Ruth život skupiny horských goril, mezi nimiž bylo také rychle rostoucí mládě Joe. Když byla zvířata přepadena pytláky, zahynula nejen matka gorilího mláděte, ale také Ruth, kterou jeden z pytláků postřelil a nechal bez pomoci. Od té doby vyrůstali Jill a Joe spolu. Gregg, který se do Jill zamiloval, dívku přesvědčí, aby opičáka dopravila do kalifornské rezervace, kde bude v bezpečí před pytláky. Zatímco Jill se marně pokouší přesvědčit předsedu správní rady rezervace Bakera, aby odložil párty, na které chce ukázat opici sponzorům, zahlédne zprávu o obrovské opici v televizi boháč Strasser, pytlák a vrah, který před lety zabil Ruth. Ten se rozhodne s pomocí svého poskoka Gartha opici získat a společně během večírku vyprovokují zvíře k záchvatu zuřivosti... (TV Nova)

(více)

Recenze (86)

kingik 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti lety, prosím. Zub času zahlodal mohutně. Film má rozplizlý vizuál, technicky je zastaralý. Pokud chcete vidět, jak Charize Theron vypadala před dvaceti lety, máte možnost. U mě dobrá. Film je pořád hezkou rodinnou podívanou, která se zřetelně inspirovala u King Konga, jen to celé nemá takové charisma. Jede se na předvídatelné vlně. Z opičáka je sirota, z malé holčičky je též sirota, tak to dají dohromady, z malé holky je posléze píchatelná Charlize, zlá minulost v podobě maniakálně vraždících pytláků dá o sobě po letech vědět. Takže nucený útěk z divočiny do civilizace, nové prostředí, nové problémy, finální zúčtování. Prostě všechno v lajně. Zrežírované tak akorát, režisér Ron Underwood nikdy v ničem neperlil. Zesnulý Bill Paxton, toho je škoda, zde byl ještě ultrahodný, později už hrál lotry. A zesnulý James Horner dodal svoji snadno identifikovatelnou hudbu. Celkově se z filmu nikdo neposere, efekty ujdou, ovšem jen na dobu vzniku, opičák a Charlize jsou dobrá dvojka. 5/10 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Hodnotím nejvýš, protože "Velký Joe" byl můj první filmový zážitek, který si pamatuji a zároveň první film, na kterém jsem byla v kině. Škoda, že po Billu Paxtonovi se nějak slehla zem, protože v každém jeho filmu (třeba "Titanic") je mi velmi sympatický. A konec mě bude dojímat nejen po deseti letech. ()

Reklama

Snehulienka 

všechny recenze uživatele

Trochu mě překvapilo zdejší hodnocení, se kterým mimochodem nesouhlasím. Na svoji dobu to má pěkný efekty, nádhernou hudbu a sympatický obsazení. Pro mě určitě lepší, než King Kong od Petera Jacksona. Ale sto lidí, sto chutí. Pro mě 70% a hvězdička navíc za krásnou Charlize Theron. PS - konec je na slzu :-) ()

chaosteory 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem viděl v rámci povinné návštěvy ještě na základce. S upřímným ohlédnutím musím říci, že to bylo asi nejlepší na co mě vzdělávací institut vzal. Tehdy jako dítě mě uchvátila postava Joa a dojemný děj. Dnes spíše oceňuji krásu Ch. Theron, vizuální stránku a fakt, že Disney patřil za etalon pro rodinné filmy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Sacred Guardian Of The Mountain ,2. Poachers ,3. Attempted Capture ,4. The Trees ,5. Our Last Chance - A New World ,6. A Broken Promise ,7. Leaving By Night ,8. Hollywood Boulevard ,9. Freeway Crossing ,10. The Carnival ,11. The Burning Ferris Wheel ,12. Dedication And Windsong, ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Když Bill Paxton a Charlize Theron stojí ve vchodu do divadla, na pozadí je vidět filmový plakát Knihy džunglí od Disneyho. (Mr.Critic)

Reklama

Reklama