Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Gregg O´Hara vypátrá v afrických horách legendárního obřího gorilího samce. Ten při dramatickém střetu zničí několik vozů a zmocní se Gregga, jehož v poslední chvíli zachrání jednadvacetiletá Jill Young, kterou téměř pětimetrový op poslouchá na slovo. Před dvanácti lety studovala její matka Ruth život skupiny horských goril, mezi nimiž bylo také rychle rostoucí mládě Joe. Když byla zvířata přepadena pytláky, zahynula nejen matka gorilího mláděte, ale také Ruth, kterou jeden z pytláků postřelil a nechal bez pomoci. Od té doby vyrůstali Jill a Joe spolu. Gregg, který se do Jill zamiloval, dívku přesvědčí, aby opičáka dopravila do kalifornské rezervace, kde bude v bezpečí před pytláky. Zatímco Jill se marně pokouší přesvědčit předsedu správní rady rezervace Bakera, aby odložil párty, na které chce ukázat opici sponzorům, zahlédne zprávu o obrovské opici v televizi boháč Strasser, pytlák a vrah, který před lety zabil Ruth. Ten se rozhodne s pomocí svého poskoka Gartha opici získat a společně během večírku vyprovokují zvíře k záchvatu zuřivosti... (TV Nova)

(více)

Recenze (86)

Merggie 

všechny recenze uživatele

Krásna Charlize Theron v úlohe Jill, ktorá si vždy dokáže nájsť pochopenie pre Joea - velikánsku gorilu. Vychádzajú spolu výborne, no všetko sa komplikuje po príchode do kalifornskej ZOO. Nemení sa vzťah, ale rozsah výbehu. Joe sa stáva atrakciou i terčom zároveň. Zálusk na mäsko má totiž kadekto. A tak prichádza Rade Šerbedžija, vďaka ktorého intrigám sa LA poprevracia naruby. Znie to ako rozprávka, ale je to naozaj tak. Dokonca je v tom aj pomsta. Vynikajúci casting, naivný príbeh, ale určite pútavejší ako ten s veľrybou. Samozrejme, záverečnú dobročinnosť si tvorcovia mohli odpustiť, ale na mňa to zabralo. Som asi nejaký precitlivelý. Ozaj, rád by som vedel, kde sa počas nakrúcania zdržiaval Michael Clarke Duncan. Je tiež mocný, urastený a ľudia mu spočiatku nedôverujú! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemný jemne dobrodružný príbeh s nádychom eko-agitky, ktorý sa viac blížil filmom pre dospelých ako rodinným filmom od Disneyho. Na rok 98 obsahuje viac než dobré špeciálne efekty. Vadil mi iba klišovitý záver zo záchranou dieťaťa, pri ktorej hl. hrdina takmer zomiera. Slovo "takmer" silno podčiarkujem. ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Síce je to prostoduchá kingkongovská variácia, ale ako milý rodinný film to funguje na jednotku. Z detstva naň mám jedine príjemné spomienky. Dnes mi to príde trochu infantilné, naopak krásu Charlize Theron som vtedy ešte nevnímal, kým teraz ju považujem za veľký klad snímky. Má to ale dobré triky (Joe sa môže kľudne porovnávať s Kongom Petera Jacksona z roku 2005), fajn hereckú zostavu a rodinnú atmosféru, akú môže mať len film podobného typu. (70%) ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Silny pribeh velkej rozkosnej opice, ktoru som si hned oblubil a prezival s nou kazdy moment jej zivota, ci uz na slobode, za mrezami, alebo na velkom kolotoci. Koniec filmu takmer slzivy, aj ked nie az tak ako by mohol a mal byt. Ale Charlize Theron a jej opicka, to ma vzdy prinuti pozriet si to aj ked som to videl minimalne 5 krat. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Sacred Guardian Of The Mountain ,2. Poachers ,3. Attempted Capture ,4. The Trees ,5. Our Last Chance - A New World ,6. A Broken Promise ,7. Leaving By Night ,8. Hollywood Boulevard ,9. Freeway Crossing ,10. The Carnival ,11. The Burning Ferris Wheel ,12. Dedication And Windsong, ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Když Bill Paxton a Charlize Theron stojí ve vchodu do divadla, na pozadí je vidět filmový plakát Knihy džunglí od Disneyho. (Mr.Critic)

Reklama

Reklama