Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 2
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

Ninivius 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle knižní předlohy, která je inspirována skutečnými událostmi. Dramatická minisérie Maid vypráví příběh který je poněkud temný a depresivní ale také velmi reálný, emocionální a bez obalu. Hodinové epizody jsou velmi pomalé, ale i přesto je těžké se od příběhu odtrhnout. Prostředí amerického severozápadu je nádherné a dodává sérii tu správnou atmosféru (husté lesy kde se člověk lehce ztratí, mlha a obloha bez slunce, moře a hory které je třeba překonat). Soundtrack lehce zaostává, až na pár výjimek je utlumený a hodně v pozadí, což ale odpovídá tónu celého příběhu. Za vyzdvižení stojí rozhodně herecké výkony. Billy Burke a Andie Macdowell jako problematičtí rodiče hlavní hrdinky a Nick Robinson jako přítel/otec byli úžasní a skvěle zahráli že lidé nejsou černobílí a problémy nedělají ze člověka zločince(většinou). Nejvíce mě ale na celé sérii ohromila Margaret Qualley v hlavní roli Alex, matky samoživitelky. Její herecké výkony byly neskutečné a dokážou diváka vtáhnout do děje i jejích pocitů, problémů, snů a přání. Věřím že série není pro každého, a pro některé lidi může být těžké sledovat něco s tématem domácího násilí a tempo celé série tomu moc nepomáhá ale i přesto mohu Maid doporučit a doufám že více lidí dá této minisérii šanci, i kdyby jen pro Margaret Qualley. 9/10 ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Krásná a talentovaná Margaret Qualley a její méně krásná a méně talentovaná matka Andie MacDowell v celkem zábavném příběhu o tom, jak se životem protlouká dívka z nižší sociální vrstvy s dítětem na krku. Přes sociální úřady, azylové domy a podřadné, špatně placené práce, přičemž musí rovněž řešit složité vztahy s bláznivou matkou a latentně agresivním přítelem… Realistické, lehce nadprůměrné drama, které nejvíce vyniká svojí uvěřitelností a přirozeností jak v postavách, tak v dějových zápletkách. Jeho slabinou je naopak nepříliš velký spád a ne zrovna strhující a napínavý děj. Zajímavé, nikoliv však výjimečné. ()

Reklama

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Mladá matka co jen bere, bere, bere ale nic nedává. Seanovi se popravdě nedivím, že mu kolikrát ujely nervy a zařval si a zaházel věcmi. Mít dvě zaměstnání, chodit z práce do práce, živit rodinu a když přijde domu večeře nikde...To nase*e. Takový běžný den spousty manželství. Ale v USA tomu říkají emoční týrání. Tak jó no. Mohla se mít dobře s Natem. Takovej fešák ale ten pro ni nebyl dost dobrý. Auto, bydlení a stravu zadarmo to jo ale běda jak taky někdo něco chce na oplátku po ní. Brzo mi začala byt protivná. Andie výborná. Seriál si ukradla pro sebe :) Dceruška se má ještě co učit a hlavně přestat v každé scéně koulet oči. Za tři ☆.  Shoop shoop ba-doop Shoop ba-doop Shoop ba-doop ba-doop ba-doop :) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Seriál, který začal až nečekaně poutavě, aby se ke svému konci transformoval v nezajímavou sondu do života zpočátku politováníhodné matky samoživitelky, s níž ale postupně už nejde příliš sympatizovat. Služka se u mě houpe těsně na hranici 70 %, tu čtyřku jí ale ponechám, protože některé kostlivce ve skříni mě tady fakt bavilo rozkrývat. Ať ale Netflix ani nenapadne tuhle “minisérii” křísit. [viděno na Netflixu] ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě v prvním díle možná až nasílu prvoplánovitá snaha o vykreslení zoufalosti hlavní postavy, které se během jednoho dne nepodaří doslova desítka věcí. Nevím nevím, jestli je tohle ta správná forma podání a jestli bude seriál mít co nabídnout po obsahové stránce v dalších dílech… Po 2. díle přestávám sledovat, jelikož si myslím, že seriál nic kloudného nenabídne. Bez hodnocení. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Hlavní natáčení seriálu započalo dne 28. září roku 2020 a skončilo 9. dubna 2021 ve Victorii v Britské Kolumbii (Kanada). (dan4815)
  • Obaja hlavní herci Margaret Qualley (Alex) a Nick Robinson (Sean) pochádzajú z oblasti, kde sa seriál odohráva. Margaret Qualley pochádza z Kalispell, Montana, čo je neďaleko Missouli, kde býva postava Alex. Nick Robinson pochádza priamo zo Seattlu, kde sa seriál odohráva. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno