Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 2
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

Ninivius 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle knižní předlohy, která je inspirována skutečnými událostmi. Dramatická minisérie Maid vypráví příběh který je poněkud temný a depresivní ale také velmi reálný, emocionální a bez obalu. Hodinové epizody jsou velmi pomalé, ale i přesto je těžké se od příběhu odtrhnout. Prostředí amerického severozápadu je nádherné a dodává sérii tu správnou atmosféru (husté lesy kde se člověk lehce ztratí, mlha a obloha bez slunce, moře a hory které je třeba překonat). Soundtrack lehce zaostává, až na pár výjimek je utlumený a hodně v pozadí, což ale odpovídá tónu celého příběhu. Za vyzdvižení stojí rozhodně herecké výkony. Billy Burke a Andie Macdowell jako problematičtí rodiče hlavní hrdinky a Nick Robinson jako přítel/otec byli úžasní a skvěle zahráli že lidé nejsou černobílí a problémy nedělají ze člověka zločince(většinou). Nejvíce mě ale na celé sérii ohromila Margaret Qualley v hlavní roli Alex, matky samoživitelky. Její herecké výkony byly neskutečné a dokážou diváka vtáhnout do děje i jejích pocitů, problémů, snů a přání. Věřím že série není pro každého, a pro některé lidi může být těžké sledovat něco s tématem domácího násilí a tempo celé série tomu moc nepomáhá ale i přesto mohu Maid doporučit a doufám že více lidí dá této minisérii šanci, i kdyby jen pro Margaret Qualley. 9/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to velmi empaticke, autenticke.Hrdinka z platna prakticky nesleze, takze si k ni lze vytvorit silny vztah. Da se rict, ze jde krome thrilleru o materske melodrama a socioekonomickou studii. Projdete si s hrdinkou hromadeni jejich problemu. Ucelem ale neni ukazat,jak se hrdinka trapit,ale jakou ma "hardiness". ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

S01: Hodně zajímavá série, která je jistě zajímavá i pro nematky.. S příjemným nadhledem a mírným humorem provází peripetiemi matky samoživitelky, která na každém rohu musí bojovat s údělem osudu. Jediné pevné je její láska k dceři. Mladá matka, která sice (zatím žádnou facku nedostala), ale přesto je denodenně psychicky týraná svým alkoholickým přítelem se ocitá na ulici a musí bojovat s širým světem.. Nejen, že musí mít dost sil opustit vše známé, ale pod nohy jí navíc hází klacky sociální systém, zamětnavatel, klienti, kamarádi, excentrická matka, ctitel a často si nejvíc ubližuje sama svým jalovým rozhodnutím. I přes vážnost tématu se na to dívá velmi pohodlně. Příjemné překvapení. Trošku pragmatičtější a dospělejší verze Juno. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi, jak pasívnou postavou bola Qualleyovej seriálová dcéra (ani by som sa ju nebál prirovnať k Reichardtovej psovi z Wendy a Lucy) a jak sa tým film dokáže vyhýbať roztomilosti a celkovo útokom na prvú signálnu. Qualleyová výborná. Záver odzívaný, ale niekde tri epizódy pred koncom som zvažoval aj 5* - vyhrotené okamžiky ja môžem. ()

Dominik 261 

všechny recenze uživatele

Zložitá životná cesta Alex. Je to smutná dráma, komédiu som tam nepostrehol. Pekne natočené v krásnom prostredí. Trošku mi tam chýbala nejaká znelka alebo originálny soundtrack, aj keď počas epizód boli dobré skladby. Herecké obsadenie je fajn. Alex resp. Margaret Qualley veľmi dobre sadla táto rola a bola uveriteľná. Seriál sa zo začiatku pomalšie rozbiehal a tvoril základy, na ktorých stál silnejší záver. Správanie jednotlivých postáv bolo občas divné ale tak to v živote chodí. Koniec bol pekný a dojemný. Celkovo si to zaslúži slušné 4*. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Minisérie je natočena podle knihy „Maid: Hard Work, Low Pay and Mother's Will to Survive“ od Stephanie Land. Kniha se umístila na třetí příčce bestsellerů podle The New York Times. (Axarus)
  • Když Alex (Margaret Qualley) měla čelit nějaké těžké situaci (úklid domu, problémy s matkou), vždy si splétala vlasy. Zatímco v momentech, kdy si připadala sebevědomá a klidná, si vlasy nechávala rozpuštěné. (Polik_)
  • Americký filmový inštitút označil seriál za jeden z desiatich najlepších televíznych programov roku 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama