Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 1
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (117)

UhLee 

všechny recenze uživatele

NETFLIX minisérie - (8/10). Po shlédnutí první epizody jsem vůbec nečekal, že to dokáže příběh natáhnou na deset epizod. Nezdálo se mi to jako dostatečně silné téma, ale jak já se šeredně spletl. Tvůrci z toho dokázali postupem času vykřesat výborné drama, které ukazuje křehkost ženského života. Někdy dokáže být alkohol tou nejhorší drogou a udělá to z člověka monstrum. Příběh krásně, nenásilně plyne a diák se stane jakousi součástí každodenního života plného strastí, který Alex prožívá. Jediný film, který jsem s Margaret Qualley zatím viděl bylo Tenkrát v Hollywoodu. Tady mi ukázala, že to má v sobě a mateřskou lásku jsem ji věřil všemi deseti. Na těchto minisériích se mi hrozně líbí, že odvypráví silný příběh několika dílů a divák na ně poté vzpomíná třeba i více než na nějaké seriály, které mají více sérií. Nejlepší epizoda: Nebeská modř (E09) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Vysokohodnocený seriál mě čas od času naláká a tento i díky komentářům mých spřízněných duší jsem dokonce začal sledovat. Ale jsou případy jako tento, že se mě netrefí do nálady, či vkusu a předčasně s ním skončím a u tohoto jsem vydržel celé tři díly. Po nich si uděluji právo ho předčasně ohodnotit ;-). Vyšší hodnocení si nejspíš zaslouží, ale jeho vesměs depresivní nálada mě ničila a marně jsem tam hledal tu zmiňovanou komedii. Lehce v náznacích se tam výjimečně objevuje něco, kvůli čemu by šlo zvednout ústní koutky, ale hodně křečovitě. Zpracování i herecké výkony jsou však kvalitní, ale i přesto nemíním trávit více času s něčím co mě tak deptá a mučí. To přenechám rád jiným, koho zajímá život svobodné matky a s tím spojené problémy, které jsou opravdu realisticky vylíčeny. A myslím, že pro mě nemá smysl se kdykoliv k němu vracet a mé tři hvězdy jsou snad dostatečná kompenzace. [ PŘÍBĚH: 2  /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Maid sem se celkem dlouho vyhýbal v domnění že půjde o prvoplánový slzopudič a na ten úplně nebyla nálada. Řada na ní přišla tak až teď a sem opravdu rád, že jsem se spletl v úsudku. Lehkou prvoplánovostí to sice zkraje smrdí, protože to jak se hlavní hrdince během chvilky nakupí snad všechny myslitelné problémy se nestává ani těm největším smolařům. Pak se nicméně Maid rozjede a její největší síla tkví v obyčejnosti, přirozenosti, uvěřitelnosti a postavách, kde žádná není archetypem dobra či zla. Stále je to drama ve kterém se děje víc negativního a nepříjemného než toho pozitivního, ale ani Alex jakožto hlavní postava není prototypem týrané oběti a i když se občas nezachová úplně logicky a v jednu chvíli mě dost iritovala, nakonec sem s ní naplno soucítil a dokázala si mě (i díky výbornému výkonu Margaret Qualley) plně zaháčkovat. Moc "hezky" tu je ukázáno fungování sociálního systému v Americe, který sice má kupu prostředků jak v podobné situaci někomu pomoci, nicméně není to zrovna procházka růžovou zahradou. Stejně tak je tu zajímavě a vlastně i pochopitelně zobrazeno, proč se oběti domácího násilí (byť nemusí jít nutně o násilí fyzické) kolikrát vrací k těm které opustily a velmi často to pro ně nekončí vůbec hezky...80% ()

Ninivius 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle knižní předlohy, která je inspirována skutečnými událostmi. Dramatická minisérie Maid vypráví příběh který je poněkud temný a depresivní ale také velmi reálný, emocionální a bez obalu. Hodinové epizody jsou velmi pomalé, ale i přesto je těžké se od příběhu odtrhnout. Prostředí amerického severozápadu je nádherné a dodává sérii tu správnou atmosféru (husté lesy kde se člověk lehce ztratí, mlha a obloha bez slunce, moře a hory které je třeba překonat). Soundtrack lehce zaostává, až na pár výjimek je utlumený a hodně v pozadí, což ale odpovídá tónu celého příběhu. Za vyzdvižení stojí rozhodně herecké výkony. Billy Burke a Andie Macdowell jako problematičtí rodiče hlavní hrdinky a Nick Robinson jako přítel/otec byli úžasní a skvěle zahráli že lidé nejsou černobílí a problémy nedělají ze člověka zločince(většinou). Nejvíce mě ale na celé sérii ohromila Margaret Qualley v hlavní roli Alex, matky samoživitelky. Její herecké výkony byly neskutečné a dokážou diváka vtáhnout do děje i jejích pocitů, problémů, snů a přání. Věřím že série není pro každého, a pro některé lidi může být těžké sledovat něco s tématem domácího násilí a tempo celé série tomu moc nepomáhá ale i přesto mohu Maid doporučit a doufám že více lidí dá této minisérii šanci, i kdyby jen pro Margaret Qualley. 9/10 ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Podivně návyková věc, kterou si zprvu pustíte coby kulisu, jenom abyste o chvíli později zjistili, že jste o deset hodin starší. Nádherně natočený lidský drama, který žene kupředu parádní scénář, bezchybný herectví a pěknej soundtrack. Po všech sci-fi, horrorech, thrillerech a akcích člověk tak nějak zjistí, že prostě potřebuje vidět drama zakořeněný ve skutečnym světě. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Hlavní natáčení seriálu započalo dne 28. září roku 2020 a skončilo 9. dubna 2021 ve Victorii v Britské Kolumbii (Kanada). (dan4815)
  • Když Alex (Margaret Qualley) měla čelit nějaké těžké situaci (úklid domu, problémy s matkou), vždy si splétala vlasy. Zatímco v momentech, kdy si připadala sebevědomá a klidná, si vlasy nechávala rozpuštěné. (Polik_)

Reklama

Reklama