Reklama

Reklama

Valentin McKee a Earl Batess pracují jako údržbáři v městečku o čtrnácti obyvatelích. Jednoho dne se rozhodnou odejít a vydají se na cestu přes poušť za vyhlídkou lepšího zaměstnání. Tam se setkají s Rhondou LeBeckovou, seismoložkou, která měří podzemní aktivitu. A ta právě nyní nevysvětlitelně stoupla. Po cestě najdou starého Edgara, který nehnutě sedí na sloupu elektrického vedení a nepochybně se tam před něčím schovává. Pak nacházejí mrtvoly svých spoluobčanů. To už není legrace, v kraji se děje něco záhadného. Val a Earl se vracejí do městečka. Z Changova obchodu se snaží zavolat do nejbližšího většího města, spojení ale nefunguje. Mezitím už zjistili, že je pronásledují podivní obrovití červi, kterým z otevřené tlamy vylézají chapadla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vcelku chápu nadšené reakce některých uživatelů. I když se u mě žádné chvění při pohledu na křížence Adély(nenavečeřené) a megažížaly nekonalo, nenudil jsem se. Bezpochyby je Chvění béčko jak vyšité. Jenže když se do takového béčka přidá pár hlášek, hlavní hrdinové jsou sympaťáci a scénář není úplně debilní, může to být i tak bezva zábava. Takže doporučuji od filmu nic moc nečekat a nechat se příjemně překvapit. Komedie 75%, sci-fi 5%, horor 10%, kravina 10% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Kdyby krtek viděl, tak vyleze na povrch, aby se mohl podívat právě na tento film, kde to konečně někdo z podzemí nandává stvořením z povrchu. Tremors je určitě zábavné béčko, které možná rozvádí písečné červy z Beetlejuice :-D, ale rozhodně se nejedná o nejlepší díl série, protože první díl se nemůže rozhodnout, kterým směrem se má vydat. Na horor je tu nevýrazná atmosféra a na komedii to také není. Hlavně v porovnání s velice zábavnými pokračováními je tu málo odlehčujících momentů. Tremors je prostě vtipný dobrodružný snímek, který stojí na výborných tricích (nejlepší ze série) a zajímavých postavách v podání dobrých herců (Za pozornost stojí v té době ještě né tolik známý Kevin Bacon a Michael Gross, který má sice málo prostoru, ale v dalších dílech se z něj stal tahoun série). Takže ve finále dávám 3* a budu rozhodně opatrně našlapovat. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to veľmi. Je to béčko ako vyšité a monštrá neustále prechádzajú od desivej nejednoznačnosti k maketovej trápnosti, ale funguje to. A dôvod je jednoduchý. Postavy nie sú blbé. Ani jedna z nich. Tým pádom sa každý z nich snaží nezávideniahodnú situáciu nejako vyriešiť. Je to miestami úsmevné. Miestami napínavé, ale najviac oceňujem, že sa to nehrá na žiadne veľké umenie. Verím tomu, že sa tvorcovia na tom museli neskutočne zabávať. A nie len oni, ale aj herci. Duo Bacon a Ward sú perfektní a skvelo sa dopĺňajú. Vôbec sa nečudujem, že okolo toho vznikol celý vesmír. Ešte jednému dielu chcem dať šancu a potom uvidím. Za mňa ale veľká spokojnosť. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne najlepšie skĺbenie hororu a komédie, aké som mal možnosť doteraz vidieť. Takmer dokonalá zábava pred rokmi i dnes, zároveň všetko natočené na úrovni a so skvelými hercami. Dvojica sympatických loserov v mini-meste zistí, že pod zemou sa ukrýva niečo záhadné, čo si robí zálusk na všetkých okolo. Po tom, ako sa im to (podivných veľkých červov) nedarí zničiť, rozhodnú sa aj so zvyšným obyvateľstvom aspoň utiecť. Počas celej stopáže filmík ponúka zásobu napínavých a vtipných scén, nenudiaci dej a skvelé nápady. Určite odporúčam všetkým, ktorých tento béčkový klenot zatiaľ obchádzal. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se sice usmál, ale celkově se jedná o dosti nudnou a žalostnou podívanou. Parta nesympatických vidláků vzdoruje přerostlým červům. Oceňuji, že snímek je přeci jen trošku originální. Na druhou stranu není příliš zajímavý. Béčková jednohubka. Nic víc nečekejte a nejspíš nebudete zklamaní. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Podľa materiálu od Sci-Fi Channel, vedecké meno graboidov je Caederus mexicana. (beso74)
  • Filmové mestečko bylo postaveno za dva měsíce. (Vitason)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Další celovečerák podle seriálu

Další celovečerák podle seriálu

07.07.2009

U nás jsme jej nikdy kdovíjak neznali, ale „na západě“ platil v 80. letech za jeden z nejpopulárnějších policejních seriálů. T. J. Hooker. Když zalovíte v paměti, možná se vám vybaví úvodní scéna z… (více)

Reklama

Reklama