Reklama

Reklama

Flákač

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bob Hughes (Dillon) je feťák, který se svojí manželkou Dianne (Lynch) a dalšími kumpány vykrádají lékárny. Když začne být půda doma moc horká, vydávají se na cestu po dalších městech. V patách jsou jim muži zákona, kterým se však nikdy nepodaří vychytralou skupinu narkomanů z čehokoliv usvědčit. Parta věří celé řadě pověr, jako např. že klobouk položený na posteli přináší neštěstí. Těžko říci, jestli kvůli porušení vymyšlených pravidel, ale štěstí se k nim postupně obrací zády. Bob začíná přehodnocovat svůj dosavadní život... (J.Connor)

(více)

Recenze (41)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Náhlá proměna hlavní postavy mi přišla dost neuvěřitelná. Sice údajně fetuje celej život a je tak závislej, že bez drogy nevydží ani pár hodin, ale pak si jednoho dne řekne DOST a jako mávnutim kouzelnýho proutku se závislosti zbaví a začne žít normálně. To mi přišlo trochu nereálný. Ale jinak mě nenapadá nic, co bych filmu vytknul. Jinak si myslim, že drugstore cowboy částečně posloužil jako inspirace pro o 11 let mladší Requiem za sen. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

K jednému z najdôveryhodnejších a najreálnejších filmov o grogovej závislosti sa musím dopracovať úplnou nahodou. A aj keď nemá (okrem Dillona) takých skvelých hercov a ani takú prepracovanú hĺbku, tak pre mňa tromfol aj 'Trainspotting'. Vlastne je to len taký drobný pohľad na život obyčajného pošuka a parchanta, ktorému osud praje pokiaľ robí a pácha zlo, ale potom sa niečo stane... A práve týmto miniaturizmom si ma získal. 90%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príťažlivý, a asi len trochu viac zidealizovný náhľad do života jednej feťáckej komunity. Nechcem spochybňovať Van Santov prístup k tematike, jeho film sa veľmi dobre pozerá a postavy si obľúbite, len na to, že sledujeme dlhoročných feťákov sú baby až príliš modelkovské a chalani príliš veľkí frajírci. Čo je asi len taká malá drobná, v podstate bezvýznamná poznámka k tomu, čo som videl. V prípade Dillona ide o to, čomu sa v branži hovorí životná úloha, on sa pre stvárňovanie podobných indivíduí na plátne narodil. Rozvolnený dej je pomerne málo predvídateľný, proste ako život sám. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem několik filmů o drogově závislých, a tento se nachází na absolutním dnu. Příběh o dvou magorech, jedné nymfomance a jedné hloupé huse, kteří nic nedělají a marní své životy ve fetování a vykrádání lékáren. Bob, který je vůdcem celé skupiny je navíc pověrčivý až hrůza tak stupidně, že se bojí hovořit o psech a nesmí spatřit kloubouk, to už snad nemůže být ani pravda. Zjistil jsem v průběhu, že nedokážu děj vnímat déle než deset minut, bohapustá nuda, kterou občas přebíjí záblesky kvality - výborná hudba a Heather Graham a za ně jedna hvězdička. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Film má niekoľko silných myšlienok, ale celkový dojem je slabší. Je to síce film o feťákoch, ale ani raz ich nevidíme v rauši. Väčšinu filmu pôsobia celkom príčetne a aj ako tak sympaticky (aj napriek krádežiam v lekárňach). Je veľa podstatne odstrašujúcejších filmov o drogách s presvedčivejšími hereckými výkonmi. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Je milé vidět, že se nějaký film o drogách vydal cestičkou, kdy je lítost ta poslední věc, kterou hlavní hrdina pociťuje nad svou celoživotní závislostí, přesně tak jak to rádi říkají rockové hvězdy, ale taková tématika je obecně prázdnější než ta nebohá ukrajinská šlapka po sebeuspokojovací epizodce s vysavačem a i těch posledních pár cárů orgánů, které jí zbyly v dutině břišní, byly do poslední molekuly vytěženy všemi těmi nedůstojnými agitkami, které jsou na nás chrleny od počátku věků. Tento žánr shledávám nebetyčně otravným, provařeným a nudným a film rozhodně není správné médium pro zpracování úmorného stereotypu takového životního stylu. Rabujte a znásilňujte, nic jiného si to nezaslouží. Drugstore Cowboy každopádně nevěnuje tolik pozornosti boji se závislostí jako všednímu životu čtyřčlenné bandy na hranici zákona. Postavám to mluví a mluví, tasí se s jednou paranoidní pověrou za druhou, v mezičase vykrádají lékárny a nakonec je navštíví veterán Willda Burroughs, jehož literární talent očividně existoval na úkor toho hereckého. A kdo říká, že to nešlape tak, jak má, tak si ještě nelil kyselinu do nosu nad všemi těmi Requiemy a jim podobnými. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

klobouk na posteli je sakra spatny znameni....Pomerne prekvapive drama o bandicce a jejim kazdodennim honem za poradnou davkou kterou si obstaravaji vykradackama lekaren, ale nic netrva vecne a tak diky nahodne smule ci spatnym znamenim se jim zacne lepit smula na paty... Velice zajimavy a poutavy film s pomerne slusnymi hereckymi vykony (vyzdvyhl bych Matta Dillona) vytahuji tento snimek z sedi prumeru. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála opravdu dokonalých filmů o drogách....Nikdo tu prvoplánově nedělá reklamu válce proti drogám. Nikdo nám nepředhazuje laciné obrázky odporných lidských odpadků ležících ve sračkách. Nikdo se tu nesnaží natočit film který pak pouští učitelé ve školách aby odradily mládež od toho "svinstva". Neuvidíte kdysypěkné holky prodávající své tělo pro pár šupů, neuvidíte šílené mladíky schopné zabít kohokoliv na počkání pro jednu dávku, neuvidíte srdceryvné scény rozpadajících se kdysydokonalých rodin--nic takového...... Tohle je prostě jen film o lidech, drogách a životě.. Je v tom napětí, humor, citlivost, lehkost...a Burroughs který svou přítomností jakoby potvrdil, že tohle je film s hlavou a patou :) ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt není moc důvěryhodný. Jestli chcete vidět, jak se doopravdy chová zfetovanej člověk, pak doporučuju Trainspotting nebo Strach a hnus v las vegas. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový snímek "Requiem za sen" je co se týče zobrazení drog mnohem depresivnější a temnější, ale přesto film "Flákač" Guse Van Santa ukazuje, že fetovat není žádný med, a že když se chcete napravit, mohou vás vaše vlastní činy dohnat. Ten závěr je povedený, i když možná až moc symbolický, což mi trochu vadilo. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Pro mě film s velkým zklamáním.Ani akce, ani vtip, ani vlastně drama, jen sonda do života smažek se zcela neuvěřitelným otočením Matta Dillona. Jediné pozitivum byl,, že Kelly Lynch ještě nevypadala jako tranvestita, jak je nyní k vidění v Magic City .Za dvě hvězdy. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Pekna studie fungovani bandy fetaku. To "prozreni" se mi sice moc nezdalo, ale na druhe strane nikdy jsem toho nevysmazil tolik, abych dokazal posoudit nakolik je to mozne a realne. Matt je sympatak stejne jako zbytek nejen zenskych fetaku a samozrejme Remar je dobry jak parek. Navdavkem Burroughs - co vic si od fetackeho filmu prat? ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Gus Van Sant mě nepřestává překvapovat a v jeho Drugstore Cowboy jsem našel překvapivě výborný film. Samotný jsem byl překvapen, ale skutečně zde není mnoho, co vytknout a dovolil bych si tvrdit, že film je zde celkem podhodnocenej... Potěší mnoho ulítlejch nápadů jako klobouk na posteli, nebo sjezd šerifů... A přijemnou postavu tady nalezneme i v legendě Burroughse, který zde hraje feťáckého kněze. Nevím jestli je to čistých 5* (jako že spíš ne), ale film je rozhodně dobrou volbou na strávení 100 minut. :) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Velmi dobry US film o fetakovi a jeho partii vtedy este vyborneho Matta Dillona. Pikoskou moze byt aj ten fakt, ze tu bol James leGros /Phantasm 2/. Pribeh dokaze zaujat hned, rezia je na urovni a dialogy su na urovni : 88 % ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Pohled na život feťáka v podání Guse není až tak dobrý a s výpovědí jako Requiem for Dreams. Dokonce si budete i myslet, že z drogové závislosti se dostanete lehce a snadno a i ta samotná závislost není až tak špatná. Ale na vše zapomenete, když budete pozorovat Matta Dillona, ten se tady rozehrál do první ligy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Neutrální pojetí a slušná hudba a kamera, občas - ale fakt jen chvílemi - i mírně podmanivá nezávislá atmosféra. To jsou snad všechny klady, které jsem zde vnímal. Jinak to ale nemá moc co nabídnout. Po filmařské stránce tu sice je nemalý počet zajímavých a víceméně kreativních nápadů, ale co naplat, když použití drtivé většiny z nich působí dost křečovitě a co se obsahu týče, tam je to ještě horší. Van Santův pohled na věc podle mě dost věcí zkresluje. Ono taky představit bandu feťáckých zlodějů jako lidi, na kterých žádná závislost není vidět a kteří většinu času vedou chytré dialogy, je samo o sobě dost zvláštní. Je to jiný pohled na věc, ok, ale když už si to chce hrát na realitu, tak ať to aspoň realisticky vypadá. Tohle je prostě celé vycucané z prstu, včetně té náhlé proměny hlavní postavy, která i přes svoji údajnou závislost s léčbou nemá absolutně žádný problém (!)... Jestli to takhle funguje i v životě, tak fetovat může každý, v podstatě neustále a žádné následky to nezanechá. A co já vím, třeba chtěl Van Sant tímhle filmem říct zrovna tohle. On se tu totiž tak rochní v atmosféře žití jeho představy narkomanů, že až má člověk pocit, že hlubší záměr neměl. Bohužel mi to opět potvrdilo, že nejlíp mu jdou ty hollywoodské filmy, u kterých se s jistou formou zjednodušování všeho prostě čeká. Když se ale snaží o art, tak je potřeba prostě víc, než jen tohle. Mnohem víc. 2* ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Náladou a jistým odstupem od "Ich-formového" vyprávění (Bobovi komentáře) mi Drugstore Cowboy připomínal Burroughsova Feťáka (a starý William Lee si také ve filmu zahrál závislého kněze), který je sice daleko syrovější a zcela se obejde bez ženských postav, feťáckou každodennost však zobrazuje stejně bezprostředně. Když k tomu připočtu typicky Burroughsovké promluvy, které vede kněz Tom (Burroughs si je ostatně napsal sám), nemohu nedat pět hvězd. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočenej film ze života vykrádačů lékáren a ne/napravitelnejch smažek. Klobouky na posteli jsou svinstvo a vy se můžete kouknout, jak to dopadá. Podle mě nejlepší film Guse van Santa jako režiséra a Matta Dillona jako herce. Taky se tam v roli filozofujícího kněze objeví William S. Burroughs - feťáckej teploušskej spisovatel patřící do éry beatníků, kterej pravděpodobně zabil svou ženu. Ono celkově herecké obsazení je vynikající a dojmy z filmu? Nejrači bych do toho šel s nima a šlehl si nějakej Dilaudid, ale teď už vím, že je to špatné, áno? ()

Reklama

Reklama