Reklama

Reklama

Lupin

(seriál)
  • Francie Arsène Lupin
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní
Francie / USA, (2021–2023), 13 h 6 min (Minutáž: 41–52 min)

Předloha:

Maurice Leblanc (kniha)

Hrají:

Omar Sy, Vincent Londez, Shirine Boutella, Nicole Garcia, Antoine Gouy, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Ludivine Sagnier, Soufiane Guerrab, Vincent Furic (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (154)

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

No, začal jsem na to koukat, došel jsem myslím k druhému dílu v druhé serii a pak jsem se k tomu už nějak nevrátil. Začátek dobrý, to moji osobu drželo a lákalo ale pak to postupem začali nějak opadat, nedokážu asi přesně popsat proč ... ale poslední díl a pak ten přelom na druhou sérii prostě už spíše do pozadí a nuda. Než jsem na ten seroš začal koukat , tak recenze a trailer říkali něco jiného proto jsem i trochu fantazíroval něco jiného... Určitě si svou část fanoušků najde. Rozhodně neříkám že je to nějaká nekoukatelná blbost. Jen to chce najít ty správné diváky. Za mě 50% ;) takové ty dvě a půl hvězdy ... ()

Deeus 

všechny recenze uživatele

Moc milé překvapení. Nejsem úplně fanoušek francouzského filmu, Lupin je laděný spíš... no, internacionálně. Proto je to taky netflix, že :D Díváme se tady samozřejmě z pohledu protagonisty, Assana Diopa, ale i detektivů, kteří řeší případy, které po zloději-gentlemanovi zůstanou. Jednotlivé případy propojuje Assanův osobní život a motiv nespravedlivě odsouzeného, a co mě velmi těší, je fakt, že už první díl je... nu, zakončený. V případě minisérie jsem se trochu obávala toho, že se ani nedostane na cliffhangery na konci dílu (ironie), ale každá “kapitola” je skutečně případ sám o sobě se vzájemnou chronologickou návazností - postavy z dřívějška nemizí, ale nová kapitola bude zkrátka a dobře o něčem jiném. V době, kdy se všechno natahuje (často zbytečně) na víc dílů, z toho mám možná absurdní radost, hrozně mi to sedlo a doufám, že to vydrží i ve druhé části, které bychom se měli dočkat letos v létě. Za mě je Lupin poutavá jízda, která příjemně vybočuje a kombinuje v sobě elegantně odlehčenost, napětí i akci, chytré plány i mazanou improvizaci. Celý příběh postupně nabírá na ponurosti a vážnosti, ale spíš než tím, aby se nad scénou zatahovaly CGI mraky a stahovala temnota, je to jednoduše tíha uvědomění si, že každá akce má svou reakci, a i když dokáže Assan z lecčehos vybruslit, postupně ho jeho činy dohání... Panejo, takhle to shrnutí zní opravdu seriózně. Ale nebojte. Lupin je oddechovka se sympatickým hlavním hrdinou, kterému budete fandit, i když se zdá, že se zase jednou dostal do bezvýchodné situace. ()

Reklama

ariari 

všechny recenze uživatele

je mi fuk, kto sa tu lingvisticky snaží patrične dekadentne nabrúsený zopsuť, čo sa dá... konečne oddychovečka na motívy lupiča môjho detstva. Toho mi zas dala čítať tá moja babka. Odvtedy som pointu zabudla, ale čučche, teda základný rámec tej pohody poctivého podfukárseho remesla, s pekným vizuálom potešil. Arsen je o poctivej starej francúzskej pohodovej filmárčine, žiadny americký Sherlock, , skrátka pohoda v šate liberté, egalité , a fraterité obzvlášť. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Hledáte něco akčního, napínavého, svižného, u čeho se pobavíte a budete hltat každý díl a těšit se na další? Tak to je přesně Lupin. Moderní akční "detektivka", kde je v hlavní roli Lupič, který se řídí pravidly slavného lupiče gentlemana Arsena Lupina. Omar Sy v hlavní roli byla trefa do černého (doslova :-D), ale musím uznat že i díky němu se na tohle skvěle kouká, výprava je naprosto dokonalá a nikdy nevíte co dál přijde. Lupič gentleman, který si nebere servítky a zároveň se snaží být dobrým tátou, což mu tak úplně nejde. Jediné mínus je snad jen to, že první série má pouze 5 dílů, ale i tenhle tah od Netflixu naprosto chápu. Jsem nadšená a těším se na pokračování. ()

liquuid 

všechny recenze uživatele

Nerad to delam, ale Lupina ohodnotim uz po druhe serii ikdyz vim, ze bude minimalne jedna dalsi. Nez jsem zacal psat hodnoceni, tak jsem se koukl na mistni kritiky a musim rict, ze jsem znovu absolutne znechucen tim, co jsem schopny se tu docist. Ja si takovou jizdu neuzil uz velice dlouho. Rekl bych, ze jak starnu, tak jsem ke vsemu vice kriticky a casto vnimam vice negativni, nez pozitivni stranku, ale tady se mi honi hlavou pouze pozitivni myslenky. Sofistikovany dej. Tady nekdo opravdu premyslel a ladi tu detaily. Skvela zapletka. Cele to dava smysl. Musim zde zminit i muz nejoblibenejsi salek kavy a tim je prelevani vyhod mezi dobrem a zlem, moment prekvapeni, nejednou vyrceno: wow a to ani nemluvim o doprovodne hudbe, ktera naprosto lahodi memu uchu a uchvatne scenerii nejenom nocni Francie. Ano, hlavnimu hrdinovi spoustu veci vychazi, ma hodne stesti, umi se rvat, bla bla bla. To k tomu ale patri. V duchu cele serie jsem tu premiru stesti schopny odpustit a uprimne mi vubec nevadi. Bojim se pouze dalsiho prubehu. Doufam, ze to nezkazi zbytecnym protahovanim a ze vymysli novy pribeh, ktery me opet zaujme. Spouste lidem bych tady naplival do tvare za ty vylevy a chtel videt, co by vytvorili oni. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • V závěrečné části během koncertu Diop (Omar Sy) odzbrojí jednoho z bodyguardů stejným stylem, jakým to udělal Bruce Willis ve filmu Pátý Element (1997). Ošálí bodyguarda tak, aby si myslel, že má zbraň zajištěnou, a pak mu ji sám zajistí. (UncleMorty)
  • Herec Omar Sy, ztvárňující hlavní postavu Lupina, má rovněž ve skutečnosti otce pocházejícího ze Senegalu. (Kuzmik)

Související novinky

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

13.10.2021

Streamovací služba Netflix má nového krále. Stalo se jím jihokorejské drama Hra na oliheň, které za první měsíc vidělo zhruba 111 milionů domácností. Neuvěřitelný virální potenciál tak vyšoupl seriál… (více)

Reklama

Reklama