Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase 2

  • Česko Alchymistka zakletá v čase (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora) vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jeho boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

První díl sice jen sprostě kopíroval schéma Na Hromnice o den více a vkládal ho do prostředí typicky vyumělkované české pohádky, v níž postavy kouzlí podobné kruhy s runami jako Doctor Strange, přesto tou kopírkou schémat tak nějak aspoň fungoval jako film. Zde už schéma chybí, vše je nahodilé, a tak tu máme jen nekonečnou honbu za macguffinem v totálním průjmu druhořadých speciálních efektů, které asi mají evokovat digibordel současných marvelovek. Jak kdyby si u prvního dílu tvůrci brali za příklad to lepší z Hollywoodu a zde to nejhorší z Hollywoodu, přičemž ani nechápali, proč to vlastně dělají. Skupinové scény, kde Vojta Kotek je naklíčován před zelené plátno, protože zřejmě nebyl v ten den přítomen na natáčení, byly fakt top! Dlouho jsem se takhle nezasmál. Navíc to celé zavání klamavou reklamou, protože žádná princezna zakletá v čase ve filmu tentokrát není. Zakletý v čase jsem byl leda tak já, protože jsem tuhle hrůzu sledoval dvě a čtvrt hodiny! ()

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se konecne dockali a jsem rad, ze to nekdo dokazal! Ptate se co? No, ze ceska kinematografie neni uplne mrtva a plna hloupych komedii, ktere uz radu let sbiraji ty nejhorsi hodnoceni ve vsech moznych recenzich a dokaze cas od casu mile prekvapit. Jsem nesmirne rad, ze nekdo prisel konecne s necim, co v nasi zemi nema obdoby. Ryze fantasy zanr, ktery ma dost vypravne meritko. Oproti jednicce vzrostla stopaz (mensi deti by se mohly uprostred filmu sice trosku nudit a nasledne vrtet), mne to ale jako dospelemu divakovi nevadilo. Digitalnich efektu je daleko vice a vypadaji na ceske pomery velice slusne, stejne tak akce a nejruznejsi souboje, vcetne velke bitvy na konci. Pribeh se venuje dalsim postavam (nyni je to prevazne o alchymistce Amelii a jeji rozdvojene osobnosti) a rozviji se take onen fantasy svet. Mesto Ayra je opravdu krasne vykresleno a prezentovano, barrandovske ateliery tu maji tu nejlepsi moznou reklamu a vskutku jsem si ho uzival, a to nejen jako komparzista, kde jsem mel tu cest zahrat si jednoho ze strazcu Calderonu. Musim pochvalit i nejruznejsi hratky, scenky a vysvetleni jak to v Ayre vubec funguje, coz dava prostor k usmevnym situacim. O ty se opet postaralo duo straznych Frantisek a Martin a jsou opravdu vtipne. Scena ve vane, anebo kdyz behem zaverecne bitvy prijdou s rucniky z masaze nemely chybu. A hudebni doprovod? Ten je patricne dechberouci a sakra se dobre posloucha...tesim se, az si ho budu moct vychutnat samostatne. Jeste neco malo k hercum. Marek Lambora hraje takovou tu svoji klasiku...proste prince pohodare, stejne tak Natalie Germani v podstate to stejne, sympatickou holcinu, co se tentokrat neboji strilet dva sipy najednou. Mozna bych uvital vice do hloubky prokreslit ten jejich vztah, ale jinak v pohode. Eliska Krenkova? Ta si vesmes ukradla cely film pro sebe a musim uznat, ze Amelii hraje fakt skvele. Opravdu me bavily vsechny jeji sceny, stejne tak s hlavnim zaporakem Alazarem ci skvelou Murien. Skoda jen nevyuzitych hercu Jana Revaie a Veroniky Freimovane. Takze podtrzeno secteno, skvele vypadajici ceska fantasy pohadka pro odrostlejsi divaky, ktera vskutku nema u nas obdoby. Velka pochvala celemu tvurcimu tymu. Tech bezpocet bezesnych a narocnych dnu i noci se vyplatily, jdou videt a je na svete film, za ktery se nemusite absolutne stydet. No a ted uz do nas valte dalsi dil. Sem s nim. 😊 ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tak takhle ne. Sice se jedná na české poměry stále o kvalitní fantasy, ale stopáž 134 minut je prostě průser, pokud nemáte dynamický scénář. A ten dvojka narozdíl od jedničky nemá. Hodinu se tu děje úplný hovno. Jestli trojku, tak určitě zkrátit a přitlačit na rozpočtu. Vesnice byla čistý papundekl. Zatímco jednička byla za krásné 4, dvojka hodně slabé 3. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola nápaditá, inovatívna (na slovenské pomery) dobre sa to pozeralo od začiatku do konca. Dvojka je len vykrádačka Harryho Pottera, roadtrip Pána prsteňov a manipulácia s runami na štýl Avengerov. Do toho je to dlhé (aj keď druhá hodina zbehne rýchlo, hlavne vďaka akčným sekvenciám) s predvídateľnou zápletkou, ale s peknými efektami a zábermi na krajinu. Dokonca sa aj ten vtip vytratil, čo ma asi mrzelo najviac. Nechceli opakovať zápletku z jednotky, chceli prísť s niečim novým, čo úplne nevyšlo. Pozerateľné, ale ostalo to v tých vodách, že dvojka je vždy horšia. Slabšie 3 z 5 (CinemaCity Aupark) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ajaj... Pokračování úspěšných snímků mohou být stejně dobrá, najdou se i případy, kdy jsou i kvalitnější, nejčastěji ale dochází k mému zklamání. A teď nemám na mysli jen naši filmografii, jedná se o celosvětový trend. K pokračování Princezny jsem tedy přistupoval s krajní opatrností a v určitém ohledu jsem byl i příjemně překvapen, protože si tvůrci dali záležet na akční stránce, ještě více vymazlili zvláštní efekty (i když měly tu a tam své mouchy), a já si tak nemám v tomto ohledu na co stěžovat (zvlášť když mi bad guys evokovali skuruty kombinované se stoupenci Plamenné legie z WoW: TBC). Tady pro mě ale, bohužel, klady taky končily, protože se mi přes veškerou zřetelnou snahu filmařů příběh tak úplně nepozdával, jelikož vzhledem ke stopáži muselo dojít k určité skratkovitosti, protože jsem tady viděl materiál na minimálně dva celovečerní počiny. Největším (i když očekávaným) zklamáním byly i napodruhé herecké výkony, alespoň tedy jejich většina, protože Simony Zmrzlé se to netýká. Monotónní přednes i výraz Elišky Křenkové bych mohl používat v případě, že bych trpěl nespavostí, jsem si jistý, že by to na mě fungovalo mnohem lépe, než prášky na spaní. Na jedno zhlédnutí to nebyla žádná katastrofa, ale první díl mě bavil mnohem více. / Poučení: V minulosti to sice nebylo tak jednoduché, dnes už se ale tetování běžně odstraňuje laserem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Premiérové vysílání na televizní stanici Prima sledovalo přes 432 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Finální bitva a část soubojů se natáčely na hradě Hukvaldy. (me116)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama