Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase 2

  • Česko Alchymistka zakletá v čase (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora) vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jeho boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Mnohem lacinější a scenáristicky nevyvážené. To je škoda. Bere to snad každý prvek z nějaké úspěšné fantasy a snaží se z toho poskládat myšmaš, který má ohromit. Největší mínus je Křenková, ta totiž neumí vůbec hrát. V prvním díle, kde přicmrndávala, to tolik nevadilo. Teď to mlátí do očí, protože Segal je proti ní bůh emocí a herectví. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Tak to ne. Ještě že jsem nešla do kina. Totální vykrádačka Harryho Pottera. Tady snad nic originálního nebylo. (obrňování hradu, ulice plná magických obchodů - Příčná Ulice, dokonce i ten efekt příletu těch záporáků vypadal jako okopírované přemisťování smrtijedů). A to pominu smysluplnost děje, od začátku bylo jasné, kdo je tady záporák. Stejně tak kdy se Amélii podaří vrátit čas. 2* dávám pouze za hudbu a Elišku Křenkovou. Duo Písařík + ten malej bylo šílený. ()

Reklama

LND 

všechny recenze uživatele

"Ahoj, ty náno zakletá." Od Rebelky Na hraně zítřka se přesouváme k něčemu jako obraně Kamar-Taj před útokem Sarumanova vojska. Co bych chtěl pochválit, je opět vynikající výprava a soundtrack. Co mi naopak vadilo, bylo jakési vyloučení titulní postavy, resp. že máme asi jedenáct postav v příběhu, v němž jsou důležité jen čtyři. Určitě bych tam dal víc Murien, protože mít v "pohádce" nečernobílou postavu si zaslouží vystavit ji pořádně na odiv, navíc umí hodně dobře hláškovat. Je to pohádka? Není, což je podle mě dobře, ale asi to lehce mění cílovou skupinu. Některé věci tam byly z hlediska logiky nedotažené, ale stejně tleskám za to, že někdo u nás vůbec točí ryzí fantasy. I přes nedostatky je to pořád jeden z nejlepších českých filmů za poslední dobu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

No, moderná akčná rozprávka, kde akcia spočíva v čarovaní a rozhadzovaní rukami. V podstate na tom nie je filmársky nič zlé, ale atmosféra viazne viac, ako by mi bolo milé. Zdá sa mi, že pri rozprávkach nie je správnou voľbou ísť cestou Pána Harryho prsteňov. –––– Je třeba vědět se své runy vzdát. Nebo ji použít! ()

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se konecne dockali a jsem rad, ze to nekdo dokazal! Ptate se co? No, ze ceska kinematografie neni uplne mrtva a plna hloupych komedii, ktere uz radu let sbiraji ty nejhorsi hodnoceni ve vsech moznych recenzich a dokaze cas od casu mile prekvapit. Jsem nesmirne rad, ze nekdo prisel konecne s necim, co v nasi zemi nema obdoby. Ryze fantasy zanr, ktery ma dost vypravne meritko. Oproti jednicce vzrostla stopaz (mensi deti by se mohly uprostred filmu sice trosku nudit a nasledne vrtet), mne to ale jako dospelemu divakovi nevadilo. Digitalnich efektu je daleko vice a vypadaji na ceske pomery velice slusne, stejne tak akce a nejruznejsi souboje, vcetne velke bitvy na konci. Pribeh se venuje dalsim postavam (nyni je to prevazne o alchymistce Amelii a jeji rozdvojene osobnosti) a rozviji se take onen fantasy svet. Mesto Ayra je opravdu krasne vykresleno a prezentovano, barrandovske ateliery tu maji tu nejlepsi moznou reklamu a vskutku jsem si ho uzival, a to nejen jako komparzista, kde jsem mel tu cest zahrat si jednoho ze strazcu Calderonu. Musim pochvalit i nejruznejsi hratky, scenky a vysvetleni jak to v Ayre vubec funguje, coz dava prostor k usmevnym situacim. O ty se opet postaralo duo straznych Frantisek a Martin a jsou opravdu vtipne. Scena ve vane, anebo kdyz behem zaverecne bitvy prijdou s rucniky z masaze nemely chybu. A hudebni doprovod? Ten je patricne dechberouci a sakra se dobre posloucha...tesim se, az si ho budu moct vychutnat samostatne. Jeste neco malo k hercum. Marek Lambora hraje takovou tu svoji klasiku...proste prince pohodare, stejne tak Natalie Germani v podstate to stejne, sympatickou holcinu, co se tentokrat neboji strilet dva sipy najednou. Mozna bych uvital vice do hloubky prokreslit ten jejich vztah, ale jinak v pohode. Eliska Krenkova? Ta si vesmes ukradla cely film pro sebe a musim uznat, ze Amelii hraje fakt skvele. Opravdu me bavily vsechny jeji sceny, stejne tak s hlavnim zaporakem Alazarem ci skvelou Murien. Skoda jen nevyuzitych hercu Jana Revaie a Veroniky Freimovane. Takze podtrzeno secteno, skvele vypadajici ceska fantasy pohadka pro odrostlejsi divaky, ktera vskutku nema u nas obdoby. Velka pochvala celemu tvurcimu tymu. Tech bezpocet bezesnych a narocnych dnu i noci se vyplatily, jdou videt a je na svete film, za ktery se nemusite absolutne stydet. No a ted uz do nas valte dalsi dil. Sem s nim. 😊 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Premiérové vysílání na televizní stanici Prima sledovalo přes 432 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Finální bitva a část soubojů se natáčely na hradě Hukvaldy. (me116)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama