Reklama

Reklama

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (214)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl několikrát a musím přiznat, že pokaždé mi přijde lepší. Jiří Sovák v roli účetního, kterému se obrátil život naruby. Tento český trend, postavený na tom, že si někdo někoho s někým splete, se českému filmu velice dařil a byl rozvíjen vždy v dokonale trhlé zápletky a šílené extrémy. Mezi tím vším je tento film gentlemanem a já nemohu jinak, než si jej proto tak cenit. 95% = 5/5 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jakožto největšímu odborníkovi této databáze mi moje odbornost nedovoluje souhlasit s tím, že by se tento snímek až tak povedl. Například zde chyběla pořádná fešanda v roli bond girl. Humorem se také šetřilo a pokoušel se být tak šíleně inteligentní, až už vlastně nebyl ani vtipný. Zasmál jsem se všeho všudy dvakrát. Příběh lehce o ničem a co se týče bondovských vychytávek, které dávaly snad největší prostor autorské fantazii, tak to tvůrci omezili na jeden multifunkční a krajně debilní budík. Příběh mě nezaujal. Herci si odkroutili zdárně to svoje. Úplný průser to nebyl, ale celkový dojem je spíše podprůměrný. Doporučuji od Vorlíčka zhlédnout raději vydařenou komiksovou parodii Kdo chce zabít Jessii? ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Při zpětném pohledu je hodně zvláštní pomyšlení, že naše dětská generace 70. let měla k bondovkám a vůbec „pokleslejším“ dobrodružným žánrům přístup víceméně jen prostřednictvím jejich domácích parodií (v kinech a televizi originály nedávali a video bylo ještě daleko). A že jsme po nich panečku hladověli. Zápletku Agenta W4C jsem jako kluk bral smrtelně vážně (strašně jsem fandil Kačerovi); jako komedii ho u mě zachraňovaly fóry, které nevyžadovaly aspoň hrubou představu o parodovaných předlohách, takové ty standardní vorlíčkovské legrácky, které mi dnes spolu s pasážemi rozcamrané dechovky v jinak docela stylové muzice zážitek naopak nabourávají. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

V jednom nejmenovaném městě.. Paradoxně možná nejlepší ve svých méně vtipných momentech (nálada kolem bondsongu v hotelu, vrcholná scéna v bazénu, nájezdy do scén...), které až místy vzdávají hold parodovanému vzoru, ve vtipných pasážích naprosto nadčasové. Zlatý fond a trochu zapomenutý film s velkou vnitřní sílou a jistotou. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

V předvečer návštěvy pražského Cinema City kvůli projekci nové Bondovky s názvem Spectre jsem uvažoval, čím se na tento mnou dlouho očekávaný film naladit. Jelikož jsem už viděl nejen všechny předešlé oficiální Bondovky, ale i tu jednu neoficiální s Connerym a na film s Petrem Sellersem jsem zapomněl, přišla řada na tuto českou parodii z dílny Václava Vorlíčka. Očekávání jsem měl docela vysoká a Vorlíček je ze začátku také plnil. První třetina filmu je prošpikovaná hláškami a trefným parodováním. Jenže agentovi W4C postupně dojde šťáva a vecpání účetního Foustky (a jeho psa) do hlavní role tomu také moc nepomůže. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (24)

  • Pôvodnú skladbu, ktorá vo filme zaznie z názvom "Konec agenta W4C" v podaní Juditi Čeřovskéj, v roku 2001 zaradila na svoj album "Regeneration" česká kapela Support Lesbiens ako prvú skladbu z českým textom nakoľko kapela dovtedy produkovala skladby výhradne v angličtite. Dôvodom k výberu tejto piesne bolo to, že vtedajší spevák kapely Kryštof Michal je vnukom scenáristu filmu Oldřicha Daněka. (Raccoon.city)
  • Dle původního záměru se měla na úvodu snímku odehrát honička na lyžích. Protože ale v době natáčení nebyl žádný sníh, stala se z honičky přestřelka na louce. (Terva)

Reklama

Reklama