Reklama

Reklama

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (214)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Kdo to vlastně je?!?" - "Blb!" Tsss... Žádnej blb. Účetní - agent drandící ulicemi Prahy, tedy jednoho nejmenovaného města, na fichtlu, který je schopen rozklížit i pevně semknutý spolek mafiánů, k tomu překrásná Květa Fialová, pořád stejně hrající Kačer a samozřejmě ten hnusnej mrňavej čokl... Paráda! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jsem pes, pes pana Fouska - Haf......... V onom nejmenovaném městě se začnou dít divy a v kalných vodách je náš W4C jako ryba ve vodě. W4C Ciril Chuan ( Jan Kačer ), Fousek Josef agent 13B ( Jiří Sovák ) a pes Pajda ( Fenka ) tu změří své umění. Fouska má tak tajné poslání, že vlastně neví, co má dělat. Naštěstí se z humorem a českou nadsázkou ke svému úkolu dostane a rozjede špionážní akci podpořenou svým psem, psem Pajdou. Píseň, která zazní ve 28 minutě, je nádherná. Zpívá jí Judita Čeřovská. Agent W4C si v hotelu Savoy objednává pití CITUJI - Gin, čtyři kapky citronu a špetku lékořice.......... A zatím agent 13B.........já jsem vážně špióóón. Určitě každý ocení tu práci nohou pod hladinou. Hromadné davové úmrtí je kruté. Docela mě překvapilo, že ačkoliv se příběh převážně odehrává v Pra...pardon, v jednom nejmenovaném městě, není použito skoro žádné české auto. Je tu vidět Ruská Volha, Italský Fiat, Francouzský Citröen a Německé BMW. Jen v jednom záběru je vidět zadní část České Tatry 603. ....a mezi tím se agent Fouska 13B snaží zničit samotnou existenci špionážních agentů..... CITÁT - My jsme to, holka, neměli brát............. Námět - Oldřich Daněk. Scénář - Václav Vorlíček. Hudba - Svatopluk Havelka. Kamera - František Uldrich. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Československou verzi tajného agenta 007 v podání charismatického Jana Kačera hodnotím velmi kladně. V jedné nejmenované zemi v nejmenovaném městě začíná dobrodružná řež o slánku v hodnotě miliardy korun, v níž je ukrytý mikrofilm s plánem na vojenské využití Venuše. Do vysoké hry světových mocností, podmocností, spřátelených i znepřátelených agentur vstupuje řadový účetní pan Foustka se svým neobyčejně bystrým pejskem a jasným úkolem:"Vy to budete jen pozorovat. A kdyby něco, tak mi zavoláte. A tady máte brožurku." Tahle černobílá parodie je zábavná, vtipná, nápaditá a v neposlední řadě velmi trefná. Moc pěkně natočeno, herecky výborné a hudba báječně zvolena, zejména píseň Judity Čeřovské je úžasná. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moje zaujímavosti: Hrať vo filme mala i Olinka Schoberová. Mala sa objaviť v úvodnej scéne, ktorá sa mala odohrávať na snehu. Táto scéna bola neskôr nahradená úvodnou streľbou na jeleňa. (dyfur) Medzi Jiřím Sovákom a Janom Kačerom vládla počas filmovania napätá atmosféra. Sovák sa totiž s dešpektom vyjadroval o komediálnych schopnostiach Kačera. (dyfur) Pes, ktorého mal Agent W4C (Jiří Sovák), bol vybraný náhodne. Pôvodne zvolený pes, ktorého majiteľ tri mesiace trénoval pri prvom filmovaní, ušiel z nakrúcania, našťastie v ateliéri sa náhodou objavil iný psík - volali ho Pajda - ktorého filmári odkúpili za 100 Kčs a ktorý zvládol všetky scény bez problémov. (dyfur) Filmovalo sa v Prahe, hlavne v Hostivaři. (dyfur) Jan Kačer (Cyril Juan) absolvoval prípravu s akademickými majstrami sveta v džude. (dyfur) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani včerajší, už x-tý pokus o omilostenie toaletného agenta v mojich očiach sa nevydaril. Asi to nebude tým, že Sováka a Kačera nemusím, skôr tým, že v iných Vorlíčkových filmoch komično prichádza prirodzene, vyplývajúc z deja. A tu ako keby zasvietil semafor: "Pozor, prichádza niečo smiešne. Nezabudnite sa smiať". Trochu mi to pripomenulo iba o málo lepšiu paródiu Kdo chce zabít Jessie? Nič sa nedeje. Vorlíček má aj lepšie filmy a tento film má aj vďačnejších divákov, než som ja. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (23)

  • Pôvodnú skladbu, ktorá vo filme zaznie z názvom "Konec agenta W4C" v podaní Juditi Čeřovskéj, v roku 2001 zaradila na svoj album "Regeneration" česká kapela Support Lesbiens ako prvú skladbu z českým textom nakoľko kapela dovtedy produkovala skladby výhradne v angličtite. Dôvodom k výberu tejto piesne bolo to, že vtedajší spevák kapely Kryštof Michal je vnukom scenáristu filmu Oldřicha Daněka. (Raccoon.city)
  • Filmovalo sa v Prahe, hlavne v Hostivaři. (dyfur)
  • Vtipná hláška "Von tam snad dokonce přímo zuří" nebola v scenári, ale vznikla z improvizácie Jiřího Sováka (Foustka). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama