Reklama

Reklama

Rovnodennost

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Před dvaceti lety viděla Astrid zmizet autobus plný studentů. Teď potkává muže, ve kterém poznává jednu z obětí. Je čas zjistit, co se vlastně tenkrát stalo. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak zatímco většina komentujících spílá filmařům za obsazení Danici Curcic, tak já jí vidím jako největší pozitivum. Sice se nejspíš nikdy nestane předmětem mokrých snů, ale herečka je to skvělá. Samotný příběh, který propojuje zmizení autobusu plného studentů s mytologií, by nebyl špatný a asi by ani nevadilo, že vesměs nepřináší nic nového, kdyby chybějící invence byla vyvážená tempem vyprávění či alespoň něčím, co by člověku zůstalo v paměti. Jenže ani jedno jsem se u nedočkal. Sem tam se zablýsklo na lepší časy co se atmosféry týče, pár lehce nadprůměrných sekvencí a to je asi tak všechno. Samotný konec pak byl vyloženě na pěst. 35% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám celkem rád tenhle typ seriálů a Equinox plus mínus splnil to co jsem čekal.Atmosféru to má slušnou a dokáže udržet diváka v určitém napětí až do konce.Pokud by se dal Equinox k něčemu přirovnat,pak k Asterovu Midsommar.Ten je sice kvalitou někde jinde a jde hodně po psychologické stránce,ale společné znaky se najdou.Snad jen hlavní herečka by u mě miss sympatie zrovna nevyhrála...60% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viz podrobněji u jednotlivých dílů. Průměrný atmosférický a jen jemně s hororovými prvky si pohrávající seriál, který nepřináší nic objevného a nečekaného, ale je natočen docela sympaticky, byť zbytečně zdlouhavě. Jen ta hlavní hrdinka, srbská mužatka, je velký omyl castingu - a je to vidět zvlášť u závěrečné scény na jezeře, kde se usměje asi tak svůdně jako Hana Vagnerová plně nasvícená. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Equinox je absolutní parodie na Asterovo Midsommar či Hereditary, kdy si z nich bere hlavní motiv "kontrolujících sekt" a dá se říct, že to je jediná dobrá věc v tomto seriálu. Zbytečná zdlouhavá utahanost dílů, kdy první 3 by mohl divák doslova rovnou přeskočit, nekvalitní režisérská práce, průměrní herci a podprůměrný finální pocit z celku. S podobným nápadem by se dalo vyhrát k dokonalosti, uznávám dokonce že to mělo i pár podařených scén (rituál v lese, odhalení "zajíce"), ale když je 60% filmu nudná retrospekce a děj se za 300 minut nepohne skoro ani o píď, začne to divákovi lézt na nervy. Samotný závěr je pak už jenom třešnička nepovedenosti na celém díle a můj pocit z promrhaného nápadu zde je stejný jako u nedávného Serenity (2019) - výborný koncept mytologie spolu s kultem a temnými fantasy prvky, který je ale pohřben tvůrčí neschopností a nulovou nápaditostí. ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Je naprostá ubohost dovolit si hodnotit celý seriál po nedokoukané první epizodě na základě toho,že se mi nelíbí jedna herečka. Mimochodem Danica Curcic hraje ve velmi dobrých filmech a hraje skvěle.Právě ona byla skvělou volbou pro tuto roli. Je to slušná série, dobrá atmosféra i napětí a rozhodně stojí za zkouknutí. ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama