Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je Jan Kavka (Milan Ondrík). Čtyřicetiletý záchranář z malého města právě opustil manželku Evu (Dominika Morávková). V okamžiku rozchodu se Eva stane tragickou obětí zločinu. Z Jana je vdovec, který žije s vědomím, že smrt ženy nepřímo zavinil a nepřišel jí v kritické chvíli na pomoc. Útočiště před neodbytným pocitem viny nachází díky kamarádovi Michalovi (Hynek Čermák) v místním boxerském klubu. Spřátelí se s Michalovou chráněnkou Gretou (Leona Skleničková), jíž tělocvična nahrazuje nepoznanou rodinu. Vyšetřovatel Dvořák (Vladimír Javorský), který má případ smrti Evy Kavkové na starosti, naráží na řadu podivných okolností. Ukazuje se, že pachatel, feťák Robert Stránský (Jan Jankovský) je informátorem pod ochranou vyšetřovatelky z protidrogové centrály Mudrové (Kristýna Frejová). Jan chce věřit ve spravedlnost i v to, že se dokáže s pomocí svých přátel vrátit do všedního života. Ale obava z toho, že by vrah nakonec mohl uniknout trestu, jej přivede k rozhodnutí vydat se na vlastní cestu odplaty za nečekaných okolností a s nejistým výsledkem. Najde kromě pomsty i stále nenalezené odpuštění sobě samému? (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (147)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl vybrat něco, co na mě udělalo největší dojem, tak to byla ošuntělost. Policejní služebna, tělocvična, nemocnice či byt, to všechno na mě působilo bezútěšným a otlučeným dojmem. Snad nejlépe z toho všeho vycházel kriminál. Své si odvedla i civilní kamera. A to všechno mě strašně bavilo. Dalším plusem jsou výborní herci s perfektně rozervaným Ondríkem na čele proti nemuž stál drogami narušený Jankovský, kterému jsem žral každé gesto. Příběh sám se sice zpočátku tváří jako klasická story s pomstou coby ústředním motivem, ale okolnosti a hlavně závěr ho staví spíš do roviny, ve které hraje hlavní roli odpuštění sama sobě. Bez čeho bych se dokázal obejít jsou některé dějové odbočky a konkrétně linie Leony Skleničkové mi přišla zbytečná. Nicméně Bebjak ukázal, že umí a podle mě by měl dostat do ruky konečně pořádný rozpočet. Ostatně kdo jiný? 80% ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu som sa zmohol na dve slová (nemusím písať ktoré to boli). Naozaj, Stínohra ma v priebehu filmu dostala veľakrát a to aj napriek tomu, že hudba (hudba ktorá by mala dotláčať na emócie) tu bola taká, ako by sa nič nedialo, akoby všetko bolo v pohodičke, jedným slovom flegmatická. To je jediná moja výtka k inak výbornému filmu, výborne obsadenému a výborne zahranému. Skvelý Javorský, výborný bol aj Ondrík a jeho mlátenie hlavou o stôl, ale aj všetky (všetky) ďalšie postavy. Niektoré dobré filmy ostávajú podcenené, tento má montálne 59%, čo zase nie je až tak kritické, ale aj tak, mali by ste si všetci prečítať komentár od marhoul, lebo ona to tu vysvetlila úplne (ale úúúplne) presne. 80% ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Slovenské drama, jež se horlivě snaží mít hloubku a ponořit se až do sfér psychického rozložení z důvodu vyrovnávání se s pocitem viny. Milan Ondrík na můj vkus občas trochu zbytečně přehrával a trochu kazil dojem té vážné fazóny svými až animálními hereckými projevy. Jako drama to bylo slušné, ale po slibné první polovině nakonec trochu vyšumělé a bez hlubšího poselství. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No, to jsou mi věci. Seriál Pustina byl sice jen obšlehnutým Forbrydelsenem, ale přesto ukázal, čeho jsou naši tvůrci pohyblivých obrázků schopni, když dostanou příležitost. No, a Stínohra dokazuje totéž (aniž bych tvrdil, že nabízí úplně stejnou kvalitu), jen v podobě filmu. Nebudu předstírat, že jsem do toho nešel s velkými obavami a skepticismem, ale výsledek předčil všechny mé nejodvážnější myšlenky. Viděl jsem naprosto regulérní, československý thriller s vymazlenou, temnou atmosférou a se zajímavými hereckými výkony. Režisér Peter Bebjak se zřejmě rozhodl, že změní můj pohled na tuzemskou tvorbu, který je už řádně rozostřený po všech těch furtdokolových, romantických "komediích" s profláklými interprety typu Hřebíčková, Langmajer, Dyková a podobně. Tento svěží závan vlhké zatuchliny evokující severské kriminálky mě tedy nemálo potěšil a jen doufám, že pan Bebjak bude v nastaveném kurzu pokračovat, protože podobných záležitostí bych viděl rád víc a častěji. Jasně, chyby by se tady našly, na druhou stranu je ale faktem, že tento snímek může směle obstát i ve světové konkurenci. Když ho srovnám třeba s poslední oslavou jednoho zmrda, vítězí u mě na celé čáře. Podle mě totiž záleží na obětech a ne na vrazích. / Poučení: Sebeobětování nemusí být vždy vedeno fanatismem. Banzai! ()

Domis2809 

všechny recenze uživatele

Strašně jsem si přál, aby to nebyla nějaká utahaná kriminálka, ale pořádný thriller s napínavou atmosférou. No...nebylo to vlastně ani jedno. Začátek se povedl, byla tam akce, bylo tam to napětí, prostě rozjezd jak má být. Ale tím to skončilo. Skoro celý film pak byl čistě o tom, jak se hlavní postava trápí a jak se svým trápením bojuje. Nebo se o to alespoň snaží. Zbytek postav mezitím v pozadí řešil úplně jiné problémy, aby to na konci nějak dávalo smysl, opět ale nic, z čeho by mi spadla brada. Všechny napínavé scény už totiž byly ukázané v trailerech. Bylo to pěkně natočené, zahrané, konec mě docela překvapil, kdyby po mně ale někdo chtěl, ať mu řeknu o čem to celkově bylo, nevěděl bych co říct. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Záchranářská akce se odehrává v průmyslovém areálu Setuza Ústí nad Labem. (Falcon)
  • Natáčelo se ve Vazební věznici v Hradci Králové. (James87)

Reklama

Reklama