Reklama

Reklama

Pozadí událostí

(seriál)
  • angličtina Behind the Curtain (festivalový název)
Česko, 2022, 5 h 2 min (Minutáž: 74–77 min)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Vojtěch Bohdanovský (Jiří Havelka) a Soňa Kostková (Petra Hřebíčková) jsou sourozenci. Oba učí na Univerzitě Palackého v Olomouci, oba prožívají krizi v manželství: Vojtu s pětiletým synem opustí žena, Soňa, připoutaná ke dvěma dětem, čelí manželovým nevěrám a věčnému přehlížení. Vojta ve volném čase píše detektivky. Soňa se jím nechá inspirovat a vydá pod pseudonymem velmi úspěšný erotický román Pozadí událostí.  Do funkce děkanky filozofické fakulty je zvolena ambiciózní Alice Klusová (Jitka Čvančarová). Ve snaze vymýtit veškeré projevy přežívajících sexistických stereotypů na škole se do jejího hledáčku se dostávají pedagogové a studenti, kteří pomyslnou etickou hranici překračují. Situace na univerzitě eskaluje ve chvíli, kdy dojde k sexuálně motivované vraždě studentky. Vyšetřováním případu je pověřena pětatřicetiletá kriminalistka Lída Stehlíková (Martha Issová), která žije v partnerském vztahu se ženou, s níž čeká rodinu… (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele milwaukee k tomuto seriálu (4)

Paridův soud (2022) (E01) odpad!

Čvančarovou museli přifouknout, protože to vyžadoval scénář? Podle toho, jak plula po obrazovce, by se díl mohl jmenovat "Červená velryba". Katarzia, co to je vůbec zač? Za takový herecký výron by měla fungovat bez honoráře. A vypadá to, že bez honoráře jela většina zůčastněných, protože celkový výkon tomu odpovídá. A pokud jde o poslední výtvory Hřebejka, tak bych je asi pojmenoval již zmíněným dílem "Teorie falu". A celkové hodnocení, které bych provedl ústy kolegy germanisty, bude velice krátké. Große Scheiße ()

Pozadí událostí (2022) (E02) odpad!

Třicet minut a konečná, dál už to prostě nešlo. Všichni tři cajti jsou totální jelita. Bambušek měl zůstat u profese čalouníka, to mu jde určitě líp. Vždyť ten lulan neumí ani pořádně mluvit. Slovák si u rodiny oběti trapně poposedával, jako by si nemohl správně usadit anální kolík (nebo láhev sektu?) . Pissova, která nepozná tepelné čerpadlo, se chová jako samice tura domácího a Čvančarová pouze vyměnila červený hadr za fialový. Na začátku dílu bylo doporučení pro rodiče, aby zvážili, jestli povolí sledování mladším než patnáct let. Rodičům doporučuji, ať to nedělají. A těm nad patnáct let doporučím pouze tehdy, pokud si vzali Kinedryl a po ruce mají blicí pytlík. Pěkně se vám bude houpat žaludek. A teď nevím, kdo to posral víc. Jestli Hřebejk nebo Jarchovský. A možná to ani nechci vědět. ()

Střet zájmů (2022) (E03) odpad!

Bambušek a Katarzia, opět kanálové dno, hlubší než Mariánský příkop. Jedna pozice hlasu, jeden xicht. Že by za vzor měli Křenkovou? Slovák, který má hrát šéfa kriminalitů, je neslaný nemastný. Ty anální pohyby z prvního dílu už naštěstí vypustil. A pokud Čvančarová použije větu "tyje ze své funkce" (ve vztahu k hlavnímu podezřelému) , tak je to docela k pousmání. Pravě toto slovo TYJE z jejích úst působí velice komicky. A to nemluvím o králíčku Azuritovi, který má mlsné choutky, co se týká paní děkanky. Jediné dvě osoby, které tak nějak můžu a nechovají se jako dementi, jsou Havelka a Hřebíčková. Ale čím víc demence, tím víc Adidas. ()

Rošády (2022) (E04) odpad!

Všechno už jsem napsal u předchozích dílů a jen mě zarazilo, že fotr Bambuška zfalšoval důkaz. Prostě on nemá rád lesby. Tak tohle už fuckt někdo hoooodně přehnal. Ono se těm "jiným" tak moooc ubližuje, takže to ještě zvýrazníme. Ani ne ad absurdum, ale ad debilum (ad hřebejkum). No a abych kalich hořkosti vypil až do dna, pustil jsem si rozhovor na DV-TV. Z Hřebejka vyzařuje taková podivná posedlost, možná až úchylná, abych použil slova jedné z postav. A to už byla poslední kapka. Hřebejku, běž točit do Bohnic a kontrolní mechanismy a morální kodexy si vetkni do hýždí. ODPAD ROKU ()

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama