Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech… Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily. (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (340)

Pierre 

všechny recenze uživatele

První díl Tajemství staré bambitky patří k mým oblíbeným pohádkám, ke které mám navíc určitou nostalgii. Mám z ni moc rád i písničky (daně vedou!), které jsou ve dvojce (až na závěrečnou) daleko hůře poslouchatelné. Linka s  Klusem vs.podvodníky taková nadbytečná, aby se Klusovi z prvního dílu přidalo prostoru (a ti vesniční balíci jsou občas až nesnesitelní.) Mnohem více by prospělo větší zaměření na další  plán Ference  a Lorence, protože tohle zženštilé duo padouchů prostě jede (a daně jedou) a pro Lábuse mám zkrátka velkou slabost. Škoda, té roztříštěnosti, přičemž to ale vlastně není dostatečně dramatické a délka přes 90 minut mi přišla na takový materiál (a vlastně pohádkový žánr) celkově moc dlouhá. Prostor pro Lábuse+Vladyku zase moc krátký. Snad se po Vlastních ještě najde nějaký film, který naplno využije Lábusův skvělý komediální talent mimo legendární scénky s Kaiserem. Hodně prostoru dostal Vetchý s Kubařovou, kteří jsou příjemní, ale ten věkový rozdíl mezi nimi působí trošku zvráceně (stejně jako mezi komoří a generálem.)  Anička hrníčka už se v tom celkově trochu ztratila a co se mi minule  líbilo (mladistvá romantika) tady prostě už není. Nemůžu si pomoct, celkově mě to nenadchlo víc než průměrně.  Jinak já  se ale rád kouknu na novou pohádku a tahle byla alespoň důstojná, působila poměrně roztomile a mile. Nemůžu se zbavit pocitu jisté nastatované kaše a toho, že bych se bez návratu hrdinů (minimálně v takovém podání) asi obešel (trochu mi to připomíná Zidiho natahování Prohnilích..DDD) Ale tohle je přesná definice takového toho, co nenásilně prošumí, děti může potěšit (sourozenci byli spokojení, což bylo fajn) , zbytek diváctva  asi nějak zvlášť nenadchne, ale neurazí a i ždibec pěkných nápadů a vtipných trefných hlášek zůstalo.  Kdo lže, ten hrabe. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

5/10. Duo Lábus/Vladyka táhnou film hodně nahoru. Nebýt jich, jednalo by se o lehce podprůměrnou pohádku. Vetchý je opět přesvědčivý, ale první díl mě bavil asi o chlup více. Nejvíc film trpí na zbytečně dlouhých zpívajících scénkách, tentokrát v notě Vaška Noida Bárty, který si zde zahrál v menší roli ve filmu. Za mě nesprávný krok, je to otravné a když to srovnám s nějakou novou pohádkou třeba s Andělem Páně 2, tak je bambitka propadák. ()

Reklama

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už nebylo ani špatné. Dejme tomu, že Vetchý nevypadá na 60, ale tady ani nemá co hrát. Snad mu za to zaplatili dost peněz. Ploché postavy, chovají se každou chvíli jinak a celé je to takové natahované, bez nějaké nosné zápletky. A když už jsem myslel, že se konečně začne něco dít, protože jsou ve vězení, tak to během deseti minut skončí. Jelo to jen na pozadí, když jsme něco hráli, ale ani děti, pro které to je určeno, to nezaujalo. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem sice neviděl, ale 2ka mi jako vánoční pohádka přišla úplně v pohodě. Nijak mě to neuráželo a docela jsem se i bavil narozdíl od klasické vánoční tvorby české televize. Herecké výkony jsou příjemné a je to docela originální. Najdeme tam i hodně odkazů na politickou scénu a příjemných písniček. "Kdo lže, ten hrabe." ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Příběh OK, ale výprava zřejmě bojovala s volným časem jednotlivých herců a zároveň dala natáčecí dny do jara, kdy jde příroda do rozpuku. Takže královna Julie spadne u včelaře do sudu , všude kolem olistěné stromy, vrostlá tráva a kvetoucí pampelišky, aby se skutálela do předjaří, kde jsou na stromech pupeny k prasknutí. Loupežník Karaba ji s vnučkou Aničkou odnesou k sobě do chalupy, kde si Aničku vyzvedne ze zámku kuchař a v okolí jsou ještě úplně spící stromy někdy na začátku března. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy se loupežník Karaba (Ondřej Vetchý) s Johankou (Valentýna Bečková) plaví v neckách po zámeckém rybníku v Mníšku pod Brdy, tak necky nejsou žádným stabilním plavidlem, proto musí stabilitu necek řídit potápěč, který pod vodou posouvá necky správným směrem. (heczot)
  • „Pokračování je jiné v tom, že příběh je mnohem vrstevnatější, má více linek, je výpravnější. Šli jsme do větších exteriérů, máme víc koní, písničky jsou dělané víc filmově. Mělo by to být takové plnotučné,“ řekl režisér Ivo Macharáček. (SONY_)
  • Pohádka se točila celkem 27 dní na 8 různých lokacích. Poslední klapka padla na zámku v Jindřichově Hradci, kde štáb strávil v průběhu května 2021 12 natáčecích dnů. Pro herce a komparzisty bylo ušito 60 kostýmů, dalších 300 pochází z fundusů. Vzniklo celkem 18 paruk a použity byly desítky příčesků, copů, knírů a falešných vousů. Ve filmu si zahrálo 8 koní, 25 slepic, 16 hus, dále kozy, ovce, 1 velbloud a 1 papoušek. Pro scény venkovského trhu nechala produkce navézt 250 hlávek zelí, pro různé scény bylo použito 75 balíků slámy. (TotalFilm.cz)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama