Reklama

Reklama

Pojistka smrti

  • USA Double Indemnity (více)
Trailer 2

VOD (1)

Vypočítavá Phyllis Dietrichsonová (Barbara Stanwyck) a její milenec - úlisný pojišťovací agent (Fred McMurray) donutí pana Dietrichsona uzavřít životní pojistku na dvojnásobné odškodnění. Phyllisin manžel netuší, že podpisem pojistné smlouvy na svůj život zpečetil svůj další osud. Oba spiklenci naplánují dokonalý zločin a po Dietrichsonově smrti se chystají vyinkasovat pojistku. Vražda je zdánlivě perfektní, jenže nekompromisní vyšetřovatel pojišťovny (Edward G. Robinson) cítí zradu. Napjatá atmosféra ještě zhoustne, když dosavadní milenci a komplici zjistí, že si navzájem nemohou důvěřovat.Temný thriller podle skutečné události patří k mistrovským dílům režiséra Billyho Wildera. Film získal šest nominací na Cenu Akademie včetně kategorie Nejlepší film a Nejlepší herečka pro Barbaru Stanwyck. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (271)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ukecaný kriminalistický film, ale veľmi presvedčivý a rafinovaný, tie dialógy som tomu veril. Priam až nechápem kam sa za tie roky podeli takéto presvedčivé filmy o faloši, zákernosti, podvodoch, či pretvárke. Ono je to svojim spôsobom jednoduché, no dej funguje skvelo, navyše je to staršie dielo, nad ktorého niektorými obrazovými nedostatkami, najmä tými nočnými by sa dalo privrieť oko, ale myslím, že stále to bolo na špičkovej úrovni. Tento film o poisťovacom podvode si ma získal, aj keď možno o málinko tých monotónnych rečí tam mohlo byť menej, no to ho nijak výrazne neznižuje. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Noirka nejsou mojí slabostí a ještě jsem neviděl žádný film od Billyho Wildera. Ale to se hodně rychle změní, protože po Double Indemnity jsem stále ohromen tou velikostí už v takové době. Geniální scénář stíhají skvělé herecké výkony, Fred MacMurray si to dobře dával. Příběh byl založen na opravdu primitivní zápletce vyústěné do geniálního plánu, který byl stejně naivní jako Walter, když jí věřil... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Fantastický thriller, pri ktorom sa na rok výroby pozerám s údivom. Literárna predloha a založenie na skutočných udalostiach dáva príbehu ešte väčšiu uveriteľnosť. Prehnitá Barbara Stanwyck exceluje. Dej je pútavý, strieda zápletky a môžeme v ňom vidieť rozmanitosť nápadov. To platí pre kriminálnu dvojicu, ktorá ukuje zaujímavý plán, ako aj pre ich odhalenie. Zakončenie filmu je dokonale vycibrené pre oko diváka, v pôvodnom literárnom príbehu totiž Neff skončí v plynovej komore. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Chladná, výborně vystavěná krimi romance, je často braná za vzorový noir (x) a skutečně obsahuje všechny hlavní prvky žánru. Zrádná manipulativní krasotinka, úkladná vražda, morální úpadek hlavního hrdiny, noční LA, fatalistický feel a předem jasný závěrečný držkopád... Odškrtnu si další starou must-see klasiku, všeho všudy fajn filmový zážitek. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Příběh protřelého pojišťováka, který už nějaký čas dumá nad tím, jak doběhnout svého zaměstnavatele a vytřískat z toho balík peněz, mě zaujal od první minuty. Setkání s vypočítavou mrchou mu v podstatě jen přihraje onu příležitost. A příležitost dělá zloděje, v tomto případě i vraha. Jenže pak se ukáže, že důvěra je velmi křehká věc. A potvrdí se, že kolega Keyes má čich žraloka a je fascinující lovec. Brilantně napsáno, bravurně zahráno, skvostně natočeno, 5*. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (46)

  • V knize se hlavní postavy jmenují Walter Huff a Phyllis Nirdlinger. Ve filmu byla jejich jména pozměněna na Walter Neff (Fred MacMurray) a Phyllis Dietrichson (Barbara Stanwyck). (liquido26)

Reklama

Reklama