Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Mark šéfuje týmu zaměstnanců, kterým byla chirurgicky oddělena pracovní a mimopracovní paměť. Po setkání s kolegou z práce v osobním životě se vydává na cestu k pravdě o jejich zaměstnání. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Super. Má to originální nápad, metronomicky přesné tempo, nesnaží se to být překombinované, herecky je to špička. Patricia A. si potřetí v krátkém čase střihla charakter na zabití.. a oči jsem spustit nemohl z Britt Lower (za tu tam dokopnu pátou hvězdu). Poslední dva díly jsem byl napnutej jak struna a teď fakt doufám, že druhá série nebude dělat zagorku a přifičí co možná nejdříve.. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Po dosť veľkom hype som sa konečne dostal k seriálu Severance. Už len kvôli samotne zápletke ma moje okolie lámalo, aby som sa na túto Applovkú produkciu pozrel. A o 10 mesiacov som sa do toho vážne dal. Hneď zo začiatku musím podotknúť, že Severance je tip seriálu, na ktorý treba mať náladu. Je to atmosférické psychologické drama so zápletkou, ktorá by mohla fungovať ako jednorázová epizóda Black Mirror. Spoločnosť vykonávajúca prácu, ktorá musí zostať v utajení svojim zamestnancom rozdeľuje myseľ na dve samostatné časti. Jedna je čisto vaša pôvodná a tá druhá je pracovná. A tieto dve časti o sebe navzájom vedia, ale jedna nevie čo robí druhá a rovnako aj naopak. Vďaka skvelému Adamovi Scottovi sa ihneď zoznámite s chladnou, až dystopickou tajomnou spoločnosťou v jej útrobách a zároveň poznávate vonkajšiu šedivú realitu, ktorá je pre nášho protagonistu o nič veselšia. Samozrejme sú to paralely s našou odosobnenou spoločnosťou a prácou v korporáte, ktorá sa dá nadinterpretovať ako moderná forma otroctva sú jasné na prvú dobrú. Obrovskú zásluhu má na Severance Ben Stiller, ktorý opäť dokazuje, že mu žánrovo dráma/thriller neuveriteľne sedí a je okamžite poznať, na ktorej epizóde robil práve on. A možno je jedným z neduhov seriálu práve to, že ho Stiller netočil celý sám, pretože v epizódach, ktoré robila Aoife McArdle výrazne slabne tempo rozprávania a citeľne v nich niečo chýba. Niečo Stillerovské. Ďalšou dôležitou zložkou je určite minimalistický soundtrack od skladateľa Theodora Shapira, ktorý so Stillerom pracoval už na filme Tajný život Waltera Mittyho (2013), alebo na filme Martina Scorseseho - Vlk z Wall Street. Jemná a minimalistická hudba tu dokresľuje citlivé chvíle, ale aj vypjaté situácie, ktoré naši rozpoltení hrdinovia zažívajú. Určite tu nebudem spoilerovať, ale zo začiatku ma veľmi mrzelo, že mi posledná séria Rick & Morty nepriamo vyspoilerovala veľkú časť deja, ale aj napriek tomu som si tento skvelý seriál vedel užiť. A konečný cliffhanger ma neuveriteľne nalákal a už sa neviem dočkať druhej série. Za mňa jeden zo seriálov roku. 8-9/10 ()

Reklama

fixaman 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jednotlivé epizody jsem většinou hodnotil o stupeň výš, jako celek si podle mě Severance víc jak tři hvězdy nezaslouží. Tempo je k uzoufání pomalé, logika pokulhává v každém dílu a celkově je to další LOST - kladou se další a další otázky, ale na žádné se neodpovídá. Jako epizoda Black Mirror by to fungovalo skvěle, jako seriál je to šíleně protahované a na tu stopáž to nemá dostatečný děj. Uvidíme, jak se vydaří druhá série, ale očekávání nemám nijak valná. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Velká pecka. Samotný seriál to bude mít u diváků složitější. Není nijak strhující, kulervoucí, spíše se sází na atmosféru, nepříjemné vnitřní pocity (klaustrofobie, zmatenost, nejednoznačnost, rozpolcenost) a pomalejší tempo. Ale umí to skvěle zaháčkovat. Perfektně to pracuje s detaily, vyprávěním, střihem a hereckými výkony. Seriál má perfektní režii, vizuálně je hodně zajímavý a samotné prostředí se umí dostat pod kůži, hudba je velmi přesná a krásně pomáhá dotvářet atmosféru. Sedlo mi to, a moc se těším na další řadu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria: Je to skvelé a pokiaľ si to chcete čo najviac užiť, tak si nič viac nezisťujte a rovno do toho. Už len vyzradenie základného konceptu seriálu zníži pôsobivosť prvého dielu, v ktorom pomaly zisťujeme, či ide o niečo nadprirodzené až pekelné alebo to má racionálne vedecké vysvetlenie. A pokiaľ nemáte radi seriály, ktoré ústredný koncept naťahujú donekonečna ako to robil Lost, tak budete trpieť viac ako ústredné postavy. Za mňa skvelý koncept a bavilo ma sledovať hlavne dianie vnútri. Pomalé spoznávanie jak to tam funguje a psychologické vykreslenie postáv. To som si užíval a pomalé tempo mi vôbec nevadilo.  Pripomínalo mi to sci-fi filmy o antiutopii v ktorých sa hlavný hrdina po precitnutí snaží bojovať proti systému. Preto ma najviac bavilo prvých 6 dielov, kým sme poriadne nevedeli kto je na čele toho všetkého. Pointa, že za všetkým je nejaký zlý jednotlivec, ktorý sa ten systém ešte len snaží rozšíriť do celého sveta, ma dvakrát nepotešila. Viac by sa mi páčilo, keby tak už fungoval celý svet a my by sme sledovali formujúci sa odpor proti systému. Ďalej ma trochu sklamalo, že príliš nevyužili premiešanie vzťahov medzi vnútornými a vonkajšími verziami postáv. Napríklad keby diabolská šéfka Harmony Cobelová bola vo vonkajšom svete naozaj len otravná neškodná susedka, by bolo oveľa vtipnejšie. To s Markovou ženou prišlo príliš neskoro a nepôsobilo to na mňa tak silne ako malo. Snáď z toho viac vyťažia v druhej sérii. Finále je dokonale podvratne vygradované a v tom najlepšom pokračovanie nabudúce. Už sa ho neviem dočkať a snáď si to udrží kvalitu. 8/10. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (15)

  • Produkčný dizajnér Jeremy Hindle zmiešal firemný vzhľad zo 60., 70. a 80. rokov 20. storočia pre charakteristický vzhľad seriálu a ako inšpirátora pre dizajn budovy uviedol modernistického architekta Eera Saarinena. (Arsenal83)
  • Ben Stiller si scenár k pilotnej epizóde prečítal najmenej päť rokov pred premiérou seriálu a nazval to „najdlhšia vec, na ktorej som kedy pracoval“. (Arsenal83)
  • Dan Erickson si je blízky so svojimi súrodencami a uvádza, že boli inšpiráciou pre niektoré postavy v seriáli. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Za Teda Lassa si připlatíme

Za Teda Lassa si připlatíme

30.10.2022

Když se před třemi lety spustila streamovací služba Apple TV+, měla v nabídce pouhých pět titulů. Teď už jich jsou desítky a mnoho z nich sbírá prestižní ceny, od televizních Emmy po filmové Oscary.… (více)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama