Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej Vesecký se s Milanem Klánským spřátelí, uspořádají společný výlet, který má ovšem tragickou dohru. Ondřej už poněkolikáté překonává krizi, tentokrát se ale vzchopí kvůli svému příteli. Přechází na vytrvalostní tratě, kde slaví jeden úspěch za druhým. Své poslední, zatím největší vítězství, však obětuje v zájmu fair-play. Sport pro něho přestává být pouhým soupeřením a zdá se, že na své cestě plné omylů a pádů mnohé pochopil... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když musím uznat že kolega Munro má ve svém příspěvku pravdu, jsem toho názoru, že jinak to být nemohlo. POZOR, SPOILER. Druhou variantou bylo nechat Veseckého vyhrát, vedle této možnosti se tvůrci rozhodli stále pro o mnoho menší klišé. Co se panu Adamcovi moc nepovedlo, byl ten prostřih na kameramana postávajícího kousek od místa finálního dramatu. Do té doby mohl divák žít v přesvědčení, že v tunelu opravdu nikdo jiný není. Rady ze záhrobí byly taky poněkud přepísknuté, ale do příběhu parádně zapadaly. Pro mě skvělé vyvrcholení seriálu a závěr, který naopak beru jako neotřelý. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě dosti šokující epizoda. Onu zmíněnou tragickou dohru jsem opravdu nečekal a musím podotknout, že byla značně působivá. Herecké výkony nadále skvělé, pasáž v tunelu během maratónu byla trošku zvláštní, zvlášť s tím kameramanem, jak píší kolegové. Přesto však není poslední díl výrazným propadem a pěkně uzavírá tento polozapomenutý seriál z netradičního prostředí. ()

MUNRO odpad!

všechny recenze uživatele

Poslední díl neuvěřitelným způsobem zahrabává jinak celkem slušnou sportovní sérii do země.Tolik klišovitosti kolik dokázal režisér Adamec se scénáristou Hubačem nacpat do jediného dílu,to zůstává rozum stát.Vrcholem bylo,jak se Vesecký alias Skopal v tunelu vrátl k odpadlému běžci,zachrańuje ho na úkor svého vítězství,ostatní kolem probíhají a pan Bakalář dokola opakuje jak hrdinský čin Vesecký spáchal,to je na hraně socialistické propagandy a totální vylízanosti.Seriál byl natočen v roce 1989,tak pravděpodobně scénář psal pan Hubač ještě za totality,soudruhům na míru.Propaganda "správného"člověka jako prase. ()

Reklama

Reklama