Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autentický příběh manželů Odoneových. Všichni lékaři označí hrozivou chorobu malého Lorenze za nevyléčitelnou a jeho léčbě nedávají naději. Lorenzova rodina se však s tímto krutým rozsudkem nemíní smířit a rodiče i když nemají žádné lékařské vzdělání, začínají studovat všechny komplikované medicínské spisy. Výsledkem jejich úsilí je, že upozorní lékaře na aktuální odborné poznatky a sbírají peníze na vývoj nového léku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Těžko přesně definovat, ale něco mi na filmu nesedělo. Přes výbornou Sarandon i Nolteho. Představitelé Lorenza všeho věku také velice ucházející. Přesto to neladilo. Příliš mnoho amerických miláčků, příliš mnoho pochopení. Alespoň jednou vypadnout z role milujících rodičů, zanadávat si. Ne, jen samá ušlechtilost. Nepravděpodobné, pro mne tedy ano. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se bála, že to bude primitivní doják, ale jsem příjemně překvapena. Miller netlačil na pilu a snažil se v mezích možností na dané téma natočit co nejcivilnější snímek. Jen škoda, že v hlavní mužské roli nedostala bezchybná Suzan Sarandon někoho, kdo by alespoň částečně byl na její úrovni. Nolte je o několik tříd horší, než Sarandon, a když předstíral citové rozpoložení, nevěřila jsem mu ani ň. Kdyby Lorenzova taťku hrál někdo lepší, mohl být film perfektní. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nedokázal som film sústredene sledovať celú dobu. Chápem tragédiu rodičov i bezmocnosť lekárov. Zatiaľ je možné tieto zdanlivo neriešiteľné situácie zmierniť a predĺžiť tak prežívanie pacientov využitím solidarity a aktivizáciou darcov i riešiteľov. Zvyšovanie počtu pacientov vyžadujúcich extrémne finančne náročnú liečbu však postupne zlikviduje zdroje a lekári budú postavení pred sofiinu voľbu. Lebo pôvodne medicínsky a etický problém narazí na ekonomické mantinely. Je dobre, že bol nakrútený tento film, pretože mu predchádzal skutočný príbeh a diváci sa mohli vcítiť do situácie, akú by sami neradi zažili. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh boje o život svého dítěte a upřímně nevím, a nechci vědět, jak moc bych dokázal bojovat já sám tváří tvář tomuhle. To si tady nebudu lhát do kapsy. A tím nemyslím to studium podkladů a hledání cesty a terapie. "Krásný" tu byl ale střet "charity rezignovaných" a  skutečně bojujících rodičů. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi krutý filmík o bezmocnosti rodičov a lekárov, keď nevedia pomôcť svojmu pacientovi. Nejde tu však o nejakú nehodu, kde je potrebná rýchla operácia, ale o chorobu, ktorej spracovanie vo filme je navyše pravdivé a vyvíja sa u pacienta roky. Veľmi presvedčivé výkony po psychologickej stránke podali obaja rodičia (Sarandon, Nolte). Po krutom osude Lorenza (hlavne nepríjemné sú zábery z jeho chorobných kŕčov) a iných detí, prichádza aspoň trošku uspokojivý záver filmu. 80%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Podľa slov otca: Lorenzo nevidel, nekomunikoval s nimi, ale pre jeho rodičov bolo najdôležitejšie, že netrpel. (Karush)
  • Olej, ktorý prvýkrát vyrobil Lorenzov otec sa dodnes používa u chlapcov s podozrením na chorobu ALD, môže totiž zabrániť nástupu príznakov u väčšiny chlapcov diagnostikovaných na ALD. (Karush)
  • Lorenzo bol diagnostikovaný vo veku šiestich rokov na ALD. (Karush)

Reklama

Reklama