Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když vás vyhodí z práce, hrozí vám vystěhování a zbývá vám už jen váš partner? Vymyslíte spolu geniální plán alá "Dannyho parťáci", protože když to funguje ve filmech, vy to zvládnete taky. Dick a Jane Harperovi si cestu zločinu představují jako Hurvínek válku a podle toho to pak taky vypadá. No jo, ale co dělat, když jste prostě slušňák?:-) Trošku mě mrzí, že film, který měl k dispozici takhle nadějné téma + Jima Carreyho s Téou Leoni, nedokázal dopadnout lépe. Pár komických scén se najde, to neříkám, ale jinak nic, co by si člověk dal do Topky. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Finty Dicka a Jane – remake komedie ze 70. let – je příjemnou zábavou. Carrey s Leoni vytvořili doopravdy skvělou „gangsterskou“ dvojku. Jim je decentnější než ve svých dřívějších crazy rolích (Lhář, lhář), což je jen ku prospěchu věci. Základní dějová kostra sice není nikterak originální, ale režisér Dean Parisot (Galaxy Quest) ji uchopil za ten správný konec (skvělé pointování situací). I když konečné rozuzlení vytušíte předem – v komedii tohoto ranku to nemůže dopadnout jinak –, nuda vás nečeká, naopak se budete skoro pořád pochechtávat. Tak má komedie vypadat. Zkrátka, dobrá práce. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chvílemi hodně zábavná taškařice, která však plně nevyužívá Carreyho potenciál, o jednotlivých situacích nemluvě. Vyzdvihnout si zaslouží různé minivtípky v televizních zprávách, solidní tempo, moc hezky znázorněné loupeže (sice bych nevěřil, že jde s tím přístupem něco vykrást, ale rozhodně to je vtipné!) Po celý film jsem se nenudil, ale na 4 hvězdičky mi přijde téma málo využité (jako by každý nápad, ač i v užité podobě zábavný je, byl využit jenom z půlky). Navíc, třeba Banditi mi přijdou o stupínek lepší a těm dávám 4*, proto tedy ve výsledku pro Finty Dicka a Jane pouze silnější 3* ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě uvolněná záležitost, která se nesnaží diváka rozesmát za každou cenu, tudíž ignoruje třeskutě veselý a neomaleně útočný typ humoru, s nímž se obyčejně nedokážu sžít. Libuje si v drobných legráckách, které na sebe vrší s neutuchající vynalézavostí a inspirativní hravostí, aby jejich souvislou řadu zakončila ve finále, které zcela odpovídá jejím schopnostem i jejímu naturelu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Soudě dle původního názvu, cílem filmu bylo hlavně diváky pobavit. To se mu celkem úspěšně daří, i když vážněji míněných momentů je tu také hodně. Hlavní herecká dvojice Jim Carrey a Téa Leoni vypadá dohromady báječně a nejspíš se při natáčení slušně bavila. Přesto mám takový divný pocit, že nechybělo moc a mohli natočit opravdu vynikající komedii, tahle je jenom solidní. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se objevil ve vedlejší roli (prodavač první benzínky, kterou Dick chtěl vyloupit) Jason Marsden, u nás známý především jako Rich ze sitcomu Krok za krokem. (masw)
  • V scénke, kde sa Dick (Jim Carrey) snaží vytlačiť novú kópiu formuláru a ukrýva sa v strešných trámoch, pri pokuse dostať sa dole spadne. Pád bol reálny a herec dopadol tvrdo na podlahu. (misterz)
  • 100-milionový remake vynesl během úvodního víkendu (23. – 25. 12. 2005) 21,5 mil. dolarů a celkový výdělek v USA převýšil 110 milionů. (imro)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama