foto

Kevin Hooks

  • nar. 19.9.1958 (61 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA

Biografie

Americký herec, producent a režisér Kevin Hooks se narodil 19. září 1958 v Philadelphii, USA otci herci a režisérovi Robertu a matce státní zaměstnankyni Yvonne. V 70. letech žil v jihozápadní části Washingtonu, DC. Mezi přáteli nosí přezdívku „King Royal“.

Debutoval ve vysoce ceněné epizodě J. T. (1969) o chlapci z Harlemu, který se ujme nemocné kočky. Již ve 14 letech získal ocenění Nejlepší nováček a nominaci na Zlatý glóbus za svůj výkon ve filmu SIRÉNA (1972). Je také znám svou rolí Morrise Thorpea v seriálu THE WHITE SHADOW (1978). Později si zahrál i ve filmech vlastní tvorby (POUZE OBCHOD - 1991, ČEST A SLÁVA – 1998). Na Broadwayi se představil v postavě Nicka ve hře Jonah and the Wonder Dog (1986).

Jeho experimenty s režírováním filmů přešly časem do trvalé podoby a nyní se naplno věnuje především režii televizních filmů a seriálů. Mezi jeho filmové počiny patří režie akčních filmů s Wesley Snipesem PŘEPADENÍ VE VZDUCHU (1992) a VZALI ROHA (1996) s Laurencem Fishburnem a Stephenem Baldwinem. Režijně se podílel na populárních sériích ZTRACENI (2004) a ÚTĚK Z VĚZENÍ (2005), na které se podílel i producentsky. Na oblíbenou sérii navázal v roce 2009 i samostatným filmem PRISON BREAK:THE FINAL BREAK. Pro komerční televizi ABC režíroval filmový remake Wonderful World of Disney s původním představitelem Paulem Winfieldem.

Kevin Hooks má z předchozího manželství dnes dospělou dceru a se současnou manželkou Cheryl mají děti dvě. Se svým otcem provozují produkční společnost a jeho bratr Eric byl také v 70. letech hercem. S rodinou žije v Los Angeles.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Režijní filmografie

Filmy

2012 Intercept (TV film)
2009 Prison Break: The Final Break (TV film)
2003 Sounder (TV film)
2000 The Color of Friendship (TV film)
1999 Lie Detector
Vzpoura v Port Chicagu (TV film)
1998 Černý pes
Čest a sláva (TV film)
1996 Vzali roha
1994 To My Daughter with Love (TV film)
1993 Nezdolná síla (TV film)
1992 Přepadení ve vzduchu
Vražda bez motivu (TV film)
1991 Pouze obchod
1990 Horká vlna (TV film)
1988 Roots: The Gift (TV film)
1987 Class Act: A Teacher's Story (TV film)

TV seriály

2020 Tohle jsme my (TV seriál)
A Hell of a Week: Part Two (S04E12)
2019 The Orville (TV seriál)
Primal Urges (S02E02)
Preacher (TV seriál)
Search and Rescue (S04E04)
Deviant (S04E03)
Tohle jsme my (TV seriál)
R & B (S03E17)
Čekárna (S03E15)
2018 Castle Rock (TV seriál)
Filter (S01E06)
Dobrej polda (TV seriál)
Záchranáři L. A. (TV seriál)
Awful People (S02E05)
Génius (TV seriál)
Kapitola čtvrtá (S02E04)
Kapitola třetí (S02E03)
Preacher (TV seriál)
Schwanzkopf (S03E09)
Akta X (TV seriál)
Plus jedna (S11E03)
2017 Génius (TV seriál)
Kapitola pátá (S01E05)
Kapitola čtvrtá (S01E04)
Madiba (TV seriál)
Mr. Mercedes (TV seriál)
Ice Cream, You Scream, We All Scream (S01E09)
The Punisher (TV seriál)
Nebezpečí nablízku (S01E11)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
A Life Spent (S05E03)
2015 Poručík Backstrom (TV seriál)
Rock Bottom (E13)
Love Is a Rose and You Better Not Pick It (E10)
Noční směna (TV seriál)
Sunrise, Sunset (S02E13)
Tým Škorpion (TV seriál)
Crossroads (S01E20)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Afterlife (S02E16)
2014 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
The Magical Place (S01E11)
Lovci zločinců (TV seriál)
Druhá možnost (S03E19)
Castle na zabití (TV seriál)
Zlatá sedmdesátá (S06E20)
Telekineze (S06E15)
2013 Dobrá manželka (TV seriál)
Whack-a-Mole (S05E09)
Invitation to an Inquest (S04E17)
Lovci duchů (TV seriál)
I'm No Angel (S09E03)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Mrtvý v bobří přehradě (S09E08)
Žena v bílém (S09E06)
2012 Poslední základna (TV seriál)
Blue on Blue (E02)
Šestej smysl (TV seriál)
Swing and a Miss (E04)
Castle na zabití (TV seriál)
Smrt tanečnice (S04E18)
2011 Necessary Roughness (TV seriál)
Forget Me Not (S01E09)
Výjimeční (TV seriál)
Catch and Release (S01E07)
Detroit 1-8-7 (TV seriál)
Blackout (E18)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Muž v balíku (S07E04)
2010 Detroit 1-8-7 (TV seriál)
Home Invasion/Drive-By (E09)
Local Hero/Overboard (E02)
Lidský terč (TV seriál)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Kritik ve víně (S04E24)
Útěk z vězení (TV seriál)
Konečně volní (S04E24)
Konec zabíjení (S04E22)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a UFO (S08E03)
2008 Útěk z vězení (TV seriál)
Florida (S04E16)
Tichý boj (S04E11)
Scylla (S04E01)
další epizody (4)
2007 Útěk z vězení (TV seriál)
Poslední fotka - 1. část (S03E06)
Orientación (S03E01)
Sona (S02E22)
další epizody (4)
2006 Útěk z vězení (TV seriál)
Vyhrabaný (S02E09)
Štvanice (S02E01)
Let (S01E22)
další epizody (4)
2005 Posel ztracených duší (TV seriál)
Voices (S01E09)
The Inside (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Návrat domů (S01E15)
24 hodin (TV seriál)
Day 4: 4:00 a.m.-5:00 a.m. (S04E22)
Day 4: 3:00 a.m.-4:00 a.m. (S04E21)
Alias (TV seriál)
Pandora (S04E15)
Městečko svobody (S04E05)
2004 Ztraceni (TV seriál)
Bílý králík (S01E05)
Odložené případy (TV seriál)
Mateřský instinkt (S01E21)
24 hodin (TV seriál)
Day 3: 4:00 a.m.-5:00 a.m. (S03E16)
Day 3: 3:00 a.m.-4:00 a.m. (S03E15)
2003 Dragnet (TV seriál)
Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Donny, málo jsme tě znali (S01E03)
Vzkvétající město (TV seriál)
The Hole-in-the-Wall Gang (S02E05)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Philly (TV seriál)
Brotherly Love (E18)
2001 Philly (TV seriál)
Prisoner of Love (E07)
Philly Folly (E05)
Pilot (E01)
2000 City of Angels (TV seriál)
Soul Food (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Příběh nekončí (S06E20)
1999 Rescue 77 (TV seriál)
The Hoop Life (TV seriál)
1997 Případ pro Sam (TV seriál)
Učit se od mistrů (S01E12)
1993 Policie New York (TV seriál)
Zločin v ulicích (TV seriál)
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Two for the Show (S05E06)
1990 Equal Justice (TV seriál)
Doogie Howser, M.D. (TV seriál)
Breaking Up Is Hard to Doogie (S01E24)
1989 Lebkouni (TV seriál)
1988 China Beach (TV seriál)
Probe (TV seriál)
Půlnoční linka (TV seriál)
1987 Jump Street 21 (TV seriál)
Fear and Loathing with Russell Buckins (S02E12)
Once a Hero (TV seriál)
1983 Hotel (TV seriál)
1982 Fame (TV seriál)
St. Elsewhere (TV seriál)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce