Reklama

Reklama

Elena z Avaloru

(seriál)
  • USA Elena of Avalor (více)
USA, (2016–2020), 31 h 32 min (Minutáž: 23–50 min)

Tvůrci:

Craig Gerber

Hrají:

Aimee Carrero, Jillian Rose Reed, Jenna Ortega, Lou Diamond Phillips, Marsai Martin, Joe Nunez, David DeSantos, Alma Martinez, Chris Parnell, Tyler Posey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(78)

Obsahy(1)

Princezně Eleně Castillo Flores je šestnáct let a právě zachránila své království před kletbou zlé čarodějnice. Teď se musí naučit panovat jako jeho korunní princezna. Pro princeznu Elenu to nebude lehký úkol, naučit se vládnout dobře a spravedlivě. Ale naštěstí v tom nebude sama. Po jejím boku bude stát nejen rodina a přátelé, ale i pohádkové bytosti a kouzelné žezlo... (Disney Channel)

(více)

Recenze (10)

otík 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Sofie První se nese v podobném duchu, odlehčené díly plné písniček, krásných postaviček a neškodného děje. Naštěstí animace je pro oči líbivá a díly pro mozek dospělého stravitelné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Princezna Sofie - more of the same. No, to není tak docela fér, protože je tu o něco míň mořských panen a všechno není tak roztomilé jako u příběhů z Nádhernie, ale zase se tu zpívá a tančí. Bonus je, že zasazení už není tradiční "evropské pohádkové", ale jede se latinská Amerika, Aztékové atd., což přece jen není tak tuctové. A i snaha animátorů je vidět, s prvními dvěma řadami Sofie je Elena o třídu až dvě výš. Příběhově jsou to (jak jinak) variace na už i v Disneyho prackách mnohokrát přehnětené těsto, ale málokdy si říkáte, že tohle už je moc trapné/nedomyšlené apod. Celkově takový slušný standard tvorby pro děti, 60% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Snaha roztavit mozky dětí a připravit je na nekonečné soap opery latinského stylu. Příslušný barvotiskový děj se zbytnými kulisami světa i magie. I s patřičně barevnou hrdinkou. Nebezpečné pro IQ a patrně i empatii, sociální interakce a spoustu dalších vlastností, které v dospělém věku umožňují samostatnou existenci. ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

Je to Disneyovka a je to seriál na pokračování, takže na animaci i kvalitě příběhů se to nutně muselo promítnout. Jako oddechovka to nicméně není špatné, sledovala jsem s dětmi a líbilo se mi i prostředí Avaloru odkazující na Latinskou Ameriku, dávná civilizace Maru, folklór a létající jagraci. Coby osobě 30+ mi trochu vadilo, že hlavními hrdiny je skupina teenagerů kolem Eleny, dospělé postavy tvoří jen stafáž (babička Luisa a dědeček Francisco či ostatní králové) nebo jsou k smíchu (kancléř Esteban, doňa Paloma, král Hektor). Přestože Elena reálně nemá žádné životní zkušenosti, byla hoodně dlouho zakletá v medailonu a Avalor se za tu dobu sakra změnil, do všeho se hrne po hlavě a, i když se vždy dopustí nějaké zbrklé chyby, nakonec jí všichni dají za pravdu, že její řešení bylo nej. Škoda, že byl seriál cílem hlavně na mladší diváky, za mne by mu prospěla větší realističnost a z takového Estebana, ze kterého se stal hlavní záporák třetí série (v první to byla Shuriki, ve druhé Delgadovi), mohli tvůrci vytěžit mnohem, MNOHEM víc. Protože mám pro pohledného a namyšleného kancléře slabost, dávám 4 hvězdy. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Elenini prarodičia, Francesco a Luisa, mali mať pôvodne mená Tito a Cici. (LuiCJ)
  • Prvý seriál Disney Channel, ktorý získal certifikát prístupnosti TV-Y, a teda - seriál vhodný pre všetky deti. (LuiCJ)
  • Princezná Elena predstavuje vôbec prvú latinskú princeznú pod záštitou Walta Disneyho. (LuiCJ)

Reklama

Reklama