foto

Anna Friel

  • nar. 12.7.1976 (40 let)
    Rochdale, Lancashire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (3)

  • Boj o těžkou vodu (TV seriál) (2015)

    - Ve dvou hlavních úlohách jsou fiktivní postavy. První je postava Julie Smith (Anna Friel), jenž vznikla spojením dvou skutečných spolupracovnic. Druhou postavou je ředitel Norsk Hydro, který přijíždí do Rjukanu. Předlohou mu byli hned tři původní existující ředitelé. Záměrem autorů bylo snížit množství postav, které by rozmělňovaly pozornost diváka a děj příběhu. (MartinezZ)

  • Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)

    - V roli Nymphadory Tonks se měla objevit Anna Friel, nahradila ji však Natalia Tena. (Zdroj: ČSFD.cz)

  • Bathory (2008)

    - Na konci januára 2006 bola vyhlásená ako predstaviteľka Báthoriovej holandská herečka Famke Janssen a do médií sa dostali jej fotky s Jakubiskom. Jej prvé účinkovanie bolo naplánované na 6. marca 2006. Zatiaľ boli nakrúcané iné časti filmu (v ktorých neúčinkovala). Okolo 8. marca 2006 vyhlásili tlačové agentúry, že Janssenovú nahradila anglická herečka Anna Friel. (Markus)

Herecká filmografie

Filmy

2017 Tomato Red
2016 I.T.
The Master Cleanse
2014 Krvavé peníze
2013 Ještě, že tě mám
Král ze Soho
The Psychopath Next Door (TV film)
2012 Metamorphosis
2011 Počátek Země Nezemě (TV film)
Strážci pokladu (TV film)
Všemocný
2010 Londýnský gangster
Poznáš muže svých snů
2009 Země ztracených
2008 Bathory
2007 Góóól! II
Rubbish
The Big Fat Anniversary Quiz (TV film)
2006 Hospodu vám nedáme
Motel Niagara
2005 Góóól!
2004 Cizinec (TV film)
2003 Proud času
Watermelon (TV film)
2002 Fields of Gold (TV film)
2001 S tebou i bez tebe
Válečná nevěsta
2000 Nejlepší obchodníci
Sunset Strip
1999 Makléř
Sen noci svatojánské
Šílené krávy
1998 Armáda v sukních
Kmen
Stringer, The
Vše pro lásku

TV seriály

2016 Marcella (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
další epizody (8)
2015 Americká odysea (TV seriál)
Boj o těžkou vodu (TV seriál)
2013 Playhouse uvádí (TV seriál)
Psycholog z ulice (S02E04)
2012 Public Enemies (TV seriál)
Without You (TV seriál)
2010 Pojďte se mnou létat (TV seriál)
2008 Řekni, kdo tě zabil (TV seriál)
Žbluňk (S02E13)
Moc vody (S02E12)
Výloha na vraždu (S02E11)
další epizody (13)
2007 Řekni, kdo tě zabil (TV seriál)
Uložen k ledu (S01E09)
Hořké sladkosti (S01E08)
Vůně úspěchu (S01E07)
další epizody (9)
2006 Street, The (TV seriál)
2004 The Jury (TV seriál)
2001 Fear, The (TV seriál)
1998 Our Mutual Friend (TV seriál)
1996 Shakespeare Shorts (TV seriál)
1994 Případy bratra Cadfaela (TV seriál)
1991 G.B.H. (TV seriál)
1982 Brookside (TV seriál)
1972 Emmerdale Farm (TV seriál)

Dokumentární

2008 Film o filmu: Bathory (TV film)

Hudební videoklipy

2008 Muoj bože (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace