Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čím vším byla světoznámá ikona pop rocku a R&B? Životopisné drama zpěvačky s nezaměnitelným chraplákem, kterou ztvárnila herečka Angela Bassettová; za svůj jedinečný výkon po právu obdržela roku 1994 Zlatý glóbus. „Rocková babička” začala svou hvězdnou dráhu netradičním podáním gospelů v kostelech, kde ještě vystupovala pod jménem Anna M. Bullocková. V této době potkala svého budoucího manžela: producenta, skladatele a zpěváka Ikea W. Turnera. Z Anny Bullockové se stala Tina Turnerová. Nezřízený svět rokenrolu si však brzy vybral svou daň. Turnerová musela čelit nejen uměleckým výzvám, ale i těžkostem osobního života, domácí násilí a drogy nevyjímaje. V 80. letech z potemnělého podsvětí soulu však povstala zářivá hvězda R&B. Sex symbol, který spoludefinoval novou éru popové hudby. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jsou to tak 2-3 roky, co jsem film viděla poprvé a věděla jsem, že ho budu chtít vidět znovu...Angela Bassett je v něm za mě naprosto excelentní a mrzí mě, že nezískala ke Globu i Oscara. Ten příběh je za mě tak silný a již mnohokrát se opakující, ale Bassett i Fishburne mi tam tak skvěle sedli, že to můžu vidět klidně za pár let znovu... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Má môj obdiv Tina Turner, že to tak bravúrne zvládla. Jej príbeh je emócionálna cesta násilia , bitiek a ponižovania. Herecké výkony sú nadštandardné. A film je pútavo natočený. Režisér skvelo zachycuje naliehavosť situácie niečo spraviť so svojím životom ak na vás vykonáva milovaná osoba násilie. 8/10 ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tina Turner, legenda a světová star, začínala svoji hvězdnou kariéru nejprve jako vokálistka u svého budoucího manžela Ika Turnera. Až po neuvěřitelně drsném společném životě, posílena dosavadními zkušenostmi, hladkém rozvodu, ze kterého si odnese pouze umělecké příjmení Turner, na svět přichází Tina Turner. Životopisné filmy se dají pokazit, natočit nezáživně, nicméně tohle není v žádném případě ten případ. Dokonalá podívaná, plno známé či méně známé hudby a hlavně pravdivý příběh o dlouhé cestě na vrchol, téhle dnes už rockové babičky. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy bývají nuda. Životopisné filmy o člověku, který stále žije, bývají ještě větší nuda. Tak, jak námět podle Tininy knihy zpracoval Brian Gibson, nuda ale není. Je to naporcované přesně, aby to nebyl suchý životopis chudé holky, kterou někdo objevil, udělal z ní hvězdu a pak trosku bez vůle a sebeúcty. Já Tinu vidím tak, jak jí Angela Bassettová ztvárnila v tomhle filmu (až na ty svaly): po každé, když jí osud nebo Ike uštědří ránu, zase se otřepe a jede dál - silnější a lepší. Srdcové hudební vsuvky, kvalitní herecké výkony, vystižení atmosféry té doby..... ingredience, pro které tenhle film mám moc ráda. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Výbornej životopis. Emoce, drama, všechno vystřelený na maximum. Geniální Angela Bassett v hlavní roli, Laurence Fishburne taky hodně výraznej výkon. I když Tina Turner není moje srdcová zpěvačka, její příběh patří mezi ty důležité ženské osudy. V době premiéry měla před sebou ještě několik dobrých let, ale nebylo by nic, kdyby se nerozvedla a nepostavila se na vlastní nohy. Klasická #WomenPower ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama