Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (1 968)

plakát

Guru (2022) (seriál) 

Obsahuje spoilery: Vojtěch Kotek jako Guru Jára zvaný též jako Óm Nadsamec, jenž byl český samozvaný duchovní mistr tantry, stíhaný pro znásilňování. Sexuální akty na klientkách vykonával údajně z terapeutických důvodů jako takzvané odháčkování, jež mělo odstranit háčky, které v nich prý zanechali dřívější sexuální partneři. Minisérie Guru tedy pojednává o problematice sexuálního násilí. Více než na odháčkování se ale tvůrci zaměřují na oběti a jejich traumata. Určitě to stojí za podívání. - 70%.

plakát

Cesta do Ameriky 2 (2021) 

Obsahuje spoilery: "Ahoj, Zamundo!" Film se pokouší navázat na úspěch prvního dílu. Dokonce se připomínají i některé scény z něj, což společně se stejnými herci vyvolává silnou nostalgii. Nicméně tentokrát se skoro celé vyprávění odehrává výhradně v Zamundě, kam se dostává králův nemanželský syn z Queensu. Ten se učí být králem a hledá si ženu. Herecké výkony dobré, a u Eddie Murphy a Wesley Snipes dokonalé. Jinak absolutně bez myšlenky, nápadu, vtipu, děje. Jen vykrádačka nápadů z prvního dílu. A to je na tom všem nejhorší. To když vám největší radost udělají třeba ty flashbacky z prvního dílu. Žádný zázrak komedií to prostě není. - 40%.

plakát

Doom Patrol - Season 3 (2021) (série) 

Obsahuje spoilery: Prdelodlaci, zombie, mluvící hlava koně, stroj času? V současné době je to pro mě nejbláznivější a nejdivnější seriál DC jaký běží. Přiznám se, že mě ani moc nebaví. Úchylárna pak je ta epizoda, kde je s týmu zombie tým, jenž sežere hlavu Timothyho Daltona. Jedno pozitivum tady ale je a to Bratrstvo zla, kde jednou z členek tohoto týmu superpadouchů je i Madame Rogue. Tu v těchto nových epizodách hraje Michelle Gomez, kterou jsem si hned oblíbil. :D Potvory dokáže zahrát skvěle a v Letušce zahrála až parodickou postavu vražedkyně s přehledem. - 40%.

plakát

Duna (2021) 

Obsahuje spoilery: "Nesmíš se bát, strach zabíjí mysl." Krajinou zalitou pískem rezonuje dunění a vzduchem poletují třpytivé částice vzácného koření. Planeta Arrakis je zdrojem vzácné substance, která má spousty vlastností, pro které by leckdo vraždil. A proto není divu, že uvnitř galaktického Impéria vznikají nové a nové mocenské boje právě o nadvládu nad touto planetou. V dalekém galaktickém impériu se však šeptá, že se brzo naplní proroctví. Kultovní román Franka Herberta se dočkal filmové adaptace už v 80. letech, kdy jej na plátno převedl režisér David Lynch. Po více jak 35 letech tady máme remake neboli novou verzi. Timothée Chalamet alias Paul Atreides je křehkým hrdinou, ve kterém se probouzí obrovská síla, má různorodé vlastnosti, a právě ty dokázal věrně zahrát a prodat. Lehce si zamilujete i postavu Duncana, kterého ztvárňuje Jason MomoaTen svou přátelskou náturou každou scénu prosvítí a vtipně oživí. Herci jako Josh Brolin, Dave BautistaZendaya či Rebecca Ferguson jsou také perfektní a jejich postavy si pro sebe rvou pozornost nehledě na to, kolik ve filmu dostanou prostoru. Kdo čeká akční epos ala Star Wars, bude zklamán. Kdo naopak přijme duchovní a esteticky přitažlivou podívanou, může si hodnocení vytáhnout o dvě známky výše. Neustále tady žasnete, tu nad kostýmy, tu nad epičností záběru, tu nad duněním Zimmerovi hudby. A zážitek je to opravdu parádní. Je to kinematografický skvost, který dokazuje, že nemusí být až po strop naplněn akčními scénami, a přesto baví. Navíc je to taky něco, co se může stát kultovní záležitostí jako Matrix, Star Wars či Hra o trůny. Život za vesmírné koření. - 100%.

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

Obsahuje spoilery: "Tak ten se povedl. Tím bych měl začínat." Je těžké vyprávět vtipy, kterým se nikdo nesměje. O tom by mohl vyprávět i nový charakter svalovce Dwayna Johnsona. :D Ten tady jako vtipálek a kapitán lodi, s Emily Blunt vyráží do amazonské džungle hledat strom, který dokáže léčit lidi. Chemie mezi Johnsonem a Blunt se povedla. Film je pak mixem Mumie a Pirátů z Karibiku, i postavy dost odpovídají složení Mumie. Neohrožená badatelka, rebelantský doprovod a trochu přiblblický bratr badatelky. Vidíte to taky?  Akce je tam jinač hodně, triků také a je to především zábava. Zábava, která sází na Rockovi hlášky, a já Dwayne Johnsona mám rád, takže za mě fajn podívaná. - 80%.

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

Obsahuje spoilery: "Já jsem chlápek a žiju v ráji." Ryan Reynolds netuší, že je NPC postava v úspěšné počítačové hře, která je hodně inspirovaná sérií GTA. Vše se však změní, když mu do života vstupuje hráčka Millie, a chlápek začne hru hrát, čímž se stane ikonou hry. Nepoužívá totiž zbraně. Jen světelné meče či ochranný štít kapitána Ameriky. :D Nemá cenu zastírat, že cílovou diváckou skupinou filmu jsou hráči počítačových her, kteří hrají ideálně GTA nebo Fortnite. Film je tedy prošpikován herními a pop-kulturními odkazy. Obsazením sexy dě*ky Jodie Comer a přátelsky vyhlížejícího Reynoldse, působí pak film ohromně sympaticky. Ono celkově jde o sympatickou podívanou, od které neočekávejte nic přehnaně hlubokého. Jde především o humorný snímek, který má však překvapivě i srdce a dokáže dojmout. - 80%. P.S: Připomínalo mi to animák LEGO® příběh.

plakát

G. I. Joe: Snake Eyes (2021) 

Obsahuje spoilery: "Já myslel, že dresscode byla černá?" Zajímalo vás někdy, jak se Snake Eyes z G.I. Joe a G.I Joe 2- Odveta stal Snake Eyes? Přesně toto totiž film ukazuje. Je to origin story němého ninji se zabijáckými pohyby, který se později přidal do elitní skupiny vojáků jménem G.I. Joe. K Oscarům za scénář má snímek fakt daleko a natočené to je se silně béčkovým nádechem. Henry Golding a jeho ostatní kolegové - kolegyně nepodávají ani přesvědčivé výkony. Bojové scény též nezáživné. - 20%.

plakát

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série) 

Obsahuje spoilery: "Nejsem žádnej kůň!" Fenomén, který se stal nejúspěšnějším seriálem Netflixu všech dob, protože ho vidělo přes 142 milionů domácností. Stovky zadlužených hráčů přijme podivnou pozvánku k účasti v sérii dětských her, kde je hlavní cenou ohromující výhra 45,6 miliard wonů / 846,7 milionu korun. Má to je jeden malý háček když prohrajete, zabijí vás. Souboj o přežití a hra šílených zbohatlíků nejvíce připomíná filmovou sérii Hunger Games namíchanou se sérii Saw. Ano, ale nesrovnával bych to. Seriál je brutální, asijsky zvláštní, a jiný nostatní. Navíc každý si asi vezme z příběhu něco odlišného a právě proto rozhodně stojí za doporučení. A CO VY? Co jste ochotni udělat, abyste zbohatli? Zradili byste svého přítele, abyste unikli smrti? Jde veškeré lidství i morálka stranou, když jde o peníze? - 80%.

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Obsahuje spoilery: "Já si tě má milá nevezmu!Pohádku natočil režisér Karel Janák pro Českou televizi. Ta ji uvedla 24. prosince 2021. Důležitou roli v příběhu mají tři sudičky, které ztvárnily Iva JanžurováDaniela Kolářová a Naďa Konvalinková. Prince hraje Marek Adamczyk a princeznu Anna FialováDěj pohádky se drží poměrně jednoduchého modelu cestování čase a nebezpečí, které může změna minulosti přinést. Zpracování je velmi povedené, milé a zábavné. Janákovi pohádky mě osobně nenávidí a dá se říct, že je miluji. O vánoční hvězdě, Princezna a půl království či Nejlepší přítel viděno několikrát a i tuto si rád zopakuji. - 80%.

plakát

Kate (2021) 

Obsahuje spoilery: "Kolik mi zbývá času?"  36letá Američanka Mary Elizabeth Winstead zvládá na výbornou akční choreografie, což už předvedla coby Huntress ve filmu Birds of Prey. Ona tady táhne svým vražedným šarmem celý film suverénně vpřed. Jinak často jsem si při sledování vzpomněl na film Zastav a nepřežiješ, který to trochu kopíruje. Yakuza tu mezi sebou a bojuje o post šéfa.  Slušný nářez, tohle mě bavilo. - 80%.