Reklama

Reklama

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (929)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přestože se o Mr. & Mrs. Smith hodně mluvilo, nevěděl jsem co přesně mám očekávat, zda to bude kvalitní a inteligentní komedie, pěkný akční film s romantickou zápletkou nebo vše dohromady. O to větší bylo mé zděšení, když jsem film spustil... Divákovi jsou přímo před nos servírovány ne zrovna povedené gagy a snůška o něco lépe zvládnutých akčních scén. Rozhodně jsem litoval málo využitého potenciálu proti sobě válčících rodinných příslušníků, jistě několik narážek tam bylo a možná i docela sympatických a milých, ale chyběla jim jistá překvapivost a údernost. Hlášky jsou tak těžko zapamatovatelné místo toho aby divákovi uvízly v paměti na dlouhou dobu. Ona je vůbec první část docela nepodařená, zdá se jakoby si tvůrci uvědomovali, že jejich film bude cool už jen díky perfektnímu manželskému párku, na který se jistě půjde mnoho dychtivých fanoušků podívat. Dokonce i režisér se nijak výrazně nesnaží, ale průlom přichází až ke konci filmu, kdy manželé bojují v poněkud přehnané, ale přesto výborné, akční scéně proti elitním vojákům. Celkově se jedná o průměrný film, který zachraňuje hlavně poslední výborně zrežírovaná část a příjemné technické zpracování. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příjemná akční komedie, na kterou byli od začátku kladené příliš vysoké nároky. Čekala se akční řežba a přitom se tu většinu času jen mluví. Mezi Bradem Pittem a Angelinou Jolie funguje skvělá chemie a kam to nakonec vedlo už teď všichni víme. Doug Liman ukazuje, že akci i tu omáčku kolem zvládá s přehledem a já už se teď jenom těším na jeho JUMPERa. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Simon Kinberg .. Tenhle film je špatný i jako oddechovka. Není totiž vůbec zábavný, tím pádem ještě více vystupují všechny neduhy, klišé a trapnosti. Ústřední dvojíce davy platících diváků přitáhla, ale ve výsledku nijak neoslňuje. Osobně mne tato dvojíce pranic neoslovuje a spíše se stala soustem pro bulvár; vše začalo (jak už Pitt na konci filmu naznačuje ;o) ) nejprve desítkovým sexem a vyústilo zánikem jednoho manželství načež dalo vzniknout jinému.. Brad Pitt je ve filmu celkem sympaťák, sice hraje vlažně, ale role mu sedí. Zato Angelina Jolie je místy hodně mimo a vůbec, jako herečka / žena (zde se budu rozcházet s většinovým názorem) není zdaleka moje gusto na to, abych nad ní slintal a kdoví co ještě, jako davy ostatních.. Žánrově film balancuje mezi komedii a akčním filmem, jenže nefunguje ani v jedné rovině. Na vině je scénář, který je špatný jak po příběhové stránce tak v rádoby vtipných dialozích a manželských potyčkách. Celku nepomáhá ani mdlá režie. Doug Liman, podobně jako v Bourne Identity, opět nezvládá hlavně akční scény, které jsou velmi nepřehledné. Chytá se v jediné části filmu a tou je slušná automobilová honička, jinak se drží ve vodách nudného, omšelého průměru, plného extrémní přehnanosti. Nepomáhají tomu ani nejrůznější technologické vychytávky, protože neukazují nic nového. Kdyby film nekončil stejným záběrem z manželské poradny, jak začínal, ani bych si na to nevzpomněl .. tak rychle snímek vyprchá. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Love Stinks - J. Geils Band 2. Nothin' But A Good Time - Poison 3. Tainted Love - Soft Cell 4. Baby, Baby - Alana D 5. Express Yourself (Mocean Worker Remix) - Charles Wright & The Watts 103rd Street Rhythm Band 6. Mondo Bongo - Joe Strummer And The Mescaleros 7. Lay Lady Lay - Magnet featuring Gemma Hayes 8. I'll Melt With You - Nouvelle Vague 9. Nobody Does It Better - 8mm 10. Let's Never Stop Falling in Love - Pink Martini 11. Assassin's Tango - John Powell 12. Used to Love Her (But I Had to Kill Her) - Voodoo Glow Skulls 13. You Are My Sunshine - Stine J. 14. You've Lost That Lovin' Feelin' - Righteous Brothers 15. Making Love Out of Nothing at All - Air Supply 16. You Give Love a Bad Name - Atreyu 17. Love Will Keep Us Together - Captain & Tennille ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušný akční snímek o na první pohled spořádané dvojici, ze kterých se vyklubou nájemní vrazi. Brad Pitt a Angelina Jolie byla úžasná volba a jiskření mezi nimi nemá chybu. Do toho několik povedených hlášek a vtipných momentů. Tahle kombinace Války Rooseových a Jamese Bonda na pět není, ale bavil jsem se u toho opravdu dobře....... ()

Galerie (104)

Zajímavosti (35)

  • Aby své role zabijáků ztvárnili věrohodně, museli Brad Pitt (John Smith) a Angelina Jolie (Jane Smith) podstoupit tzv. „školu špionů“. Oba herci každý týden navštěvovali lekce střelby, dostali také průpravu v oblasti speciálních operací a protiteroristických taktik. Museli si osvojit celou řadu různých dovedností a snažit se přitom vypadat, že se tomu věnují už léta. (duklak2)
  • 110milionový romantický akčňák od Foxů se vyšplhal na první místo amerického žebříčku s výdělkem 50,3 mil. dolarů za první tři dny (10.-12. 6. 2005). Pro představitele hlavních rolí to byl nejvyšší úvodní výdělek v jejich kariérách. Celkové severoamerické tržby nakonec dosáhly 186,3 milionu, celosvětové pak 478,2 mil. (imro)
  • Po vzájomnom odhalení identít mala podľa pôvodného scenára nasledovať automobilová naháňačka, ale z finančných dôvodov sa tak nestalo. (youtoo18)

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama