Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 580)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

James Cameron a jeho varianta Vetřelce. Jak už jsem mnohokrát napsal, obdivuji celou ságu o vetřelci především díky různému přístupu tvůrců, kteří si sami látku využili podle sebe a docílili tak rozdílných filmových zážitků. Tento film od Camerona je akční peckou, která se nebojí atmosférou a dějem konkurovat i dnešní produkci (popravdě ji většinou silně překonává). Příjemně potěší i casting. Přesto film má mnoho silných elementů, jako tempo, atmosféru, akci a vše okolo. Jde o skvěle zvládnutý film ve všech detailech. Pro mě osobně asi nejzajímavější a z časového hlediska nejzábavnější film z celé ságy. O velkém finále a scéně ve výtahu ala klasické akční filmy "vezmu si vše a všechny vykosím" ani nemluvě. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak mi byli nafoukaní mariňáci, co se pořád naváželi do mého miláčka Ripleyové, nejdřív protivní, pak jsem si jejich charaktery, dokonce i ty vyděšené a zbabělé, zamilovala - od Vasquezové (a jejího "konečného" řešení), přes Hudsona ("jestli jste nesledovali poslední Události, dostali jsme pěkně na prdel") až po Bishopa i holčičku, která přežila i když "neměla žádné zbraně a žádný výcvik". Jiné než Vetřelec, ale opět (a opět a opět) slastně napínavé a naprosto perfektní. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ve dvanácti, když jsem to viděl poprvně v kině, jsem to považoval za nejlepší film vůbec a pak jsem lítal po přírodě a hrál si na Michaela Biehna (btw asi nejsympatičtější mariňák filmového plátna). Dnes sice vím o lepších filmech, stejně jako si všimnu místy nelogičností v ději, přesto nadupanější sci-fi akčňárnu o boji s "emzáckým slizem" aby člověk pohledal. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo v Alienovi postavil Ridley Scott bezbranných výzkumníkov proti neviditeľnej hrôze, v pokračovaní postavil James Cameron po uši vyzbrojených mariňákov proti hejnu hrôz, viditeľných v celej "kráse". Odzbrojujúci strach vystriedala odzbrojujúca adrenalínová akcia. Aliens by sa v kontexte s prvým filmom dala vytknúť absencia hororovej intimity, ale tú tu režisér nahrádza kanonádou skelých nápadov, nabušeným dejom plným nevidených scén, a preňho typickou technickou dokonalosťou. Je to referenčný sci-fi spektákel plný akcie a napätia, pri ktorom tuhle krv v žilách. Dať mu v rámci žánru menej ako 5* by bolo barbarstvo. P.S.: Director’s Cut verzia, v ktorej sledujeme obyvateľov základne ešte pred pristátím Ripleyovej posádky na planéte, filmu rozhodne neuberá na napínavosti a tajuplnosti („Čo sa tu stalo?“), akurát ich štylizuje do inej polohy („Čo sa s nimi stalo?“). A niektorým dejovým súvisostiam dodáva širší význam. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Bravurně zvládnuté pokračování. Neuvěřitelná dynamika příběhu, opět hrůza, napětí, plno akčních scén, nestárnoucí efekty, špičkový soundtrack, výborná psychologie postav a opět další Cameronův film, který se může vidět stále a stále dokola. Tento souboj o život v extrémních podmínkách nemohu hodnotit jinak než 5 hvězdičky... „How could they cut the power, man? They're animals!" ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • Po výsadku z obrněného vozidla rekognoskuje okolí Sgt. Apone (Al Matthews) pomocí přístroje pro noční vidění BM8028 FERO D-51 ZUB Gen2+, jenž byl vyvinut pro speciální jednotky německého Bundeswehru. Zvláštností přístroje je elektromotorické ostření obou objektivů zároveň pomocí ozubeného řemenu. (8mm)
  • Herečka Jenette Goldstein (vojín Vasquez) na přání režiséra Jamese Camerona skutečně udělala několik shybů, aby její postava dostala tvrdší rysy. Herečka byla v té době na vrcholu své fyzické kondice díky dvěma letům bodybuildingu. (ShamanS1000)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama