Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 578)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tam kde Ridley Scott triumfoval plíživou atmosférou, tam Cameron sází na hutnou akci na zdánlivě opuštěné základně. Tam kde nám Ridley vetřelcovu podobu ukazoval co nejméně, razíc tak známou pravdu o tom, že neviděné zlo je nejpůsobivější, tak tam Cameron nasazuje celé šiky vetřelců degradovaných do role hmizoidního cannon fodderu. Tam kde si Scott vystačil s pár herci v takřka komorním snímku, tam nasazuje Cameron rozmáchlou výpravu. Nedá se říct, který z nich je lepší. Oba jsou zcela rozdílné a přitom dokonalé, byť každý v tom svém žánru. Ovšem nebudu nijak zastírat, že přeci jen o něco raději mám díl s jednotným číslem v názvu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Strach z neznámého obcházející Nostromo je pryč. Nyní je zlo definováno a může začít vesmírná řezničina s kyselinou tryskající na všechny strany. V rukou někoho jiného by to nejspíš dopadlo katastrofálně, naštěstí Cameron je zárukou dobře odvedené režisérské práce. Bill Paxton drží zajímavý primát, neboť ho postupně krouhly všechny legendární sci-fi figury (Terminátor, Vetřelec a Predátor). Director´s cut: Není se co divit bídnému konci kolonie, když tomu velel kapitán Hollister.. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

James Cameron opět nezklamal. Vetřelci se mi líbili o mnohem více než Scottova prvotina. Je zde více akce, všemožných nářezů, hláškování a celkově má film mnohem větší spád a dynamičnost. Sigourney opět válí a v tomto pokračování je na její postavu kladen mnohem větší důraz, což jsem uvítala s nadšením. Skupina elitních vojáků nezůstává pozadu a může se pochlubit esy v podobě Lance Henriksena, Michaela Biehna či naprostou "Badass Girl" Vasquez v podání Jenette Goldstein. Tu Cameron poté ještě obsadil i do Terminátora 2 či Titanicu. Postava Vetřelce se mi nikdy nelíbila, přišla mi odporná, slintající a celkově strašně protivná, stejně jako jeho vývoj v útrobách:) Ale s tímto dílem si tyto kreatury již získaly mé sympatie:) Geniální scéna setkání Ripleyové s vetřelčí královnou. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak mi byli nafoukaní mariňáci, co se pořád naváželi do mého miláčka Ripleyové, nejdřív protivní, pak jsem si jejich charaktery, dokonce i ty vyděšené a zbabělé, zamilovala - od Vasquezové (a jejího "konečného" řešení), přes Hudsona ("jestli jste nesledovali poslední Události, dostali jsme pěkně na prdel") až po Bishopa i holčičku, která přežila i když "neměla žádné zbraně a žádný výcvik". Jiné než Vetřelec, ale opět (a opět a opět) slastně napínavé a naprosto perfektní. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Druhý díl považuji za vrchol celé série, zatímco Alien Ridleyho Scotta byl hororovějšího ražení a Aliens v tomto ohledu na svého předchůdce trochu ztrácí, zde však Cameron přitvrdil v jiných oblastech. Přesto zde stále divák cítí jistou dávku empatie - především s malou holčičkou. Je to jeden z mála filmů, který dle mého názoru překonal svého předchůdce, to však závisí jen na osobních preferencích jedince. První hodina "pouze" navozuje strašidelnou atmosféru zpustošené základny, pak ale nastane zlom a na diváka útočí smršť akce spolu s výtečným technickým zpracováním (Stan Winston). James Horner svým hudebním doprovodem nezklamal a jen podtrhuje temnou atmosféru vizuální stránky filmu. Jako dítě jsem byl při sledování filmu pěkně vystrašený a respekt z hrůzostrašné atmosféry přetrvává dodnes. Na závěr se sluší říct, že v tomto filmu nebylo zraněno žádné zvířátko, zato mariňáci dostali pěkně na prdel. (10/10) ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • Při scéně, kdy transportér vjíždí do výrobníku atmosféry, kde jej kamera snímá shora, se nejedná o miniaturní modely, nýbrž o obrázek namalovaný dekoratérem. Transportér je do obrázku naanimován. Taktéž některé záběry na výrobník atmosféry jsou namalované obrázky/kulisy - nejedná se o model. (SsgtJira)
  • Ve speciální edici Vasquezová (Jenette Goldstein) a Hudson (Bill Paxton) instalují v tunelu čtyři robotické kulomety UA-571-C (Automated Sentry Guns; Robot Sentry) a testují je hozeným kovovým kanystrem, který zbraně rozstřelí. Je zjevné, že účelem je divákům představit účel a provozuschopnost zbraní, ovšem z realistického hlediska je to nejen plýtvání municí, ale také taktický prohřešek, protože střelba upozorňuje Xenomorphy na jejich přítomnost. V bojovém scénáři proti vnímajícímu nepříteli by se tím prozradila pozice zbraní, což by mu umožnilo je zničit nebo dokonce obejít. Je těžké uvěřit, že by tak vyspělý vojenský zbraňový systém neobsahoval některé prostředky k testování jeho nastavení, aniž by skutečně střílel. (Jan.Kanak)
  • Když Hicks (Michael Biehn) prchá před havarující lodí, spadne z ramene lampa. Vzápětí ji Hicks opět má, aniž by ji kdy zvedl a znovu připevnil. (Jan.Kanak)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama