Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 2
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (1 991)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se Titanicu vyhýbal jako čert kříži, ale nakonec mě dostihl... A kupodivu to nebyl čelní střet, ale spíš lehké minutí. Příběh je slaďoulinký a rozvláčný, ale jakmile se ten přerostlý parník začal potápět, bylo se na co dívat – tam jsem konečně poznal, že je pod tím podepsaný Cameron. Kupodivu se mi docela zamlouval nevycválaný Leonardo DiCaprio, zato s buržoazní děvenkou Kate Winslet jsem si moc rady nevěděl... Je to prostě ošuntělá lovestory, kterou Cameron přetřel zlatou barvou. Někde je nátěr řídký, takže prosvítá rez. Rozhodně klasický sezónní hit... Edit 2012: krásný důkaz toho, jak se člověk často mýlí. Vnímat tenhle film jako kýčovitou lovestory vlastně zastírá podstatu toho, čím Titanic ve skutečnosti je: produktem masivního Cameronova fetišismu a metaforickou cestou k vytouženému předmětu, který mocí filmu ožívá a umožňuje tvůrci diváka provádět jeho ztracenými zákoutími. Režisér prostě vystihl pocit, který se mě dodnes zmocňuje při pohledu na mrtvý vrak v hlubinách - palčivou touho "dát zašlé hmotě smysl a tvar příběhem". Výsledek je film plný rozporů, ale především film nesmírně přesně zkonstruovaný a ekonomicky odvyprávěný. Veškeré potěšení z něj u mě pramení z ryzí racionality. Pokud Rose říká: "Nedává to smysl, proto tomu věřím." já oponuji "Vše tu dává smysl, proto tomu věřím (ale nepodléhám :-))". ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Cameron | Hudba: James Horner | Produkcia: James Cameron, Jon Landau | Distribúcia: Paramount Pictures (USA), 20th Century Fox (International) | Štúdio: 20th Century Fox, Paramount Pictures, Lightstorm Entertainment | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 1,843,201,268 $ || ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Film nemusí disponovať nutne dokonale prepracovaným scenárom pokiaľ dokáže zaujať aj inými aspektami. A Titanicu sa to darí vrcholne - po technickej stránke bezchybné predstavenie so strhujúcou atmosférou ale má v sebe aj kus srdca a postavy, ktorých osudy nemôžu nezaujatého diváka nechať chladným. Doteraz mi skutočne nie je jasné, prečo je tak nadčasový príbeh a jeden z najkrajších romatických príbehov všetkých čias prijímaný tak kontroverzne. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Hodnocení typu "tohle je nejlepší film, který jsem viděl(a)" atd... jsou velmi často slýchané, ale já si myslím, že jsou hodně nadnesené pro tuhle love story o Winsletové a DiCapriovi. Lidé, pro které je tohle ten nejlepší film co viděli nejspíš moc filmů neviděli. Titanic má skvělé vizuální efekty, ale příběh je velice předvídatelný a charaktery velice slabé, nevýrazné, ničím nezajímavé pro průběh celého filmu. Jsou jakésik "neživé". Nejlepší film roku 1997 je samozřejmě L.A. Přísně Tajné a je ostuda, že nedostal více Oskarů. Ale takový je život. Ty skutečně nejlepší filmy jsou opravdu na Oskary "ne dost dobré". Viz například Vykoupení z věznice Shawshank (7 nominací, 0 Oskarů). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si film, keď po skončení revalo, ozaj revalo celé kino! Cameron vie hrať aj na city, to od neho každý nečakal, no na to aby na city nadviazal, potreboval zbytočne dlhé tri hodiny! Veľmi profesionálne je pozadie celej situácie okolo potopenia Titanicu! Samozrejme okrem toho skvelo spracované potopenie a celková katastrofa, drsné existenciálne situácie, keď sú ľudia za záchranu seba samého schopní obetovať čokoľvek sa divákovi dostane aj plno tragicky smutnej romantiky! Ale cez to všetko je to až príliš prehnané! 80%. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (363)

  • Natáčelo se od 31. července 1996 do 23. března 1997 v Kalifornii, Mexiku, Kanadě a v Atlantickém oceánu (vrak Titanicu). (Varan)
  • Ve scénách, v nichž se Rose (Kate Winslet) toulá po koridorech potápějící se lodi, je použita mořská voda přímo z Tichého oceánu, ačkoli se drtivá většina sekvencí natáčela v obrovském bazénu. (Duoscop)
  • Na palubě bylo 107 dětí, většina z nich s rodiči ve třetí třídě. Nejmladší byla tehdy devítitýdenní Elizabeth Gladys Millvina Dean. Nehodu přežila a zemřela jako poslední žijící přeživší v roce 2009. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

včera

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama