Reklama

Reklama

Rychlý Stripes

  • Jihoafrická republika Racing Stripes (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Podobně jako prasátko Babe, které se chtělo stát pasteveckým psem, má sen i Proužek, mládě Zebry omylem opuštěné v bouři potulným cirkusem. Proužek má sen vyhrát dostihy. A to ne ledajaké, ale rovnou nejslavnější dostihový závod světa: Kentucky Derby Open. Pruháček je zachráněn panem Walschem, trenérem koní a majitelem malé farmy. Na farmě se brzy seznámí i s ostatními zvířátky: poníkem Tuckerem, moudrou kozou Franny, potrhlým kohoutem Reggiem a dalšími. Také se spřátelí s Channing, dcerou pane Walsche, která má stejný tajný sen jako on. Oba dva, s pomocí svých zvířecích přátel, pak musí bojovat s předsudky a posměchem ostatních (Nejsi kůň!, Jsi jenom holka!), aby naplnili svůj velký sen: Vyhrát prestižní závod a porazit všechny ty ušlehtilé čistokrevné koně a namyšlené žokeje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (162)

freddy 

všechny recenze uživatele

Mám-li být upřímný, tak na tenhle snímek jsem původně hleděl s velkým despektem. Ale mé obavy byly téměř ihned se začátkem filmu rozptýleny. Tohle je totiž naprosto úžasný film, který se mi dost líbil, ač už dítětem opravdu nejsem. Děj sice není originální a film je předvídatelný už od samého začátku a není těžké uhodnout, jak asi dopadne. Ale tohle všechno jde v mém hodnocení stranou, protože tenhle film je především pro pobavení a pro dobrou náladu. A toho pobavení se mi dostalo měrou přímo vrchovatou. A to také z velké části díky naprosto bravurnímu českému dabingu. Bez debat nejlepší je Patrick Hezucký jako pelikán, těsně za ním jsou pak mouchy v podání Genzera a Suchánka, ale potěší i např. Veronika Žilková jako koza nebo Josef Carda jako kohout. Zkrátka český dabing v tomto případě velice zapůsobil a mé nadšení je částečně i díky němu. Už chyběl opravdu jen Leoš Mareš, jako plnokrevný hřebec by se vyjímal v dabingu naprosto dokonale. Jinak filmu nic moc nechybí, zvířata hrají dobře a úžasná zebra si velice brzy získala mé sympatie, ale naprosto úžasný byl zcela lenivý a neustále unavený pes. Zkrátka tenhle film je hodně povedený a nezáleží na tom, zda jste dítě či dospělý. Navíc tenhle film mě dokázal na konci i rozbrečet (samozřejmě to byly slzy radosti), a to se mi už nějaký ten měsíc u filmu nestalo, aby ze mě vymáčkl slzy, takže celkově hodnotím příznivými čtyřmi hvězdičkami. ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém hrají jak lidé, tak i zvířátka a sem tam museli autoři i dodělat něco počítačově, ale toho je skutečně málo. Nádherný dabing v podání zvířat. Excelují hlavně mouchy a létající pevnost pelikán alias husa. Ten je prostě super. My se na tento film rádi koukáme i s našemi dětmi a pořád je se čemu zasmát. Pokud tedy máte rádi filmy se zvířátky a chcete se skutečně skvěle bavit, tak neváhejte a kouněte se na tento filmeček. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

I když je zhola nemožné, aby zebra porazila dostihové koně, je to nereálné, i když děj byl přžedvídatelný a konec jasný od prvních chvil, odpouštím. Je to přece jenom film a chápu to. Chápu to hlavně proto, že tenhle film byl takový miloučký a dojemný, prostě všechna ta zvířátka strašně roztomilá, nechybělo trochu humoru... Je to ideální rodinný film, který vůbec není náročný a možná proto je tak kouzelný. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Fajnová rodinná pohádka s ukecanými zvířaty a s mladou krásnou herečkou Hayden Penettiere. Příběh o tom, jak zebra nakope prdele všem dostihovým koňům. Trochu úlet říkate si? To je sice pravda, ale vydařený český dabing a spousta vtipných vtipů vás dostatečně zabaví. Je třeba to sledovat s určitým nadhledem. Film je určený především pro děti, ale myslím si, že se může bavit každý. 55% ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Nesnáším kategorizování, ale tohle je skutečně velmi dobrá komedie pro celou rodinu. Skvělý dabing, dobrá hudba, děj srozumitelný dětem, je pochopitelný a logický a definování kladů i záporů je vstřícné natolik, že film pochopí i babičky..záporná postava nebyla moc propracovaná a ani humorná, což mi stejně moc nevadilo, protože to nebylo podstatné. Námět, stokrát omleté téma pytle hnoje, který zvítězí navzdory celému světu, v americkém podání mi leze krkem, ale děti to vnímají jinak a těm je film určen - a moc se jim líbil. Film plní svůj účel víc než dobře a rozhodně to není žádné šmé. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Pro belgického režiséra to je v pořadí jen druhý film, debutoval totiž už roku 1998 animákem Kouzelný meč - Cesta na Camelot. Pro většinu jeho spoluscénáristů je Rychlý Stripes jejich celovečerním debutem. (imro)
  • Natáčení probíhalo v Hollywoodu a Pietermaritzburgu v Jižní Africe. (imro)

Reklama

Reklama