Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyle LeBlanc přijal nabídku práce v Rusku, kam se odstěhoval i se svou ženou Grey. Oba už se těší na návrat domů. Jenže záhy kdosi zabije Grey. Kyle doma vraha ještě zastihne, začne ho pronásledovat a pomůže policii ho dopadnout. Soud však shledá vraha nevinným pro nedostatek důkazů a taky proto, že policie pochybila. Vrah se po rozsudku Kyleovi vysmívá, což Kyle neunese a zabije ho. Dostává se tak do ruského vězení, kde vládne korupce... Kyle se hned první den popere s jiným vězněm, který je šéfem jednoho z vězeňských gangů. Kyle je na několik dní zavřen na samotku, která každého vězně dohání k šílenství. Když ho konečně odvedou ze samotky, dají ho na celu k vězni 451, který s nikým nemluví a k němuž dávají ty vězně, kterých se chtějí zbavit. Kyle se na dvorku seznámí s mladým Američanem Billym, který se dostal do vězení nevinně, a jelikož je mladý, tak ho dozorci dávají k vězňům, kteří si zaplatí a chtějí se sexuálně uspokojit. Billy se však odmítá podrobovat, a tak ho vždy zbijí. Na dvorku se k nim přidá ještě vězeň na vozíku Malakai, který jim vysvětluje pravidla vězení včetně bojů, které organizuje velitel věznice, generál Hrusckov. Kyle se dostane na samotku ještě několikrát, ale začne posilovat a začne hrát podle vězeňských pravidel. Zapojí se i do bojů vězně proti vězni. Spoluvězeň 451 ale řekne Kylovi, že prohrál sám se sebou, když bojuje, a Kyle se nad sebou zamyslí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

majo25 

všechny recenze uživatele

Dramatická časť tohoto akčňáku sa mi páčila viac, ako ten zbytok. A kupodivu van Dammemu veľmi svedčala. Keď ho zo začiatku každý zotrel ako dieťa, keď trest striedal trest, miestni gayovia mali časté povyrazenia, k tomu psychická újma zo straty blízkeho, vynárala sa mi podobnosť s inými väzeňskými filmami. Potom sa to ale zmenilo v klasický súbojový akčňák, v ktorom hl. hrdinovi dostával filozofické rady od čierneho spoluväzňa a rešpekt si získaval u každého báťušovského gangu. Zaujímavé, koľko Amíkov sa dostalo do ruskej basy (väznica blízko Magnitogorska sa asi môže pochváliť najväčšiou hustotou Emerikancov na cm²), kvôli nim sa asi aj ruskí bachari naučili plynule po anglicky, alebo sa len tak z nudy začali po večeroch linguálne dovzdelávať. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Málokdy vystihuje název přesnou podstatu filmu, jenže Peklo bylo opravdu peklo. Dammeovo filmy jsem nikdy neočuchával s nadšení a většinu z nich jsem po pěti minutách vypnul, protože to bylo otřesný, ale In Hell mělo docela slušnou naději u mě uspět. Všechno uhořelo v době, když Kyle začal mluvit s můrou, která vypadal mimochodem fakt děsivě. Nápady byly obšlehnuté z tísícovek jiných vězeňských filmů a i když se Van Damme snažil nahodit sebevětší hrozivý kukuč, nedostalo mě to do nálady rozmlacovat lidem na počkání obličeje. Závěr bych ještě překousl, ale ten stupidní scénář fakt ne. Hlavně, že se Ringo Lam nezapomenul v úvodních titulcích zvěčnit obrovskými písmeny. Nuda ukrutná.. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Fú, čuduj sa svete, film s Van Dammom sa ešte aj po roku 2000 môže vyšvihúť nielen na roveň lepšieho akčného priemeru, ale dokonca na dielo, ktoré sa snaží niečo povedať. Surovejší ako iné, ale zároveň magickejší ( či skôr iba "iný" ? ), veľmi dramatický, nie však akčný. Asi nikdy ešte Jeana neničili tak drasticky, nielen fyzicky, ale aj psychicky. Bez elegancie efektných výkopov, bez potrhlých úškľabkov a neuveriteľnej stupidity scenára, s bitkami brutálnymi a špinavými. Nevidieť kedysi LEGIONÁRA, bol by šok ešte väčší, aj tak je to však jedným slovom prekvapenie. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mně se nejvíc líbila postava toho filozofujícího černocha. Hlavně, když bez mrknutí upálil toho typa na kryplkáře. Jenom mi nějak nedošlo, když ke konci filmu řikal, že už tam je zavřenej 20 let, jak se takovej americkej černoch moh dostat v 80. letech do vězení v SSSR :-) Jinak Vykoupení z věznice Shawshank to sice neni, ale celkově to nebylo špatný. Ani náhodou jsem nečekal, že by se mi snad mohla ještě nějaká "Vandamovina" někdy líbit, takže film mě moh překvapit akorát pozitivně. A taky překvapil - dostal jsem slušnou 3-hvězdičkovou zábavu. Jenom mě dost otravovaly všechny ty vzpomínky a flashbacky, co tam Van Damme měl. To si mohli odpustit a místo toho tam přidat víc krve a brutality. Jinak mě zaujalo, že Van Damme přijel do vězení autobusem značky Škoda 706 RTO. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Film doslova našlapaný herectvím, duševní filozofií a nečekanými zvraty.JCVD tady ukazuje nejlepší scénky jednou při zápase překouše hrdlo jednomu vězni a pak ho za to pošlou na samotku.Tam po čase celej zaroste a začne se zvedat na tyči, která čouhá ze stropu, povídá si s můrou a zatím jak jde čes, tak si plánuje svůj útěk.Dějově hodně podobné Shawhenku a s Van Dammem se mi tento film líbil mnohem více než Shawsheneke.Van Damme byl takovej lepší a svalnatější Andy Duffersen a Van Dammův spoluvězen byl takovej ostřílenější Morgan Freeman.Navíc tohle se odehrávalo někde v Rusku přesněji v Kremlu a vězenské prostředí vypadalo věrohodněji než ve Shawshenku. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Po filmech Maximální riziko (1996) a Replikant (2001) se jedná o třetí spolupráci mezi režisérem Ringo Lamem a hercem Jean-Claude Van Dammem (kedl)
  • Natáčalo sa od júla do augusta 2002 v Bulharsku. (m.a.t.o.)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval David Leitch. Marcus Young na filmu dělal jako bojový choreograf. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)

Reklama

Reklama