Reklama

Reklama

Vetřelec vs. Predátor

  • USA AVP: Alien vs. Predator (více)
Trailer 1

Zazobaný průmyslník Charles Bishop Weyland podnítí vytvoření mezinárodního týmu archeologů, přírodovědců a bezpečnostních expertů pod vedením ekoložky a cestovatelky Alexy "Lexy" Woodsové, který má prozkoumat záhadné obrysy budovy schované hluboko pod ledovým příkrovem poblíž Antartidy. Tím začíná neuvěřitelné a zároveň strašlivé dobrodružství – nikdo z nich netuší, jaké překvapení, ukryté v hloubce 2000 stop pod zmrzlým povrchem, je čeká… Členové expedice najdou pyramidu se stopami aztécké, egyptské a kambodžské kultury. V jejím nitru objeví bludiště chodeb, jehož technologické vybavení ukazuje na práci neznámých mimozemských civilizací. Stěny místností neočekávaně mění tvar, vězní jednotlivé členy týmu a oddělují je od jejich kolegů. Při strastiplné cestě napříč pyramidou vyjde najevo strašlivá pravda: podzemní chrám obývají predátoři, kteří drží v zajetí živou vetřelčí královnu. Ta ve stoletých intervalech klade vajíčka, z nichž se líhnou vetřelci, jejichž vybíjením mladí predátorští válečníci absolvují zkoušku dospělosti. Expedice tak přichází přímo do války mezi vetřelci a predátory. Dostane šanci zůstat jen nezúčastněným pozorovatelem? Postavu miliardáře Charlese Bishopa Weylanda scenáristé napsali pro herce Lance Henriksena, který hrál ve filmech Vetřelci a Vetřelec 3. Filmem Vetřelec vs. Predátor si režisér Paul W. S. Anderson, jeden z největších fanoušků filmů o Vetřelcích a Predátorech, uskutečnil svůj sen. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (926)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ne že by to bylo přímo špatné... ono je to tragické. Anderson staví na hlavu veškerá pravidla hry, demoluje léta budovaný odkaz a střílí do vzduchu za vydatné pomoci výkvětu českého. Imbecilem je v jeho vidění každý: vetřelci, predátoři, lidské postavy, ale hlavně diváctvo, které bylo tak krátkozraké a za zpětné financování téhle blamáže se musí vyrovnávat s těžkou neurózou. Už jen vzpomínka na podezřelé přátelské pouto mezi vesmírným lovcem (schopného opravdových citů) a lepou amazonkou bez bázně a hany (povolné nechat se skarifikovat za polárním kruhem), které oscilovalo na hraně sexuálního sebezapření, mi na zdraví nepřidává. Jediné, co na filmu funguje v mezích obstojného, to je příjemně lezavá atmosféra a efektní monster mač, kde si jeden z predátorů zatrénoval na olympiádu v hodu kl...vetřelcem (?). Nedivte se proto, že napříště mám z jakýchkoli crossoverů (v pařátech neosvícených) obavu předem. "A vzpamatovávají se z toho až do dnes..." tak pravil moudrý Zaratushtra-Yutani. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Znovupřivedení mého oblíbence Predátora, na filmové plátno. Po dlouhých čtrnácti letech. Nedopadlo to nejhůře, je to slušný dobrodružný sci-fi film, plný povedených soubojů a dokonce se dozvíme i něco více o mimozemských příšerách, které nás baví už od roku 1979 respektive 1987. Ovšem to, že se krvelačný superzabiják z vesmíru spřátelil s lidskou rasou, snímek posouvá do trošku odlehčenější roviny. Na druhou stranu uznávám, že v rámci zachování zde nastaveného děje, to celkem dává smysl. P.S. Na DVD je rozšířená verze filmu, kde je úvod odehrávající se v roce 1904. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Som nadšeným obdivovateľom snímkov "Alien" i "Predator". Votrelec aj predator sú kultové postavy sci-fi horrorového žánru. Dve obrovské ikony. Avšak obsadiť ich do spoločného filmu sa mi zdá až moc okato komerčné. Projekt "Alien vs. Predator" ma nijak zvlášť neoslovil. Radšej si predatora alebo votrelca pozrem v ich starých, dobrých sólo filmoch. Jedine z rešpektu ku týmto dvom vesmírnym zabijakom dávam hybridnému snímku "Alien vs. Predator" tri poslabšie hviezdičky. *** ()

Fr 

všechny recenze uživatele

jsem rád, že došlo k blízkému setkání několika druhů a že ta paní přežila(?). jak se jmenovala, není zase tak důležitý,protože o lidi zde ani tak nejde. pozornost je věnována V a P, a ty jsme zhlédli v kráse jim podobné. že to mohlo (mělo!!) být velkolepější, o tom není pochyb. a je to škoda!!!! ale těžko můžeme chtít po V nebo P,aby zapojili trochu fantasie a více nás pobavili. dělali co umí...... ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Keby som nebol zaujaty, tak by som film ohodnotil 3*... Lenze ja zaujaty som ...a velmi. Mam rad seriu s Alienmi a milujem Predatora (1) z toho vsetkeho pramenilo moje nadsenie, ked som sa docital o natacani AVP. Predstavoval som si ten obrovsky potencial, ked si to naostro rozdaju dve naj(ne)oblubenejsie kreatury (plus nejake to najhlupejsie stvorenie) Universu. Moje nadsenie zvysoval este fakt, ze pc gamesa AVP ma tak neskutocne hustu atmosku, az sa niekedy clovek musi presvedcit, ci sedi na suchom ;-)...Ake vsak bolo moje sklamanie, ked som uz podla prvych recenzii zistil, ze vsetky moje predstavy su totalne v haji....Nic...uplne nic...Ludia, ktori toto tocili by mali byt zaveseni do prievanu a riadne vysoko a samozrejme za gule...Nebudem tu rozpisovat preco, to tu bohate opisali ostatni...skoda slov...god dammed... ()

Galerie (105)

Zajímavosti (57)

  • V čase 13:11 si Charles Bishop Weyland (Lance Henriksen) u počítače mezi roztáhnuté prsty bouchá propiskou. Tato scéna má návaznost na Vetřelce (1986), v nichž to android Bishop provádí mariňákovi jménem Hudson (Bill Paxton), ale s nožem. (Horryx)
  • Ve scéně v čase 1:02:36 Graeme Miller (Ewen Bremner) střílí ze zbraně Desert Eagle ráže .357 Magnum a vystřílí 13 nábojů, přestože zbraň je pouze na 9. (dc125)
  • V roce 2004 vznikl na motivy snímku román, který se od něj ovšem značně liší. Rozdíly oproti filmu (část 2):
    - V románu loví pět predátorů, ne tři jako ve filmu.
    - Brnění predátorů je popisováno jako přetlakovaný celotělový oblek, který je vnitřně naplněn atmosférou podobnou (pravděpodobně) domovskému světu Yautja. Tím se vysvětluje, proč predátoři loví v Antarktidě, nejchladnějším místě na Zemi, když předchozí filmy zdůrazňovaly, že stvoření dávají přednost neuvěřitelně teplému prostředí.
    - Predátoři mají mezi výbavou na své lodi plazmové zbraně, ale neberou je s sebou. Film, zejména Unrated Edition, jasně ukazuje, že predátoři jsou adolescenti, kteří dosud nemají přístup k plazmovým zbraním, a že jejich lov je ve skutečnosti iniciačním rituálem, jehož cílem je otestovat, zda jsou hodni takové zbraně ovládat.
    - Než sestoupí na Zemi, tak všichni predátoři klečí před velkou podobiznou válečníka na palubě jejich lodi.
    - Poté, co expedice odhalí díru v ledu, diskutuje o tom, že použitá technologie byla zjevně mnohem vyspělejší, než to, co mají Quinn a jeho muži. V důsledku toho se Quinn zdráhá pokračovat, aniž by zjistil více. Tato scéna byla natočena, ale nebyla zahrnuta do výsledného filmu.
    - Když tým zkoumá velrybářský tábor, Alexa přistihne Millera bez čepice. Miller si stěžuje, že ho čepice svědí, ale Alexa trvá na tom, aby si ji znovu nasadil a vysvětluje, jak jednou viděla, jak muž přišel o obě uši kvůli omrzlinám. Tato scéna byla natočena, ale nebyla použita.
    - Když čeká Piper Maru na moři, dostává od amerického námořnictva varování před bouří, které je informuje, že bouře míří jejich směrem. O něco později detekuje Piper Maru na radaru loď predátorů, která cestuje rychlostí Mach 10 a míří přímo k nim.
    - Když predátorská loď rychle přelétá Piper Maru, zvukový rozbije okna lodi a způsobí její náklon, takže několik lidí je vrženo přes palubu na led.
    - Leighton se pokouší rádiem varovat tým u velrybářské stanice, ale kvůli bouři se nemůže spojit.
    - Královnino kladélko je v románu mnohem menší než ve filmech, dosahuje pouze délky jejího ocasu.
    - Je řečeno, že ne všechna vejce, která královna klade, jsou plodná. Neplodná jsou zničena automatizovaným systémem.
    - Obětní komora je naplněna stovkami lidských koster, nahromaděných v rozích místnosti.
    - Boris je údajně Rus, ne Holanďan jako ve filmu (na rukávu má našité holandské vlajky).
    - Borisova smrt je v knize jiná a mnohem hroznější - namísto aby byl jednoduše hozen přes stoku a (pravděpodobně) si zlomil vaz, predátor mu odřízne obě ruce (před odříznutím krku).
    - Zatímco se události odehrávají v pyramidě, kniha pokračuje i ve sledování toho, co se děje na palubě Piper Maru a podrobně popisuje, jak posádka bojuje, aby vyčistila led nahromaděný na palubě lodi a zjišťuje, proč nemohou poslat pomoc skupině na velrybářskou stanici, dokud bouře nepomine.
    - Sarkofág obsahující plazmové zbraně je postaven z kovu místo z kamene a v knize je jasně postaven predátory. Zámek na něm je také založen na souhvězdí Orionu, nikoli na aztéckém kalendáři. Skládá se z řady kruhů, které při dotyku září, s podobnou sadou kruhů na blízké zdi. Když Sebastian nastaví oba kruhy tak, aby odpovídaly Orionu, sarkofág se otevře.
    - Poté, co se chrám poprvé posune, Alexa a ostatní překročí most přes zdánlivě bezednou jeskyni a krátce diskutují o tom, jak lidé nemohli postavit takovou pyramidu a jak jim mohli pomáhat mimozemšťané.
    - Poté, co překročí most, narazí na místnost plnou soch predátorů - mnoho z nich zobrazujících boj o kořist, včetně vetřelců.
    - Chestbusteři líhnoucí se z Adele, Thomase a dalších v obětní komoře se v knize nikdy nezmiňují, k tomu dochází „mimo záběr“.
    - Někteří predátoři používají vrhací disky, které ve filmu chybějí.
    - Miller a Verheiden slyší Connorse, jak volá o pomoc, když vstoupí do bludiště úzkých šachet, a pak slyší, jak ho napadl vetřelec. Ve filmu je Connors mrtvý už v době, kdy Miller a Verheiden vstupují do labyrintu.
    - Poté, co se Verheiden oddělí od Millera, najde shnilou kůži vetřelce. (Jan.Kanak)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama