Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádky Boženy Němcové si dávno získaly srdce čtenářů všech generací. Jejich televizní adaptace jsou stálicemi na televizním nebi. Jednou z nich je i pohádka "Čertův švagr". Zlá a vypočítavá macecha v ní vyžene nevlastního syna z domu. Petr se marně snaží najít práci, všude ho ale posílají k čertu. A tak jde sloužit do pekla. Jak uvidíte, nic lepšího nemohl udělat. (Česká televize)

(více)

Recenze (87)

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Méně známý předchůdce filmu S čerty nejsou žerty. Pohádka ryze česká a ryze studiová. To znamená, jak všichni víme, dost originálně šílené televizní zpracování a vynikající herecké výkony takřka všech zůčastněných. Vůbec tento fenomén našich televizních nedělních pohádek minulého století, trpí zvláštní oroginalitou a jedinečností. Dokážou vždy vzbudit takovou zvláštní atmosféru, ačkoli se ve zpracování s triky nikdo nemazlil. Zajímavé. látka Boženy Němcové byla pojata vcelku dobře a hlavně srozumitelně jak pro děti tak i pro dospělé. Nic více nic méně. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, že přímo ve stejný rok vznikly dvě pohádky na motivy této látky od B. Němcové. S čerty nejsou žerty jsou dnes jistě právem mnohem známější a oblíbenější. Ale ani tato komornější a rozpočtově mnohem chudší verze není vůbec marná. Například Jana Březinová v roli komorné alias 'Dorotky' je skvělá! ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela slusna studiova pohadka. Raz jako vrchni cert-hodny kapitalista, kral jako hloupy socialista ktery vsechno rozhazel, krasna Dada jako vypocitava potvora (stejne jako ministryne-sluzka Jana Brezinova). Veronika jako hodna princezna co slouzi u loupezniku. Havelka jako chudas, co ke stesti prisel. 4- ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Společně s bratrem jsme usedli k televizi a i když nám táhne už na třicet, tak jsme se rozhodli, že zhlédneme televizní pohádku a zpříjemníme si jedno nedělní odpoledne. Herecké výkony byly potěšující. Pana Ráže podezřívám z toho, jestli ve svém životě nebyl opravdu Luciferem:-) Dále chválím kulisy, ten umělý sníh mě ani tak nevadil. Překvapí výbuch na konci pohádky. Celkově jsem rád, že ČT odvysílala tuto pěknou televizní pohádku. Hodnotím 85% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ondřej Havelka v hlavní roli mi byl celkem nesympatický, musím ale přiznat, že pan Ráž ztvárnil Lucifera více než solidně. Pobaví také scény z hostince i záporácké duo správcové a zlé sestřičky. Zkrátka jedna z těch kvalitnějších televizních pohádek, která ale celovečernímu "Máchalovi" ze stejného roku nesahá ani po kotníky. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když Petr (Ondřej Havelka) vysvobodí Julinku (Veronika Freimanová) od loupežníků, tak ho Julinka prosí, aby se jí ukázal. Petrovi nečekaně uvízne kouzelná čepice s pírkem na větvi stromu, v tu chvíli je vidilený a Julinka omdlí. Petr vezme zlostně čepici a je vidět, jak mu z ní přitom spadne pírko, díky kterému je neviditelný. Čepici si nasadí a přesto zase zmizí, což by se mu ale bez pírka nemělo podařit. (Sansnom70)

Reklama

Reklama