Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nie je zlý film a herci (hlavne Al Pacino) sú vážne skvelí, ale filmu niečo chýba. Atmosféra. Verím, že v rukách skúsenejších majstrov, ktorí majú gangsterské filmy v krvi (napr. Martin Scorsese) by to mohla byť výborná snímka. Takto je to len nadpriemer. Teda nadpriemerný gangsterský film, ktorý síce nemôže konkurovať napríklad Godfatherovi, ale v rámci žánru sa napriek tomu môže radiť veľmi vysoko. Al Pacino je opäť skvelý, jeho herectvo tu jasne prevýšilo aj Johnnyho Deppa. Skvelá mafiánska záležitosť. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Donnie Brasco není vůbec nepovedený, nebo v čemkoliv špatný film, ale chybí mu jistá údernost, nonšalantnost a poutavost vyprávění, kterou oplývají např. Scorseseho filmy. Divák od začátku ví, kdo ve skutečnosti hlavní postava je, mafiáni se pachtí na jednom místě a 147 minut se táhne... Al Pacino však boduje na celé čáře, i jeho postava zajímavě vykresluje lidskou stránku "zlých" gangsterů, vzájemné sepjetí a úctu k rodině jak vlastní, tak mafiánské. Snímek tím také poukazuje na to, že zatímco mafiáni řeší problémy společně a s nesmírným respektem ve skupině, policejní složky si (podle filmu) kálejí na hlavu a dotáhnout něco do konce může jen bezmezně odhodlaný jednotlivec (Depp)... Slušivých 7/10 ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Pomalé, reálne, dlhé, skvelo zahrané... Vynikajúco zobrazené vzťahy, priateľstvo... a povinnosti. Plno napätia a atmosféri podtrhujú skvelí herci. Depp je síce akýsi "iný", než väčšinou býva, ale o to viac mu sadla jeho úloha. S prehľadom ukočírovaný kolos, ktorý ide do hĺbky a vie vyvolať emócie a sympatie... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Je to jako rozbalit si bonbon typu Ferrero. Líbivý obal, pod ním voňavá čokoláda, uvnitř lahodný krém a dokonce jako bonus oříšek. Tohle si lze vychutnat pěkně pomalu a ukojit minimálně vizuální a emocionální smysly. No a když už je bonbonek až v žaludku, pocit lahody se rozvine do celého těla. A co je nejdůležitější, celý tento rituál provází připitomělý, láskyplný a šťastný úsměv na tváři poživatele. Převedeno do filmštiny - od počátku přeskočila jiskra a vznikl krásný otcovsko-synovský vztah mezi dvěma naprosto rozdílnými lidmi. Prostý, ale přímý a velký tradicionalista Lefty určitě tušil, že mladík u baru není obyčejná náhoda, když tak samozřejmě zapadne a ve všem se přizpůsobí. Jenže on to viděl, jak to chtěl vidět. Stejným magnetem byl pro mladého agenta, který velmi rád a dobrovolně brzy ztratil svou identitu. Lefty: "Jestli jsi fízl, tak já jsem největší trouba v historii mafie" (Ale, trouba možná, ale nej herec jsi jistě) Donnie: "Musíš mi věřit." Alovy oči říkají: Já ti chci věřit. Pointa? Kámoši jak hrom, jsou Lefty a Joe. Zprznění a překlad názvu, včetně prásknutí obsahu distributorem - NEZÁJEM! ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Mike Newell a gangsterka? To jako vážně? No. A dokonce jedna z nejlepších, jakou jsem viděl. Johnny Depp ještě v době před svou osudovou trans rolí, tudíž v top herecké formě. Al Pacino v roli, pro něj tak typické, ale vlastně trochu jiné, lidštější. A celé Newellovo pojetí, tolik specifického žánru, mi ohromně sedlo (a to mám třeba problém s Martyho 90kovými Mafiány, nebo Casinem). Aneb míň drsných mafiánských keců a víc psychologie. Super film. 9/10 ()

Galerie (102)

Zajímavosti (39)

  • Ve filmu je zadána Joe Pistonemu/Donniemu Brascovi „zakázka“ na likvidaci Anthonyho "Bruna" Indelicata, syna "Sonnyho Reda" Indelicata, což je podle skutečnosti. Měla to být finální zkouška před tím, než se z Donnieho/Joea stane právoplatný člen mafie. Ve filmu je sice Donnie/Joe stažen z utajení právě ve chvíli, kdy se chystá zakázku splnit, ale ve skutečnosti byl stažen dříve. (Sealteam6)
  • Ve skutečnosti FBI zatkla ​​Leftyho ještě předtím, než dojel na místo setkání, když pro něj Sonny Black nechal „poslat“, aby ho popravil. Lefty byl odsouzen za spiknutí, vraždy, vydírání, distribuci a kontrolu nebezpečných látek a provozování nelegálního hazardu. Byl odsouzen na dvacet let vězení, ale v roce 1992 byl předčasně propuštěn, když mu bylo diagnostikováno poslední stádium rakoviny plic. Zemřel v roce 1994. Sonny Black byl zavražděn a jeho tělo se o rok později objevilo na ostrově Staten. (Dr Lizal)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama