Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard Gere se představuje v roli prominentního právníka Martina Vaila, který se rozhodne bezplatně hájit kentuckého mladíka Aarona Stamplera (Edward Norton), obviněného z vraždy chicagského arcibiskupa. Zkrvavený Aaron byl zajat po zběsilé honičce odvysílané v přímém televizním přenosu. Vail proto cítí, že by tento zdánlivě jednoznačný případ mohl přispět k jeho prestiži. Obžalobu zastupuje asistentka státního návladního Janet Venableová (Laura Linneyová), Vailova bývalá přítelkyně. Vailův případ se navzdory jeho očekávání zkomplikuje poté, co psychiatrička Molly Arringtonová (Frances McDormandová) dospěje k závěru, že Stampler trpí mnohočetnou poruchou osobnosti. Vail také odhalí důkazy o tom, že byl arcibiskup zapleten do spekulací s pozemky a zneužíval mladé ministranty. Cynický a prospěchářský právník tak čelí skličující vyhlídce, že si jeho klient skutečně zaslouží tu nejlepší obhajobu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (609)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nepatřím do klubu "Vlhké kalhotky" a Richard Gere patří k hercům, které takřka nesnáším, neboť jej mám spojeného s celou řadou naprosto debilních filmů jako je třeba Pretty Woman. Naopak Edwarda Nortona mám velmi rád a bylo potěšení sledovat film, který mu udělal jméno. Byl zde naprosto neskutečný a zralý na nějakou tu cenu. Děj rozhodně nebyl marný a obsahoval hned několik těžko předvídatelných zvratů. Úplnou erekci jsem u filmu nezažíval, ale rozhodně se jedná o nadprůměrné krimi. [75 %] ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

A keď si myslíte, že ste to všetko videli, nakoniec sa ukáže, že nie. Pre mňa je tento film ďalšou ukážkou toho, že Edward Norton v hocakom filme hrá, ten film je dokonalý. Neexistuje iný herec, ktorý v tomto filme zažiaril. Ale k samotnému filmu, Ed ma môže zaujímať aj inde. Príbeh je pre mňa nový, film podobného zaradenia som ešte nevidela, nemyslím film, ktorý sa odohráva v súdnej sieni, ale film, ktorý nie je ničím podfarbený záleží na hercoch a scenári. Scenár bol famózny, niekedy ste sa v ňom možno strácali ale z hľadiska filmu to nevadilo. Herci v poriadku o Edovi som povedala, čo som chcela. Richard fajn, Laura-nevýrazná na herečku jej kalibru, pán Mahoney-páni tento chlap vie hrať aj zlých ujov! Ja som sa bavila a na konci som mala otvorené ústa, oči som mala až na obrazovke. Veľmi dobrý film 100%(jedna rada, pozerajte v origináli, koktajúci Ed, to je niečo!) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Tyhle klasické krimi/právnické filmy mám velmi rád... Pokud jsou podařené. Prvotní strach od počátku nasadí laťku vyššího standardu a tu má trošku problém během dvou hodin překročit. Důkazy však přibývají s železnou pravidelností a závěrečná odhalení již konečně s diváckým zážitkem pořádně zatřesou. Škoda, že atmosféra nebyla v určitých částech více temná, nicméně výrazněji vytknout filmu nelze nic. Naopak herecké výkony všech tří protagonistů, jmenovitě Edwarda Nortona, patří ke špičce. Zkrátka kvalitní právnický film s chytlavými scénami ze soudní síně. 8/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dnes uz tento film nedokaze asi az tak prekvapit, ako v roku 1996, ked som bol na tom v kine, ale pre mna je to nielen nezabudnutelny zazitok na zaver filmu, ale aj na vykon Edwarda Nortona a preto zostavam u 5*... 23.03.2009 _______ Richard Gere - (Martin Vail) +++ Laura Linney - (Janet Venable) +++ Edward Norton - (Aaron) +++ Frances McDormand - (Molly) +++ John Mahoney - (Shaughnessy) +++ Terry O´Quinn - (Yancy) +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Sedl jsem si k filmu hodně unaven a přemýšlel, zda mám dokoukat Kostku a nebo vydržet 2 hodiny u Richarda, který mě nikdy moc nezaujal. Rozhodl jsem se pro Kostku, ale nějak jsem se nemohl odtrhnout od TV a když přišel na scénu Edward Norton, tak jsem položil hlavu na polštář s tím, že se na to kouká dobře, tak proč ne? A ten pocit mi vydržel celý film, vcelku nadprůměrné. Typický 4hvězďák. Líbilo, překvapilo a Kostku dokoukám jindy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 28. dubna do 12. července 1995 ve státech USA – Západní Virginie, Illinois a Kalifornie. (Varan)
  • Edward Norton dostal za svoji roli 50 000 amerických dolarů. [Zdroj: časopis TV Max] (SONY_)
  • Ve 23. minutě se Martin (Richard Gere) sleduje zprávy v TV a odkládá flašku vody vedle sebe na křeslo. Flaška spadne, přesto o pár záběrů později stojí. (J.A.K.)

Reklama

Reklama