Reklama

Reklama

Rozvedený se závazky

(seriál)
  • USA Louie
USA, (2010–2015), 22 h 42 min (Minutáž: 19–42 min)

Tvůrci:

Louis C.K.

Režie:

Louis C.K.

Scénář:

Louis C.K., Pamela Adlon

Kamera:

Paul Koestner

Hrají:

Louis C.K., Amy Landecker, Nick Di Paolo, Danny Burstein, Stephen Root, Hadley Delany, Christine Donlon, Pamela Adlon, Joan Rivers, Jim Norton, Megan Hilty (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(61)

Obsahy(1)

Výrazný stand-up komik Louis C.K., známy predovšetkým zo seriálu Lucky Louie sa znovu vracia so svojou postavou Louieho do televíznych obrazoviek. Tentokrát však nevsadil na žáner rodinného sitcomu, snaží sa skôr čo najviac priblížiť svojim stand-up vystúpeniam. Rozprávanie deja tak strieda hrané príbehy so samotným pódiovým vystupovaním Louieho. Ten vám vyrozpráva, ako vyzerá svet rozvedeného štyridsiatnika s dvoma deťmi. (BigDeal)

(více)

Recenze (89)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[První tři série] Oproti prvnímu pokusu Lucky Louie, jež byl i přes patronaci HBO stále silně ukotven v sitcomových vodách, je novější, plně autorský, počin Louiese C. K. neskutečným zjevením (pro "network" nepřípustné, proto běží na kabelovém FX kanálu). Naprosto nepředvídatelné zápletky se jednou snaží o řachandu, hrají na vážnou strunu (epizoda z Afghánistánu) jindy depresí nešetří... Je vidět, že Louis C.K. otiskl do svého dalšího dítka kus sebe a své identity. Na mindráky není lepší medicíny, než se z nich kreativně vypsat a vyrežírovat. První tři sezóny 85 % ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je dar od vesmíru. Louis C.K. měl téměř absolutní tvůrčí svobodu a tak si dělá co chce, vypráví svoje příběhy svým vlastním způsobem, a nedůležité věci neřeší. Např. si vůbec nedělá hlavu s kontinuitou - stejní herci někdy hrají různé postavy a stejné postavy někdy hrají různí herci. Seriál přesto působí autenticky, protože zmiňuje pozitivní i negativní stránky života. Tvůrce je stejně jako ve svých stand-upech k divákovi brutálně upřímný, říká na sebe vše a také se spolu s divákem směje sám sobě. Seriál doprovází zvláštní a skvělá jazzová hudba. Groteskní scény se střídají s těmi temnějšími. Možná to není pro každého, některé díly nejsou vůbec žádný relax / únik. Ale nejsou typické americké sitcomy, které ukazují jen pozitivitu a nic jiného, trochu prolhané? ()

Reklama

bubun 

všechny recenze uživatele

Coby první díl jsem viděla myslím dvanáctý, a byla tak znechucená a zklamaná, že jsem chtěla dát jednu hvězdičku. Naštěstí to takhle nepraktikuju, takže jsem seriál zkoukla celý. Má velmi kolísavou kvalitu. Některé vtípky, skeče a nápady jsou vynikající a šíleně vtipné, některé (obzvláště ty fekální, kterých je tam bohužel hodně) nejsou vtipné vůbec a jsou až tak trapné, že je z nich člověku samotnému trapně... Na druhou stranu předností tohoto projektu je, že Louie se nebojí říci naplno téměř cokoli a umí si dělat legraci ze všeho, speciálně z témat, která jsou v kontextu s humorem obyčejně tabu. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

(1. série) Pár velmi dobrých postřehů a point, nevyzpytatelný děj se svěžími zápletkami z reálného života - vlastně je to kromě výbuchů smíchu dost smutnej seriál. Lepší je ale dát si koncentrovanou nálož Louisova humoru v jeho vystoupeních. A ta znělka je naprosto na zavraždění kohokoliv, kdo se na tom podílel. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

Louis C.K. v tragikomické roli sebe sama v show, která umí být geniálně vtipná i pořádně depresivní, ale v každém momentu je především maximálně upřímná, poněvadž se nebojí s pořádným nadhledem rozpitvat nudnost, absurdnost i vtipnost všedního života jednoho obyčejného chlápka-loosera, přičemž vůbec nevadí, že jde o slavného stand-up komika.. a třebaže jsem se pár díly trochu protrápil, jde jednoznačně o jeden z nejoriginálnějších seriálových počinů vůbec.. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (3)

  • V úvodní sekvenci lze vidět, jak náhodný kolemjdoucí ukáže na kameru prostředníček. Gesto nebylo plánováno, ale Louis C.K. toto viděl jako scénu, která dobře vystihuje obraz seriálu, který chtěl vytvořit, a scénu tak v seriálu ponechal. (ČSFD)
  • Louis C.K. přijal malý rozpočet čítající 200 000 amerických dolarů (250 000 pro druhou sezonu) za absolutní kreativní volnost. Stanice FX nijak nezasahovala do vývoje seriálu a nepožadovala ani testovací epizodu, dokud jim Louis nepřinese dokončené kopie. (ČSFD)
  • Louis C.K. stříhá a upravuje každou epizodu sám na svém MacBooku Pro. (ČSFD)

Reklama

Reklama