Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Soudní dramata, byla a jsou populární, ačkoliv pro masové diváky se většinou jedná o ukecanou nudu. "Vyvolávač deště" podle světoznámého Johna Grishama (Čas zabíjet, Porota, Firma a spousta dalších zfilmovaných předloh) se vydává jiným směrem než většina žánrově podobných filmů a to tím, že nám zde předkládá několik případů (z nichž se samozřejmě zaměřuje na ten hlavní) a namísto ostříleného profesionála nám podává čerstvě dostudovaného mladíka, který bojuje proti obrovské korporaci. Tento snímek je v mých očích jedním z nejlepších filmů daného tématu (a to i vedle klasik "Jako zabít ptáčka" nebo "Anatomie vraždy") a je to jak díky zajímavé knižní předloze (která ačkoliv se to na první pohled nezdá, pojednává o vraždě ale v trochu jiné podobě než je tomu u podobných filmů zvykem), vynikající režii a v neposlední řadě díky vynikajícím hercům, kde se mistrovsky předvedl tehdy sólovou rolí nepolíbený Matt Damon a stadardně skvělí Danny DeVito a John Voight. Jedná se o vynikající, napínavý a ve všech směrech fungující film, který mě ohromně překvapil a tudíž nemohu jít pod 5*, ačkoliv je zde pár pomalejších míst. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Právo - stroj na peníze, nebo se někdy najde někdo, komu opravdu záleží na morálce a spravedlnosti? A když už se někdo takovej najde, zvládne jeho čistá duše tohle hnusný povolání? A když zvládne, vydrží mu jeho čistota i nadále? A když vydrží, nepomýšlí taková dobrá duše v prostředí podvratnejch žraloků každej den na sebevraždu? A co na to Jan Tleskač? "Go memorize!" ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vynikající eticky motivovaný právnický film. Francis Ford Coppola odvedl svůj vysoký režijní i filmový standard a natočil jeden z nejlepších snímků ze soudního prostředí. Příběh o mladém právníkovi plném ideálů hozeném do bažiny právní a morální reality současné Ameriky. Matt Damon potvrzuje, jak dobrý je herec (když má to správné režijní vedení - rozehřivací kolo před Dobrým Willem Hautingem) a Danny DeVito vlastně rovněž:-) Místy vtipné, místy mrazivé (chování a uvažování managmentu zdravotní pojišťovny i týmu elitních právníků), každopádně (téměř) dokonalý film... Podobné filmy: Erin Brockovich, Porota, Firma ()

/Pablo 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film ze soudního přostředí. Jednu vadu ale má a to nedotažený scénář. Nevím jak ostatní, ale mě osobně překvapuje, jakým způsobem se Matt Damon coby Rudy Baylor bez problému vyrovnal s vražedným činem, jehož se dopustil. Celá ta věc byla tak nějak zametena pod stůl a to se mi nelíbí právě za předpokladu, že byla Damonova postava (až do onoho inkriminovaného okamžiku) celou dobu popsána jako velice morální a čestná. Coppola natočil rozhodně lepší filmy. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tyhle právnický story mám docela rád ( zvlášt z americkýho prostředí ) a když jsou ještě tak dobře obsazený a pod taktovkou mistra Coppoly ... hmmmm. Sekáč Mickey, parták Danny, had Voight, sympatická Claire, správňák Matt - každej tu má svý místo a sedí to. K maximu mi chybí takový ten těžko uchopitelný aspekt vytrhující atmosféry nebo nečekané gradace příběhu - jinak řečeno to neni Apokalypsa :-) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Rudy Baylor (Matt Damon) na začátku příběhu jezdí a bydlí v třídvéřové Toyotě Starlet s motorem o zdvihovém objemu 1,3l. (tulakfelix)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama